OfficeGrip_logo

Wat is Microsoft Defender for Business

Bescherm zakelijke gegevens

Microsoft Defender for Business helpt organisaties om gegevens beter te beveiligen. Cybercriminaliteit is aan het toenemen en vormt ook een bedreiging voor kleine en middelgrote organisaties. In het afgelopen jaar is er een toename van 300% in ransomware aanvallen gedetecteerd, waarvan 50% kleinere organisaties treft. Om dit aan te pakken investeert Microsoft extra in de beveiligingsmogelijkheden voor kleine en middelgrote organisatie.

Met Microsoft Defender for Business krijgen organisaties tot 300 werknemers toegang tot geavanceerde beveiligingsmogelijkheden. Dit helpt kleine en middelgrote organisaties om bescherming te bieden tegen de toenemende cybercriminaliteit.  

Inhoudsopgave

Wat doet Microsoft Defender for Business precies

Cyberbedreigingen van buitenaf zijn steeds intensiever aan het worden. Organisaties hebben steeds geavanceerdere beveiligingstechnieken nodig om beschermd te blijven. Een ransomware aanval kan bijvoorbeeld het complete bedrijfsproces stilleggen, wat uiteraard een grote impact kan hebben op de organisatie.

Microsoft Defender for Business maakt het mogelijk om bescherming te bieden tegen deze cyberbedreigingen. Op de achtergrond controleert Defender for Business verschillende activiteiten en grijpt in bij verdacht gedrag. Het zorgt voor een simpelere configuratie en gaat geautomatiseerd te werk. Microsoft Defender for Business beschermt organisaties tegen allerlei cyberaanvallen zoals malware en ransomware op verschillende apparaten.

Microsoft Defender for Business uitgelegd

Beveiligingstechnieken die grote organisaties gebruiken

Microsoft Defender for Business maakt gebruik van de beveiligingsmogelijkheden waar grote organisaties ook gebruik van maken. Het maakt gebruik van dezelfde technieken als Microsoft Defender for Endpoint en optimaliseert deze om beter te passen bij organisaties tot 300 werknemers.

Bedreigingen en kwetsbaarheden worden met Microsoft Defender for Business proactief gedetecteerd. Dit helpt bedrijven om beveiligingsproblemen binnen de organisatie te detecteren en op te lossen. Op basis van een urgentiescore worden de belangrijkste onderwerpen geordend, waardoor organisaties actie kunnen ondernemen om de omgeving beter te beveiligen.

Ook is het mogelijk om de impact van aanvallen te beperken tot een minimum. Microsoft Defender for Business helpt om inzicht te krijgen in de beveiliging van apparaten en proactief actie te ondernemen. Zo zijn er mogelijkheden zoals ransomware-mitigatie, toepassingsbeheer, webbeveiliging, netwerkbeveiliging en netwerkfirewalls. Binnen Microsoft Defender for Business zijn er nog veel meer mogelijkheden beschikbaar die helpen de organisatie veilig te houden.

Microsoft Defender for Business beveiliging

Microsoft Defender for Business is een kostenefficiënte oplossing

Microsoft Defender for Business zorgt ervoor dat kleine en middelgrote organisaties een kosten efficiënte oplossing hebben. De beveiligingsmogelijkheden zijn uitgebreid en specifiek geschikt voor organisaties tot 300 medewerkers. Microsoft 365 Business premium klanten kunnen nu gebruik maken van Defender for Business zonder extra licentiekosten te maken. Dit betekent dat de organisatie optimaal beschermd kan blijven zonder teveel extra kosten.

Microsoft en het Zero Trust model

Microsoft investeert veel in cybersecurity de komende jaren. Dit is nodig omdat de bedreigingen van buitenaf een steeds grotere impact maken op organisaties. Een ransomware aanval kan bijvoorbeeld enorme kosten met zich meebrengen. Het Zero Trust model van Microsoft helpt organisaties een complete beveiligde omgeving in te richten. Bekijk in ons eBook wat het Zero Trust model van Microsoft precies inhoud.

Download het gratis eBook:

Zero Trust: Een nieuw beveiligingstijdperk

Zero-Trust-een-nieuw-beveiligings-tijdperk-3

Meer lezen

Achtergrond

Inventariseer kwetsbaarheden: De fundering van cyberweerbaarheid

Het inventariseren van kwetsbaarheden is meer dan een technische noodzaak; het is een strategische stap die de ruggengraat vormt van elke cybersecurity-strategie. Deze blog biedt een analyse van deze procedure, evalueert de gevolgen voor bedrijfscontinuïteit en rampenherstelplanning, en geeft concrete aanbevelingen om organisaties te beschermen tegen hedendaagse cyberdreigingen.

Lees meer...
Achtergrond

Secure7: Versterking van uw cyberweerbaarheid in het licht van NIS2

Cybersecurity is een cruciaal onderwerp in onze steeds meer gedigitaliseerde wereld. Het beschermt onze gegevens, systemen en infrastructuur tegen kwaadwillende aanvallen en bedreigingen. Met de voortdurende groei van technologie en het toenemende aantal cyberaanvallen, wordt het waarborgen van digitale veiligheid steeds urgenter.

Lees meer...
header-nis2-self-assessment-8
Beveiliging

Nieuw! Het OfficeGrip NIS2 Self Assessment

Met trots kondigen wij in dit blog de lancering van het OfficeGrip NIS2 Self Assessment aan. Dit Assessment is speciaal ontworpen om organisaties te ondersteunen bij het navigeren door de complexiteit van de aanstaande NIS2-regelgeving. Deze kosteloze online zelfevaluatie kunt u inzetten om inzicht te krijgen in hoeverre uw organisatie impact gaat ervaren van de NIS2 wetgeving en in welke mate u al voldoet aan de beoogde NIS2 cyberveiligheid maatregelen.

Lees meer...

Inschrijven voor de nieuwsbrief

Het laatste Microsoft 365 nieuws in jouw mailbox? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief!