Wat is Microsoft Teams

Wat is Microsoft Teams

Wat is Microsoft Teams

Microsoft Teams is een communicatie- en samenwerkingsplatform van Microsoft. Met Microsoft Teams kunt u chatten, vergaderen, bellen en samenwerken. Door gebruik te maken van Teams komt alle informatie van een bedrijf centraal in 1 systeem te staan. Dit zorgt ervoor dat er beter kan worden samengewerkt, omdat alle gegevens zichtbaar zijn vanuit Teams.

Mogelijkheden van Microsoft Teams

Chatten

Microsoft Teams heeft een chat functie die het mailen voor kleine vragen overbodig maakt. Het is mogelijk om een-op-een gesprekken en groepschats aan te maken. Met de chat functie wordt het gemakkelijk om informatie te delen. Zo wordt het mogelijk om bestanden, links, emoji’s, stickers en GIF’s te delen met collega’s. Microsoft Teams integreert nauw samen met OneDrive, SharePoint en Microsoft Office 365. Zo heb je een centraal hub waarin alle bestanden toegankelijk zijn.
Microsoft Teams vergaderen videobellen

Vergaderen

Met Microsoft teams wordt het mogelijk om van elke locatie te vergaderen. Een vergadering kan één-op één zijn of met meerdere personen tegelijk. Dit kan door te videobellen binnen Microsoft Teams of alleen via audio te vergaderen. Een presentatie geven of je scherm delen binnen Teams is mogelijk, wat ervoor zorgt dat iedereen hetzelfde ziet en beter kan samenwerken met elkaar.

Bellen

Met Microsoft Teams wordt het mogelijk om het complete telefoniesysteem in één omgeving te plaatsen. Een telefoonnummer bellen vanuit Teams kan via de desktop en mobiele app. Dit zorgt ervoor dat vaste en mobiele nummers met hoge beeld- en geluidskwaliteit kunnen worden gemaakt. Met de integratiemogelijkheden van T-Mobile wordt het zelfs mogelijk om één nummer te hebben voor zowel vast als mobiel.
Microsoft Teams samenwerken

Samenwerken

Samenwerken binnen een organisatie is enorm belangrijk. Met Microsoft Teams wordt het gemakkelijk om vanaf elke locatie samen te kunnen werken. Het is mogelijk om groepen te maken waarin gesprekken, bestanden, vergaderingen en apps in een gedeelde werkruimte staan. Dit maakt het werken binnen Teams overzichtelijk en zorgt voor een makkelijke manier van cocreatie.

Voordelen van Microsoft Teams

1. Alle documenten op 1 plek

Alle Microsoft producten en diensten werken nauw met elkaar samen. Dit zorgt ervoor dat alle documenten gemakkelijk te vinden zijn binnen Teams. Met de ingebouwde zoekfunctie krijgt u direct inzicht in alle beschikbare documenten en kunt u deze gelijk openen of delen.

2. Minder e-mailverkeer

Door de chatfunctie binnen Microsoft Teams hoeft er minder gemaild te worden naar collega’s. Dit werkt sneller en helpt de mailbox schoon te houden. Het is door de chatfunctie gemakkelijker om grote bestanden naar collega’s te sturen, wat voorheen met e-mail lastig kon zijn.

3. Samenwerken in hetzelfde document

Het werken vanuit de cloud heeft als voordeel dat er samen vanuit 1 document kan worden gewerkt. Feedback kan live worden verwerkt en de resultaten zijn direct zichtbaar. Door het automatisch opslaan van het document worden duplicaten voorkomen en heeft iedereen altijd toegang tot hetzelfde bestand.

4. Altijd toegang met de mobiele app

Met de mobiele app heeft u altijd toegang tot de gegevens die u nodig heeft. Chat, bel of videobel met uw collega’s of bekijk de meest recente documenten via een iOS of Android apparaat. Het is mogelijk om via de app deel te nemen aan vergaderingen, zodat u zelfs onderweg nooit wat mist.

Werken op verschillende locaties

Werken op verschillende locaties
We zijn op steeds meer verschillende plekken gaan werken. Dit heeft uitdagingen met zich meegebracht op het gebied van de ICT-infrastructuur. Met Microsoft Teams wordt het gemakkelijker om op elke plek te kunnen werken, omdat alles toegankelijk is vanuit de cloud. Het verliezen van gegevens of maken van back-ups is hierdoor verleden tijd. Microsoft belooft dat hun cloud omgeving voor 99,99% van de tijd online is. Een fysieke server op locatie kan hier praktisch gezien niet tegenop.

Microsoft Teams ondersteunde platformen

Microsoft Teams wordt op veel platformen ondersteund. Zo is er ondersteuning voor Windows, macOS, Linux, iOS en Android apparaten. Het is ook mogelijk om via een webbrowser toegang te krijgen tot de Teams omgeving. Dit zorgt ervoor dat Microsoft Teams vrijwel op alle apparaten beschikbaar is.

Microsoft Teams voor uw organisatie

Benieuwd naar de mogelijkheden van Microsoft Teams en hoe het uw organisatie kan helpen? Bekijk dan onze Microsoft Teams pagina of neem contact met ons op.