OfficeGrip_logo

Werk gemakkelijk samen met Microsoft 365 + LinkedIn

Eerder deden we al bericht over een tweetal nieuwe manieren om de kracht van het LinkedIn-netwerk in te zetten voor uw dagelijkse workflow en vandaag kunnen we melden dat deze beschikbaar worden voor een bredere groep gebruikers. Deze ervaringen, mogelijk gemaakt door LinkedIn, verbeteren de manier waarop u samenwerkt door relevante informatie op te halen voor de mensen met wie u werkt, binnen en buiten uw organisatie, wanneer u uw Office 365- en LinkedIn-accounts verbindt. 

In Outlook op het web, OneDrive en SharePoint in Office 365 kunt u nu de muis over de naam van een contactpersoon plaatsen om informatie van zijn LinkedIn-profiel te bekijken, zoals uw onderlinge connecties, hun werkervaring en opleiding.

Of het nu een collega, klant of partner is, deze details helpen u om een zinvollere start van het gesprek te maken. En als u nog niet bent verbonden, kunt u rechtstreeks vanuit de profielkaart een uitnodiging voor een LinkedIn-verbinding verzenden. Deze functie is nu algemeen beschikbaar.

Beschikbaar voor  Targeted Release gebruikers is de mogelijkheid om e-mails te verzenden en samen te werken in realtime aan documenten en deze te verzenden met veel van uw eerstegraads LinkedIn-verbindingen rechtstreeks vanuit Outlook op het web, OneDrive, SharePoint, Word, PowerPoint en Excel Online door gewoon een naam in te voeren in het veld “Aan” of “CC” bij het opstellen van een nieuw bericht of het delen van een document. Dit stuurt de e-mail of het document naar hun primaire e-mailadres met LinkedIn, let wel op dat deze functie alleen beschikbaar is wanneer uw organisatie extern delen toestaat.

universele directory final.gif

Om deze functies in te schakelen, opent u gewoon de profielkaart van een persoon en klikt u op het LinkedIn-pictogram. Als u op het scherm nog geen verbinding heeft gemaakt met uw accounts, krijgt u eerst de melding dat uw organisatie u de kracht van LinkedIn biedt. Van daaruit verschijnt een klein LinkedIn-venster waarin u zich kunt aanmelden en toestemming kunt geven voor Microsoft-applicaties om namens u LinkedIn-gegevens op te halen. Geef vervolgens toestemming voor LinkedIn om toegang te krijgen tot enkele van uw Microsoft-applicatiegegevens om het proces te voltooien. U bent dan klaar om nuttige informatie te bekijken over mensen met wie u werkt, op LinkedIn en in uw Office-toepassingen.

Bindende eind.gif

U ziet deze functies alleen als u of uw organisatie een update heeft ontvangen die deze mogelijkheden bevat en als u uw Office 365-account heeft gekoppeld aan LinkedIn.

Deze nieuwe mogelijkheden worden mogelijk gemaakt door uw LinkedIn-account veilig aan uw Office 365-account te koppelen. Door uw accounts te verbinden, delen ze basisinformatie – zoals uw profiel, uw contacten en uw agenda – om uw dagelijkse ervaring te verbeteren, zowel met LinkedIn als met Office 365. De functionaliteit deelt uw vergaderingstitels, vergaderlocaties of correspondentie niet – die blijven privé. U heeft de controle over uw account en kunt gegevens delen op elk gewenst moment uitschakelen. Microsoft respecteert uw privacy en respecteert de instellingen die u heeft gekozen, inclusief wie uw e-mailadres kan zien.

Als IT-beheerder heeft u controle over de beschikbaarheid van deze functie in uw tenant. LinkedIn-integratie voor ondernemingen is standaard ingeschakeld in Azure AD voor de meeste tenants en laat uw gebruikers, alleen met toestemming van elke gebruiker, zowel openbare LinkedIn-gegevens als hun persoonlijke LinkedIn-netwerk bekijken vanuit Microsoft-apps. Als u deze functie uitschakelt, stopt het delen van gegevens tussen LinkedIn en uw organisatie via Microsoft-services. Meer informatie over hoe u deze functie kunt beheren vindt u hier.

Deze functies zijn niet beschikbaar voor klanten die Microsoft Cloud gebruiken voor de Amerikaanse overheid, Microsoft Cloud Duitsland of Azure en Office 365 van 21Vianet in China.

Deel dit artikel

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Inschrijven voor de nieuwsbrief

Het laatste Microsoft 365 nieuws in jouw mailbox? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief!