OfficeGrip_logo

Wat is Games for Work, een nieuwe Microsoft Teams-app

Games for Work is een nieuwe app van Microsoft, die bedrijven helpt om productiviteit te verhogen door het gebruik van gamification. De app biedt een scala aan tools waarmee bedrijven hun werknemers kunnen uitdagen en motiveren om meer te presteren door middel van leuke en interactieve spellen. Door het gamen worden medewerkers niet alleen gemotiveerd om harder te werken, maar ze kunnen ook leren en groeien op een aangename manier.

Waarom Microsoft Games for Work heeft ontwikkeld

Spelenderwijs contact maken met je collega’s? Dat klinkt goed!

In elke organisatie kan het voor collega’s moeilijk zijn om vertrouwen op te bouwen, verbindingen te leggen en het moreel van het team te verbeteren. Waarom speel je geen spelletjes om te helpen? Het spelen van games met collega’s heeft een krachtig vermogen om relaties en samenwerking te bevorderen. Hoewel sommige mensen games op het werk misschien als afleiding beschouwen, zijn er bijzonder veel voordelen. Volgens een onderzoek van de Brigham Young University waren teams die samen korte videogames speelden zelfs 20 procent productiever dan teams die deelnamen aan meer traditionele teambuildingactiviteiten.1

Met de overgang naar werken op afstand en hybride werk is ons sociaal kapitaal verzwakt, wat een impact heeft op de samenwerking tussen groepen en het behoud van werknemers.2 Volgens de Work Trend Index beschouwt meer dan 40 procent van de leiders het opbouwen van relaties als de grootste uitdaging in hybride of externe omgevingen.3  Games kan een gemakkelijke manier zijn om contact te maken en vertrouwen op te bouwen met teamgenoten. Samen met onze ochtendcafeïne hebben we soms een hersenkraker of een vriendschappelijke wedstrijd nodig om relaties op gang te brengen, lichtzinnigheid in onze werkdag te brengen en een gemeenschapsgevoel op te bouwen.

Hoe werkt Games for Work

Daarom introduceert Microsoft de Games for Work-app*, ontwikkeld door Microsoft Casual Games, een Xbox Games Studio.** Nu kun je eenvoudig een game toevoegen in de context van waar het werk plaatsvindt: in Microsoft Teams-vergaderingen. 

Kies uit een selectie van favoriete spelletjes, waaronder Microsoft IceBreakersWordamentMinesweeper en Solitaire allemaal eenvoudig te spelen in snelle, interactieve versies voor meerdere spelers (van 2 tot 250 spelers). Ze zijn veilig voor op het werk (aantoonbaar “E”-geclassificeerd) en reclamevrij. Om tegemoet te komen aan de verschillende behoeften van teams, legt elke game binnen de app de nadruk op een ander element van teambuilding.

Laten we kijken naar de verschillende games:

Games-for-Work-Microsoft-Icebreakers-1pg

Microsoft IceBreakers

Moedig nieuwe teams aan om gemakkelijk met elkaar te communiceren en over elkaar te leren. Het is een variatie op dit of dat – ananas of pepperoni op je pizza? Het is zo eenvoudig en intuïtief dat je niet anders kunt dan de vraag te beantwoorden. Het kan ook een levendige en soms gepassioneerde conversatie stimuleren om verbindingen te bevorderen en het moreel van het team op te bouwen.

Microsoft Minesweeper

Het meest coöperatieve spel van het stel. Dit spel moedigt individuen aan om samen te komen om problemen op te lossen en doelen snel te bereiken.

Microsoft Wordament

Train je hersenen en creëer een gezonde teamcompetitie over een woorduitdaging. Wordament biedt gemakkelijk plaats aan grote groepen, ontworpen om met maximaal 250 deelnemers te spelen.

Microsoft Solitaire Collection

En fanfavoriet Microsoft Solitaire Collection biedt een onderlinge competitie die groepsdeelname aanmoedigt. Dit klinkt misschien als een oxymoron: dankzij de mogelijkheid voor meerdere spelers en de verbeterde toeschouwersmodus kan iedereen, of hij die ronde nu actief speelt of niet, de actie volgen en met de spelers op het scherm communiceren. Het is alsof je de antwoorden roept, terwijl je naar een spelshow kijkt of een vriend helpt met een woordpuzzel.

Zodra de Games for Work-app is toegevoegd, kunnen jij en je collega’s naadloos genieten van de ervaring in Teams-vergaderingen, op desktop en mobiel met de veiligheid en beveiliging van Microsoft die je gewend bent.  

Ontdek andere sociale apps in Teams

Naast de Games for Work-app zijn er meer apps in Teams om de relaties van uw team te versterken, de productiviteit te verhogen en natuurlijk plezier te hebben!

  • Polly in Teams: Voer live polls, enquêtes, quizzen, trivia en Q&A uit voor een directe, live betrokkenheid. Handen omhoog, geesten geactiveerd en creatieve sappen stromen. Stel uw team op hun gemak en moedig openhartige reacties en levendige gesprekken aan. Polly kan worden gebruikt in een Teams-chat, vergadering of kanaal. Bekijk Polly gebruiken in Microsoft Teams voor meer informatie.
  • Kahoot! in Teams: Start een live game om mensen samen te brengen en teamleren te vergemakkelijken. Voor die collega’s die niet kunnen deelnemen aan een live game of onderweg zijn, wijs een uitdaging toe in eigen tempo, met vragen en antwoorden die worden weergegeven op de apparaten van de spelers. Je kunt zelfs de voortgang volgen met een leaderboard voor een vriendschappelijke wedstrijd. Kahoot! kan worden gebruikt in een Teams-chat of -kanaal.
 

Je kunt in het volgende kalenderjaar meer apps verwachten die mogelijk worden gemaakt door ons ecosysteem van partners.

Meer leren

Bekijk de nieuwe Games for Work-app die is ontworpen om mensen samen te brengen in Microsoft Teams-vergaderingen door conversatie, creativiteit en gemeenschap op gang te brengen door te spelen.

Download het gratis eBook:

Ultieme Microsoft Teams gids

De ultieme Microsoft Teams gids

Inschrijven voor de nieuwsbrief

Het laatste Microsoft 365 nieuws in jouw mailbox? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief!