OfficeGrip_logo

Hoe gebruik je Microsoft Loop components effectief

Samenwerking in verschillende platformen

Microsoft Loop components maken het mogelijk om samen te werken vanuit verschillende applicaties en omgevingen. Het is een dynamisch onderdeel, waardoor veranderingen in real-time zichtbaar zijn. De Microsoft Loop mogelijkheden zijn relatief nieuw en worden gefaseerd uitgebracht. Het component onderdeel maakt het makkelijker om gegevens via verschillende omgevingen te delen, waardoor samenwerken makkelijker wordt. Voor een compleet overzicht van Microsoft Loop kun je hier kijken, maar wij gaan hier verder specifiek in op het components onderdeel.

Inhoudsopgave

Wat is Microsoft Loop

Om te begrijpen hoe je Microsoft Loop components effectief gebruikt, is het belangrijk om te weten wat Microsoft Loop is. Microsoft Loop is een dynamisch samenwerkingsplatform, waarin werknemers makkelijk gegevens met elkaar kunnen delen. Dit klinkt als eerste instantie hetzelfde als Microsoft Teams, maar dat is het niet. Microsoft Loop is een aparte omgeving waarin je meer vrijheid hebt dan Microsoft Teams.

Het verschil zit hem met name in de structuur tussen de 2 applicaties. Microsoft Teams is een gestructureerd platform om gegevens in op te slaan. Microsoft Loop heeft juist de mogelijkheid om met lege canvassen te werken, waardoor gebruikers zelf de structuur bepalen. Dit is handig op het moment dat je snel informatie moet delen met collega’s. Deze informatie wordt direct zichtbaar vanaf het moment dat het wordt getypt. Dit maakt het brainstormen over nieuwe producten en diensten veel makkelijker. In de onderstaande video zie je een voorbeeld hoe de dynamische Microsoft Loop omgeving werkt.

Microsoft Loop components in Microsoft Teams

De Microsoft Loop components zijn beschikbaar in Microsoft Teams en kunnen direct worden gebruikt. In de basis bestaat Microsoft Loop uit 3 hoofdonderdelen:

 • Microsoft Loop Workspaces
 • Microsoft Loop Pages
 • Microsoft Loop Components

De functionaliteit waarover wij het hier hebben is specifiek de Microsoft Loop components. De components kunnen in verschillende omgevingen worden geplaatst, waaronder Microsoft Teams en Outlook. Het maakt niet uit waar deze Microsoft Loop wordt geplaatst, omdat door de cloud overal direct de nieuwste informatie zichtbaar is. Dat is direct ook de kracht van Microsoft Loop, het tegelijkertijd samenwerken met meerdere collega’s aan één project.

Hoe gebruik je Microsoft Loop components effectief

Microsoft is continu bezig met het doorontwikkelen van de Microsoft 365 omgeving. Daarom zijn de Microsoft Loop components nu bruikbaar in Microsoft Teams en Outlook. Het maakt niet uit vanaf welke omgeving je een Loop component bewerkt, deze worden door de cloud op elke locatie direct bijgewerkt. Een Microsoft Loop component update dus altijd in real-time en geeft werknemers direct de laatste info. In de onderstaande afbeelding zie je hoe zo’n Microsoft Loop component werkt:

Microsoft Teams Loop Component

Wanneer gebruik je een Loop Component

Een Loop Component gebruik je als je van verschillende mensen input wilt hebben binnen bijvoorbeeld een project. Een makkelijk voorbeeld is een brainstormsessie waarin verschillende ideeën bij elkaar komen. Een Loop Component maakt het makkelijk om snel input van mensen te kregen, zelfs vanuit verschillende locaties. Het voordeel van een Loop component, is dat deze via verschillende platformen kan worden verstuurd.

Een Microsoft Loop component kan in bijvoorbeeld Microsoft Teams worden gemaakt, om vervolgens via Outlook te worden verstuurd. Nu heb je 2 plekken waar deze Loop component staat, maar het maakt niet uit vanaf welke je werkt. Alles wat je aanpast in Microsoft Teams is ook direct zichtbaar in Outlook (en andersom ook). Dit maakt het ook mogelijk om direct met klanten dynamisch onderdelen in te vullen, waardoor je efficiënter kan werken.

Microsoft Loop Components in Outlook

Welke Loop Components zijn er beschikbaar

De Microsoft Loop Components bestaan in de basis uit de volgende onderdelen:

 • Lijst met opsommingstekens
 • Controlelijst
 • Genummerde lijst
 • Alinea
 • Tabel
 • Takenlijst

Met deze componenten wordt het mogelijk om snel en gemakkelijk gegevens met elkaar te delen. De Loop componenten updaten automatisch door alle omgevingen heen. Zo maakt iedereen direct gebruik van de meest recente data.

Microsoft Loop onderdelen

Maak gebruik van Loop components om snel reactie te krijgen

De bedoeling van Loop components is om snel antwoorden te krijgen van verschillende collega’s. Wij vinden Loop components handig om bijvoorbeeld snel een takenlijst te maken. Zo kun je met verschillende collega’s snel afstrepen wie welk onderdeel heeft opgepakt. Een Loop component gebruik je dus om snel input te krijgen en dingen met elkaar af te stemmen.

Wil je meer structuur aanbrengen in documenten, dan blijft Microsoft Teams the way to go. Het Loop platform is geen vervanging van Microsoft Teams, maar juist een aanvulling erop. Het dynamische gedeelte van Microsoft Loop is handig om snel dingen “op papier” te krijgen. Daarnaast zal Microsoft Teams gebruikt blijven worden voor documenten die wat meer structuur nodig hebben.

Conclusie

De Microsoft Loop components gebruik je dus effectief om snel antwoord van collega’s te krijgen. Het is handig om Loop components te gebruiken, omdat alle informatie op verschillende plekken goed wordt verwerkt. Wordt een Loop component bewerkt in Outlook, dan zie je deze resultaten ook direct in Microsoft Teams verschijnen. Zo kunnen collega’s snel en gemakkelijk de gegevens verwerken op hun manier.

De voordelen van een moderne werkplek cover

Meer informatie over de moderne werkplek?

Download dan gratis ons eBook voor meer informatie.

Download het gratis eBook:

De voordelen van een moderne werkplek

De voordelen van een moderne werkplek cover

  Ja, ik ga akkoord met het ontvangen van aan mij gerichte berichten over producten, evenementen en acties van OfficeGrip. OfficeGrip mag contact met mij opnemen via de kanalen die ik kies, zoals e-mail, telefoon of post.

  Om spam te voorkomen vragen we u de
  onderstaande code over te typen.

  Meer lezen

  nieuwe-vertaal-functies-excel-VERTALEN-DETECTLANGUAGE-2
  Excel

  Nieuwe vertaal functies in Excel: VERTALEN en DETECTLANGUAGE

  Microsoft Excel heeft onlangs twee krachtige nieuwe functies geïntroduceerd: VERTALEN() en DETECTLANGUAGE(). Deze functies zijn ontworpen om gebruikers te helpen bij het vertalen en identificeren van talen direct binnen hun spreadsheets, wat een aanzienlijke verbetering betekent voor iedereen die met meertalige datasets werkt.

  Lees meer...
  crowdstrike-storing
  Achtergrond

  Wereldwijde storing in antivirussoftware zorgt voor problemen bij organisaties

  Een recente storing in de antivirussoftware van Crowdstrike heeft wereldwijd computers getroffen, waardoor websites van bedrijven platliggen en er problemen zijn op luchthavens. Deze storing heeft een chaos veroorzaakt op luchthaven Schiphol, met lange rijen voor de balies van luchtvaartmaatschappijen en een platliggende website van Transavia. Ook op andere luchthavens, zoals Eindhoven Airport en in andere landen, zijn er problemen.

  Lees meer...

  Inschrijven voor de nieuwsbrief

  Het laatste Microsoft 365 nieuws in jouw mailbox? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief!