OfficeGrip_logo

Wat is Microsoft Loop

Een krachtig en flexibel canvas

Microsoft Loop is een nieuwe applicatie binnen de Microsoft 365 omgeving. Met Microsoft Loop krijgen werknemers een krachtig en flexibel canvas waarop zij kunnen werken. De inhoud van dit canvas kan snel en gemakkelijk worden geplaatst in applicaties zoals Microsoft Teams. Microsoft Loops integreert nauw samen met de bestaande Office apps, waardoor samenwerken nog gemakkelijker wordt. Wij bespreken hier wat Microsoft Loop precies is en hoe het werkt.

Inhoudsopgave

Microsoft Loop is een flexibele samenwerkingsplek

Het Microsoft Loop platform creëert een flexibele samenwerkingsplek binnen de organisatie. Het geeft werknemers de mogelijkheid om optimaal samen te werken in real-time. Eigenlijk is het een gedeelde werkomgeving, waarin collega’s snel gegevens met elkaar kunnen delen. Microsoft Loop geeft werknemers namelijk een canvas, waarop zij gegevens kunnen plaatsen. Dit canvas kan op veel verschillende manieren worden ingericht en is eigenlijk ongestructureerd. Werknemers hebben op deze manier de mogelijkheid om deze omgeving in te richten voor bijvoorbeeld een specifiek project.

Wat is het verschil tussen Microsoft Loop en Microsoft Teams?

Microsoft Teams kan op het eerste oog erg veel op Microsoft Loop lijken. Het zijn beide platformen die erop gericht zijn om samen te werken. Microsoft Loop doet dit wel fundamenteel anders dan Microsoft Teams.

Het Microsoft Loop platform geeft werknemers namelijk meer flexibiliteit. Werknemers krijgen een leeg canvas die zij zelf kunnen vullen met informatie. Dit kan helpen bij projecten die meer flexibiliteit vereisen dan dat Microsoft Teams. Microsoft Loop versterkt dus eigenlijk Microsoft Teams, omdat de gegevens snel en gemakkelijk naar het Teams platform kunnen worden gesleept. Zo behoud je dus het overzicht, maar krijg je wel de flexibiliteit die soms nodig is.

Wat maakt Microsoft Loop speciaal?

Microsoft creëert met het Microsoft 365 platform een centrale samenwerkingsplek voor de gehele organisatie. Microsoft Loop vult dit weer aan door een flexibele omgeving te creëren om alles weer te geven. In Microsoft Loop kunnen namelijk bestanden, tekst, foto’s, documenten vanuit Microsoft 365 en nog veel meer worden toegevoegd. De kracht van Microsoft Loop ligt echt in de flexibiliteit van het platform.

Microsoft Loop geeft werknemers dus de mogelijkheid om snel gegevens op een canvas te krijgen. Door het Fluent Design System van Microsoft is het mogelijk om deze gegevens snel te verplaatsen naar een andere omgeving. Zo kun je dus in Microsoft Loop ideeën op papier zetten, waarna je deze in een Microsoft Teams omgeving gestructureerd kan opslaan. Op deze manier hebben werknemers de flexibiliteit die ze nodig hebben en worden gegevens toch goed bewaard.

Waaruit bestaat Microsoft Loop?

Microsoft Loop bestaat eigenlijk uit 3 verschillende onderdelen. Deze onderdelen zijn Workspaces, Pages en Components. Deze onderdelen zorgen ervoor dat er een gedeelde werkplek ontstaat, waarin collega’s met elkaar kunnen samenwerken.

Microsoft Loop Workspaces

De Microsoft Loop Workspaces zijn gedeelde werkplekken die het makkelijker maken om alle belangrijke details van een project te zien. Workspaces maakt het makkelijker om snel de voortgang van een project inzichtelijk te krijgen. Het is mogelijk om synchroon de veranderingen van iedereen te zien en maakt het samenwerken makkelijker.

Microsoft Loop Pages

Een Loop page is een flexibel canvas waarin je verschillende onderdelen kan plaatsen. Denk dan aan bestanden, links of andere data waarmee je samen kan werken. Deze gegevens kunnen gemakkelijk worden herstructureerd, waardoor deze pagina’s worden geoptimaliseerd om samen te werken. Een Microsoft Loop page kan klein beginnen en groeit snel en gemakkelijk mee met een project.

Microsoft Loop Components

De Microsoft Loop Components zijn onderdeel die snel en gemakkelijk kunnen worden gedeeld. Denk dan aan data die vanuit Microsoft Dynamics direct in Microsoft Teams kan worden weergegeven. Dit moet het makkelijker maken om data te delen vanuit verschillende bronnen.

Tot slot

Microsoft Loop is een nieuw platform waarmee het makkelijker wordt om samen te werken. Het platform biedt een flexibele structuur, wat ervoor zorgt dat het makkelijker wordt om gegevens te delen. Microsoft Teams blijft de centrale samenwerkingshub, maar met Microsoft Loop krijgen werknemers toch de flexibiliteit die zij soms nodig hebben.

Download het gratis eBook:

De voordelen van een moderne werkplek

De voordelen van een moderne werkplek cover

  Ja, ik ga akkoord met het ontvangen van aan mij gerichte berichten over producten, evenementen en acties van OfficeGrip. OfficeGrip mag contact met mij opnemen via de kanalen die ik kies, zoals e-mail, telefoon of post.

  Om spam te voorkomen vragen we u de
  onderstaande code over te typen.

  Meer lezen

  multi-tenant-kopstuk
  Achtergrond

  De voordelen van een multitenant-organisatie in Microsoft 365

  In de wereld van cloud computing is het concept van een multitenant-organisatie een belangrijk aspect dat bedrijven in staat stelt om (kosten)efficiënter te werken. Microsoft heeft dit concept omarmd en geïmplementeerd in Entra ID en Microsoft 365. In deze blog gaan we dieper in op wat een multitenant-organisatie is, hoe het werkt en wat het kan opleveren.

  Lees meer...

  Inschrijven voor de nieuwsbrief

  Het laatste Microsoft 365 nieuws in jouw mailbox? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief!