OfficeGrip_logo

Een digitale werkplek voor bouw en vastgoed

Een optimale ICT-omgeving voor de bouw- en vastgoedsector zorgt voor een efficiënte werkplek. Hierdoor kunnen medewerkers sneller en effectiever hun taken uitvoeren.

Een optimale ICT-omgeving

In de bouw- en vastgoedsector worden organisaties geconfronteerd met specifieke IT-uitdagingen die van cruciaal belang zijn om concurrerend te blijven en efficiënt te opereren. Een goed opgezette ICT-omgeving is essentieel om aan deze uitdagingen tegemoet te komen.

In de bouw- en vastgoedsector is hoge flexibiliteit de norm. Werknemers werken vaak vanaf verschillende locaties, zoals bouwplaatsen, kantoren en externe vergaderlocaties. Een moderne ICT-omgeving moet toegang bieden tot bedrijfskritische gegevens en applicaties, ongeacht de locatie, om de productiviteit te maximaliseren.

Het beheren en delen van grote gegevens, waaronder CAD-tekeningen, bouwplannen en vastgoeddocumentatie, is een constante uitdaging. Een solide IT-omgeving moet efficiënte gegevensopslag, beveiliging en samenwerkingstools bieden om projectteams in staat te stellen informatie effectief te delen en bij te werken.

ICT voor de bouw
ICT oplossingen voor de bouw

Microsoft Teams

Dankzij Microsoft Teams kunnen professionals in de bouw- en vastgoedsector veilig en moeiteloos in contact blijven, waardoor ze effectief kunnen samenwerken. Werknemers kunnen hier communiceren en gegevens delen binnen één omgeving, wat de productiviteit en efficiëntie aanzienlijk verbeterd.

Microsoft Teams biedt specifieke functionaliteiten die perfect aansluiten op de behoeften van professionals binnen deze branche. De geavanceerde planningsmodule stelt teams in staat om projecten te beheren en deadlines te bewaken. Daarnaast biedt de walkietalkiefunctie een directe communicatiemogelijkheid, waardoor er snel geschakeld kan worden op de bouwplaats of tijdens vastgoedinspecties.

Met Microsoft Teams wordt het onderhouden van contact tussen teamleden vereenvoudigd en kunnen professionals binnen deze branche hun werkprocessen optimaliseren. Het is een effectief hulpmiddel om te voldoen aan de dynamische vereisten binnen de bouw- en vastgoedsector. 

ICT-partner voor de bouw- en vastgoedsector

OfficeGrip als Business Partner

Planning

Probleemloos shifts beheren

Creëer moeiteloos planningen en deel ze met je team. Deze planningen worden direct weergegeven in Microsoft Teams, waardoor teamleden ze eenvoudig en snel kunnen inzien. De planner biedt ondersteuning voor programma’s zoals Kronos, BlueYonder en AMiON.

Bouw en vastgoed planning
Bouw en vastgoed taken Microsoft Teams

Taken

Gemakkelijk opdrachten aanmaken

Met taken in Microsoft Teams kunnen opdrachten snel en gemakkelijk worden toegewezen aan een afdeling of een specifiek persoon. Werknemers kunnen deze taken oppakken en opmerkingen toevoegen. Dit allemaal vanuit één geïntrigeerde omgeving.

Communicatie

Ondersteuning en training

Het trainen van medewerkers om optimaal gebruik te maken van de beschikbare IT-tools en -systemen is essentieel voor succes. Een ICT-omgeving moet gepaard gaan met adequaat trainingsmateriaal en ondersteuning om ervoor te zorgen dat medewerkers effectief kunnen werken in de nieuwe digitale omgeving.

Bouw en vastgoed
Bouw en vastgoed

Minder complexiteit

Vereenvoudig de ICT-omgeving

Met Microsoft 365 wordt de ICT-omgeving binnen de bouw- en vastgoedsector vereenvoudigd. De complete infrastructuur wordt namelijk ondergebracht in één centraal systeem, waardoor het makkelijker en gebruiksvriendelijker wordt om alle IT-gerelateerde taken en processen te beheren. Hierdoor kunnen bedrijven in deze sector efficiënter werken, beter communiceren en hun projecten effectiever beheren.

ICT-partner voor de bouw- en vastgoedsector

OfficeGrip als Business Partner

De bouw- en vastgoedsector evolueert voortdurend met nieuwe technologieën, zoals Building Information Modeling (BIM) en Internet of Things (IoT). Een moderne ICT-omgeving moet de integratie van opkomende technologieën ondersteunen, waardoor organisaties hun concurrentievoordeel kunnen behouden. Bij OfficeGrip ondersteunen wij onze klanten binnen deze sector met de nieuwste ICT-technologieën. 

OfficeGrip bouw en vastgoed

Microsoft 365

Inbegrepen Microsoft 365 apps en services

Met Microsoft 365 wordt de ICT-omgeving voor organisaties binnen de bouw- en vastgoedsector vereenvoudigd. De complete ICT-infrastructuur wordt namelijk ondergebracht in één centraal systeem, waardoor het makkelijker en gebruiksvriendelijker wordt om gerelateerde taken en processen te beheren. Hierdoor kunnen bedrijven in deze sector efficiënter werken, beter communiceren en hun projecten effectiever beheren.

Microsoft Office 365 Word

Word

Microsoft Office 365 Excel

Excel

Microsoft Office 365 PowerPoint

PowerPoint

Microsoft Office 365 Outlook

Outlook

Microsoft Office 365 Exchange

Exchange

Microsoft Office 365 Publisher

Publisher

Microsoft Office 365 Access

Access

Microsoft Office applicaties

Een vertrouwde omgeving met de Microsoft Office apps

Met Microsoft 365 is er toegang tot alle Microsoft Office apps, waaronder Word, Excel, PowerPoint en Outlook. Deze apps zijn voor werknemers meestal al bekend, wat de adoptie en het gebruik ervan vereenvoudigt. Door de integratie met de cloud werken deze apps naadloos met elkaar samen.

OneDrive Accountancy

OneDrive Business

Tot 1 TB aan persoonlijke cloudopslag in OneDrive

Met OneDrive for Business hebben werknemers in de bouw- en vastgoedsector een gepersonaliseerde opslagplek in de cloud. De OneDrive Business omgeving is een opslagruimte waarin werknemers op een eenvoudige manier documenten kunnen opslaan en beveiligen. 

SharePoint

Eén centrale opslagplek

SharePoint biedt de mogelijkheid om een centrale opslagplaats te creëren voor de gehele organisatie. Met behulp van SharePoint hebben alle medewerkers toegang tot de meest actuele versies, waardoor onnodige kopieën worden vermeden. Deze toegang wordt aan de hand van gebruikersrechten ingericht.

SharePoint voor het onderwijs
ICT voor het onderwijs

Gegevens beveiligen staat centraal

Het beschermen van gevoelige bouw- en vastgoedgegevens is van het grootste belang. Een moderne IT-infrastructuur moet optimale beveiligingsmaatregelen omvatten, zoals gegevensversleuteling, toegangscontrole en beveiligingsmonitoring, om te voldoen aan de wettelijke vereisten en potentiële cyberdreigingen te minimaliseren. Met Microsoft 365 zijn er verschillende mogelijkheden om de omgeving optimaal te beschermen. Dit gebeurt allemaal vanuit één centrale omgeving. 

Neem contact op

Vul onderstaand formulier in en we nemen contact met u op.
    Of bereik ons via de onderstaande gegevens:

    Inschrijven voor de nieuwsbrief

    Het laatste Microsoft 365 nieuws in jouw mailbox? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief!