Wat is Microsoft Intune

Apparaatbeheer voor zakelijk gebruik

Met Microsoft Intune wordt het mogelijk om alle apparaten van een organisatie te beheren via een cloudservice. Het is mogelijk om een specifiek beleid te configureren om toepassingen te beheren. Wat Microsoft Intune is en hoe het werkt leggen wij hier uit.

Wat is Microsoft Intune

Microsoft Intune is een cloudservice waarmee het mogelijk wordt om alle apparaten te beheren vanuit een centrale omgeving. Intune maakt het mogelijk om specifieke beleidsregels te maken voor apparaten en voor de gegevens die daarop staan. Op persoonlijke apparaten kan de toegang tot bedrijfsgegevens worden ontzegd, waardoor bij verlies of diefstal van persoonlijke apparaten geen bedrijfsgegevens op straat belanden. Bij persoonlijke apparaten worden de bedrijfsgegevens geïsoleerd van de persoonlijke gegevens. Met Microsoft Intune kun je het volgende doen:

  • Voor 100% werken vanuit de cloud.
  • Beleidsregels instellen voor persoonlijke apparaten en apparaten die eigendom zijn van de organisatie.
  • Apps implementeren en verifiëren op apparaten.
  • Bedrijfsgegevens beschermen door regels in te stellen voor het openen en delen van gegevens.
  • Apparaten en apps laten voldoen aan beveiligingsvereisten.
Microsoft Intune apparaatbeheer

Apparaatbeheer met Intune

Met Intune kun je apparaten beheren met een methode die het beste geschikt is voor je organisatie. Bij apparaten die eigendom zijn van de organisatie wil je mogelijk complete controle hebben. Denk dan aan het updatebeleid, beveiligingsinstellingen en verschillende functies die toegankelijk zijn. Met deze methode worden apparaten en gebruikers ingeschreven bij Intune.

Voor persoonlijke apparaten willen gebruikers mogelijk niet dat de organisatie compleet beheer krijgt. Het is mogelijk om deze apparaten toch toegang te geven tot bedrijfsgegevens. Gebruikers kunnen hun apparaten inschrijven, waarna er een aantal veiligheidsmaatregelen kunnen worden toegepast. Denk dan aan MFA (Multi-Factor Authenticatie) om toegang te krijgen tot deze apps en gegevens.

Mobiele apparaten beheren met MDM (Mobile Device Management)

Met MDM wordt het mogelijk om een apparaat compleet te beheren. Wanneer een apparaat onder mobiel apparaatbeheer valt, kan deze vanaf afstand worden gewist en opnieuw naar fabrieksinstellingen gebracht. Het is ook mogelijk om de gegevens van dit apparaat te wissen. Deze functionaliteiten zijn handig voor het apparaatbeheer van bedrijfsapparatuur. Voor persoonlijke apparaten kan MAM een oplossing zijn.

Apps beheren met MAM (Mobile Application Management)

Met MAM wordt het mogelijk om zakelijke gegevens op persoonlijke apparaten te beheren. Het is mogelijk om verschillende beleidsregels toe te passen om zakelijke gegevens te beschermen op deze apparaten. Denk dan aan het voorkomen van het kopiëren van zakelijke gegevens naar persoonlijke apps. Alle zakelijke gegevens uit de Office-apps kunnen vanaf afstand worden verwijderd van persoonlijke apparaten, wat ervoor zorgt dat er complete controle is over hoe er met bedrijfsgegevens wordt omgegaan.

Windows apparaatbeheer

Microsoft Intune voor jouw organisatie?

Neem dan contact op met een van onze security experts.

Complete integratie met Azure AD

Intune en Azure AD werken nauw met elkaar samen, wat het mogelijk maakt om verschillende scenario’s toe te passen voor het apparaatbeheer. Het is mogelijk om te vereisen dat mobiele apparaten voldoen aan organisatiestandaarden die worden bepaald vanuit Intune. Mochten apparaten niet aan de organisatiestandaarden voldoen, dan kan de toegang tot bijvoorbeeld de zakelijke e-mail of SharePoint worden ontzegd. Het beleid kan globaal worden ingesteld, maar kan ook per apparaat worden aangepast.

Tot slot

Microsoft Intune maakt het mogelijk om alle bedrijfsgegevens te beschermen. Met Intune wordt het mogelijk alle apparaten te beheren vanuit een centrale omgeving. Het wordt zo mogelijk om iedereen vanuit de cloud te laten werken en toch de controle over gegevens te behouden. Benieuwd wat Microsoft Intune voor jouw organisatie kan betekenen? Neem dan contact op met een van onze security experts of kijk verder op onze Microsoft Intune pagina.

Meer lezen

VoIP Voice over IP
Telefonie

VoIP compleet uitgelegd

VoIP is de afkorting voor Voice over Internet Protocol. Het is eigenlijk niks anders dan een omgeving waarmee je kunt bellen en gebeld kunt worden. Tegenwoordig maken steeds meer bedrijven gebruik van een VoIP oplossing, omdat het goedkoper, flexibeler en moderner is. VoIP wordt ook regelmatig hosted VoIP, bellen via internet of internet telefonie genoemd.

Lees meer...
Outlook ondersteuning Microsoft
Beveiliging

Oudere Outlook versies worden binnenkort niet meer ondersteund

Vanaf 1 november 2021 verandert de minimale Outlook versie waarmee verbinding gemaakt kan worden in Microsoft 365/ Office 365. De oudere versies van Outlook ondersteunen namelijk niet de nieuwste veiligheidstechnieken om gegevens veilig te houden, waardoor Microsoft heeft besloten deze ondersteuning stop te zetten.

Lees meer...
Microsoft zonder wachtwoord inloggen
Beveiliging

Microsoft maakt inloggen zonder wachtwoord mogelijk

Onze wachtwoorden moeten complex & uniek zijn en regelmatig worden veranderd. Maar daar heeft Microsoft iets op bedacht! Vanaf vandaag is het mogelijk om je Microsoft account te beveiligen zonder een wachtwoord. Hoe dat precies werkt leggen wij hier uit.

Lees meer...
Logo-OfficeGrip

OfficeGrip

Officegrip zet uw bedrijf in de cloud. Daarbij passen wij de nieuwste technologie toe van Microsoft. Wij voorzien uw bedrijf van het complete Office365 pakket aangevuld met Sharepoint, Dynamics en de beste trainingen zodat u optimaal gebruik kunt maken van uw nieuwe IT-omgeving.