OfficeGrip_logo

De nieuwe functionaliteiten van Microsoft Planner

Een ervaring die to-do's, taken, plannen en projecten samenbrengt

We bevinden ons in een nieuw tijdperk waarin AI een integraal onderdeel van de werkdag is geworden. Tools die gebruikt worden voor werkbeheer moeten intelligent zijn en helpen gefocust en productief te blijven. Zelfs de meest innovatieve oplossingen om werk gedaan te krijgen, kunnen echter vertragen als ze niet goed samenwerken.

In feite besteedt de gemiddelde werknemer het grootste deel van zijn tijd – meer dan 57% aan communicatie, terwijl hij zich op resultaten zou kunnen concentreren. En 59% van de werknemers zegt dat hun samenwerkingstools niet zijn afgestemd op hoe hun teams het liefst werken. Werknemers staan ook te popelen om AI in te schakelen om de last van alledaagse taken te verlichten, waarbij 70% zegt dat ze zoveel mogelijk werk aan AI zouden delegeren.

Microsoft-gebruikers vroegen om meer momentum en efficiëntie in hun dagelijkse werk. Ze willen een enkele, intelligente app om al hun werk en projecten bij te houden. Daarom benut Microsoft deze ervaring in samenwerkend werkbeheer (CWM), ondernemingswerkbeheer (EWM) en taakbeheer aan de frontlinie om een nieuwe moderne werkbeheeroplossing te leveren, ondersteund door AI van de volgende generatie.

Beheer al uw taken en plannen in één eenvoudige, vertrouwde ervaring

De eenvoud van Microsoft To Do, de samenwerking van Microsoft Planner, de kracht van Microsoft Project voor het web en de intelligentie van Microsoft Copilot worden samengebracht in een eenvoudige, vertrouwde ervaring. Ontdek een nieuwe manier om taken voor individuele plannen en teaminitiatieven te beheren, evenals grootschalig projectbeheer, afgestemd op doelen en belangrijke strategische doelstellingen.

De nieuwe Planner schaalt moeiteloos van eenvoudig taakbeheer naar ondernemingsprojectbeheer, waardoor iedereen zijn werk op één plek kan beheren en zakelijke resultaten kan versnellen. Vanaf het voorjaar van 2024 is de nieuwe Planner-app beschikbaar in Microsoft Teams, gevolgd door een webervaring later in 2024. Meld u aan om als eerste op de hoogte te zijn wanneer de nieuwe Planner beschikbaar is als preview en algemeen beschikbaar.

Bekijk wat u kunt doen met de nieuwe Planner

De nieuwe Planner is eenvoudig

Vind de taken die u nodig heeft, precies wanneer u ze nodig hebt. Beheer al uw taken, to-do-lijsten, plannen en projecten over Microsoft 365-toepassingen in één eenvoudige, vertrouwde ervaring.

Microsoft-Planner-1

De nieuwe Planner is flexibel

Werk op de manier waarop u en uw teams dat willen, van individueel taakbeheer tot grote teaminitiatieven. Kies uit een reeks sjablonen, weergaven en benaderingen, waaronder lijsten, borden, tijdlijnen en sprints om uw plan te personaliseren. Functies zoals agile sprintplanning, teamwerklast, doelenafstemming, aangepaste velden en taakgeschiedenis die u vandaag gebruikt en waarvan u houdt in Project voor het web, zijn beschikbaar in de nieuwe Planner-ervaring.

Microsoft-Planner-2

De nieuwe Planner is schaalbaar

Krijg een overzicht van initiatieven. U kunt de nieuwe Planner configureren, uitbreiden en automatiseren (met of zonder code) om aan de veranderende behoeften van uw organisatie te voldoen. Gebouwd op het Microsoft Power Platform, maakt de nieuwe Planner aangepaste rapportage mogelijk via Microsoft Power BI en configureerbare workflows via Microsoft Power Automate. Het integreert ook met Microsoft Viva Goals, waardoor verbinding wordt gemaakt met uw doelstellingen en belangrijke resultaten (OKR) om plannen te informeren en een hoog niveau van zichtbaarheid te bieden.

Microsoft-Planner-3

De nieuwe Planner is intelligent

Versnel resultaten met AI. Via eenvoudige, natuurlijke taalopdrachten zal Copilot in Planner (vanaf het voorjaar van 2024) u helpen bij het genereren van nieuwe plannen, het stellen van doelen, het bijhouden van status en het reageren op veranderingen naarmate projecten evolueren. Copilot biedt ondersteuning voor u en uw team, waardoor werk- en projectbeheer sneller en gemakkelijker worden dan ooit.

Integraties met Microsoft 365-ervaringen

De nieuwe Planner stelt u in staat om in de workflow te blijven met integraties in andere Microsoft 365-ervaringen zoals Microsoft Loop, Microsoft Outlook, Viva Goals en Teams. U kunt bestaande Planner-plannen naar een Loop-werkruimte brengen en uw teamplan naast andere projectinhoud op één plek volgen. E-mails die u markeert in Outlook of actiepunten die aan u zijn toegewezen van Teams-vergaderingen zijn ook zichtbaar in Planner.

Microsoft-Planner-4

Taakbeheer in Planner voor eerste-lijnmedewerkers

De nieuwe Planner blijft taakbeheerfuncties bevatten voor eerste-lijnmedewerkers. Met functies zoals taakpublicatie kunnen leiders het werk definiëren dat moet worden gedaan op hun frontlinielocaties en de voltooiing monitoren. Deze functies maakten voorheen deel uit van wat eerder de Taken-app in Teams was, en we brengen ze over naar de nieuwe Planner. Ontdek meer over innovaties voor eerste-lijnmedewerkers.

Tijdlijn

 • Voorjaar 2024: De nieuwe Planner-app in Teams is algemeen beschikbaar (de huidige Taken door Planner en To Do-app in Teams krijgen de naam Planner). Microsoft Project voor het web krijgt de naam Planner.

 

 • Later in 2024: De webervaring van de nieuwe Planner is algemeen beschikbaar. De functies die u kent in Microsoft Project voor het web zijn beschikbaar in de nieuwe Planner-app in Teams en de Planner-webapp.

Verbeterde EWM-mogelijkheden komen naar de nieuwe Planner

Bestaande mogelijkheden in project voor het web, zoals sprints, people view, doelen en geavanceerde planning met afhankelijkheden, zullen beschikbaar zijn in de nieuwe Planner. Extra nieuwe EWM-mogelijkheden die naar de nieuwe Planner komen, zijn baselines, portfolio’s en lead-lag-mogelijkheid.

Voortdurende ondersteuning voor gebruikers

Project desktop, Project Online en Project Server blijven beschikbaar en worden ondersteund voor zowel bestaande als nieuwe gebruikers. Er is momenteel geen einddatum voor de service voor Project Online.

Huidige gebruikers van Microsoft Project voor het web, wees gerust, de mogelijkheden die u vandaag gebruikt blijven beschikbaar onder de nieuwe naam, Planner. De Planner Power App zal ook blijven zorgen voor aangepaste rapportage via Power BI en configureerbare workflows via Power Automate.

Blijf op de hoogte

Om als eerste op de hoogte te zijn wanneer de nieuwe Planner beschikbaar is als preview en algemeen beschikbaar, is het verstandig om onze nieuwspagina in de gaten te houden en u in te schrijven voor onze nieuwsbrief. Zo bent u altijd als eerste op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en aankondigingen.

Onze experts staan bovendien altijd voor u klaar. Heeft u vragen of wilt u advies? Aarzel niet om contact met ons op te nemen. Wij informeren u graag verder!

De voordelen van een moderne werkplek cover

Meer informatie over de moderne werkplek?

Download dan gratis ons eBook voor meer informatie.

Download het gratis eBook:

De voordelen van een moderne werkplek

De voordelen van een moderne werkplek cover

  Ja, ik ga akkoord met het ontvangen van aan mij gerichte berichten over producten, evenementen en acties van OfficeGrip. OfficeGrip mag contact met mij opnemen via de kanalen die ik kies, zoals e-mail, telefoon of post.

  Om spam te voorkomen vragen we u de
  onderstaande code over te typen.

  Meer lezen

  Achtergrond

  Inventariseer Kwetsbaarheden: De fundering van cyberweerbaarheid

  Het inventariseren van kwetsbaarheden is meer dan een technische noodzaak; het is een strategische stap die de ruggengraat vormt van elke cybersecurity-strategie. Deze blog biedt een analyse van deze procedure, evalueert de gevolgen voor bedrijfscontinuïteit en rampenherstelplanning, en geeft concrete aanbevelingen om organisaties te beschermen tegen hedendaagse cyberdreigingen.

  Lees meer...
  Achtergrond

  Secure7: Versterking van uw cyberweerbaarheid in het licht van NIS2

  Cybersecurity is een cruciaal onderwerp in onze steeds meer gedigitaliseerde wereld. Het beschermt onze gegevens, systemen en infrastructuur tegen kwaadwillende aanvallen en bedreigingen. Met de voortdurende groei van technologie en het toenemende aantal cyberaanvallen, wordt het waarborgen van digitale veiligheid steeds urgenter.

  Lees meer...
  header-nis2-self-assessment-8
  Beveiliging

  Nieuw! Het OfficeGrip NIS2 Self Assessment

  Met trots kondigen wij in dit blog de lancering van het OfficeGrip NIS2 Self Assessment aan. Dit Assessment is speciaal ontworpen om organisaties te ondersteunen bij het navigeren door de complexiteit van de aanstaande NIS2-regelgeving. Deze kosteloze online zelfevaluatie kunt u inzetten om inzicht te krijgen in hoeverre uw organisatie impact gaat ervaren van de NIS2 wetgeving en in welke mate u al voldoet aan de beoogde NIS2 cyberveiligheid maatregelen.

  Lees meer...

  Inschrijven voor de nieuwsbrief

  Het laatste Microsoft 365 nieuws in jouw mailbox? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief!