Wat is Microsoft Teams

De centrale samenwerkingshub

Microsoft Teams is de centrale samenwerkingshub van een organisatie. Het combineert verschillende functionaliteiten met elkaar om optimaal samen te kunnen werken. Werknemers bevinden zich steeds vaker op verschillende locaties, waardoor een samenwerkingstool noodzakelijk is geworden. Microsoft Teams geeft werknemers de benodigde functionaliteiten om met elkaar in contact te blijven. Wij gaan daarom hier verder in op wat Microsoft Teams nu precies is.

Inhoudsopgave

Wat is Microsoft Teams en wat kun je ermee

Microsoft Teams is een platform waarmee werknemers met elkaar kunnen samenwerken en gegevens delen. Dit gebeurt vanuit één centrale omgeving, waardoor werknemers snel en gemakkelijk met elkaar in contact kunnen komen. Door de verschillende functionaliteiten binnen het platform wordt het samenwerken een stuk gemakkelijker. Microsoft Teams maakt deel uit van de Microsoft 365 omgeving, wat betekent dat het nauw integreert met applicaties zoals Word, PowerPoint en Excel. Deze documenten kunnen snel en gemakkelijk worden gedeeld binnen Microsoft Teams.

Waarom Microsoft Teams gebruiken

Voor Microsoft Teams werd er nog veel heen en weer gemaild. Documenten en andere data werden verstuurd via e-mail, waardoor gegevens regelmatig verloren raakte. E-mail heeft ook verschillende limieten en kan niet alle bestanden versturen. Daarom is Microsoft Teams in het leven geroepen. Met Microsoft Teams is het mogelijk om documenten en gegevens te delen vanuit één centrale omgeving.

Microsoft Teams maakt het mogelijk om deze documenten op verschillende manieren met elkaar te delen. De gegevens in Microsoft Teams zijn altijd de meest recente, omdat de cloud automatisch de laatste versie upload. Dit zorgt ervoor dat werknemers nooit gegevens kwijtraken en altijd beschikken over de meest recente data.

Wat is Microsoft Teams precies

Welke functionaliteiten heeft Microsoft Teams

Microsoft Teams bestaat in de basis uit 4 hoofdfunctionaliteiten. Deze functionaliteiten zijn bellen, chatten, samenwerken en vergaderen. De complete Microsoft Teams omgeving wordt in hoofdlijnen onderverdeeld in deze functionaliteiten. Microsoft Teams geeft werknemers namelijk de mogelijkheid om vanaf elke locatie te kunnen werken. Het is daarom ook onderdeel van de moderne werkplek, omdat de werkomgeving steeds meer aan het veranderen is. Werknemers hebben vanaf elke locatie toegang nodig tot gegevens. Wat Microsoft Teams is, is een platform dat op veilige manier toegang kan geven. Het is daarom bij veel organisaties al een onmisbaar platform geworden.

Bellen in Microsoft Teams

Microsoft Teams maakt het mogelijk voor collega’s om onderling te bellen met elkaar. Dit kan vanaf een mobiel apparaat of een laptop. Collega’s die op een andere locatie werken zijn zo optimaal bereikbaar, waardoor je snel iets met elkaar kan afstemmen. Het bellen met elkaar is enorm gemakkelijk en kan bijvoorbeeld via een headset worden gedaan. Zo kunnen collega’s snel iets met elkaar afstemmen.

Microsoft Teams biedt ook de mogelijkheid om met externe personen te bellen. Dit gebeurt door middel van een Microsoft Teams telefonie integratie. Met Microsoft Teams telefonie wordt het mogelijk om met externe personen te bellen en gebeld te worden. Deze extra integratie koppelt een VoIP telefooncentrale aan de huidige Microsoft Teams omgeving.

Wat is Microsoft Teams chat

Chatten in Microsoft Teams

Met Microsoft Teams kunnen werknemers snel en gemakkelijk berichten naar elkaar sturen. Korte vragen kunnen worden gesteld in de chat, waardoor werknemers niet meer worden overspoeld met e-mails. Het voordeel van de chatfunctie, is dat gegevens snel en gemakkelijk kunnen worden gestuurd. Wat Microsoft Teams is, is een samenwerkingsplatform voor collega’s. Daarom is het in de chatfunctie mogelijk om in real-time met elkaar samen te werken. Dit maakt het verbeteren van documenten een stuk gemakkelijker, omdat wijzigen direct zichtbaar zijn voor alle betrokkenen. De cloud maakt het dus mogelijk om veilig en efficiënt gegevens met elkaar te delen.

Samenwerken in Microsoft Teams

Samenwerken is essentieel voor een organisatie. Daarom is Microsoft Teams ook specifiek gericht op het samenwerken met elkaar. Dit gebeurt vanuit verschillende “teams” binnen een organisatie. In de basis heeft elke afdeling een apart teams kanaal, waarin gegevens van die afdeling kunnen worden gedeeld. Wat Microsoft Teams zo speciaal maakt, is dat iedereen direct over de laatste gegevens beschikt. Het is een eenvoudige omgeving om gegevens te delen en samen te werken met elkaar.

Microsoft Teams samenwerken

Vergaderen in Microsoft Teams

Het kan lastig zijn om vergaderingen te organiseren binnen een bedrijf. Werknemers kunnen door het hybride werken vaak op verschillende locaties zitten. Met Microsoft Teams wordt het mogelijk om digitale vergaderingen te organiseren. Werknemers kunnen deze vergadering makkelijk bijwonen en direct input leveren. Een vergadering kan worden opgenomen, waardoor iemand die er niet bij kon zijn de vergadering kan terugkijken. Zo blijft iedereen op de hoogte van wat er speelt en wordt er optimaal gebruik gemaakt van de tijd.

Waarom Microsoft Teams de productiviteit verhoogt

Wat Microsoft Teams doet is één centrale samenwerkingsplek creëren. Werknemers werken vaak samen en hebben toegang nodig tot bepaalde documenten. Met Microsoft Teams krijgen werknemers een platform waarin de meest actuele gegevens vindbaar zijn. Dit geeft een team direct toegang tot alle benodigde gegevens. Voorheen werd er heen en weer gemaild met documenten, wat ervoor zorgde dat gegevens op verschillende plekken stonden. Microsoft Teams voorkomt dit en maakt op een veilige manier deze gegevens beschikbaar binnen jouw organisatie.

Microsoft Teams is een veilig platform

Samenwerking binnen organisaties is enorm belangrijk, maar dit moet wel op een veilige manier gebeuren. In organisaties worden veel verschillende applicaties gebruikt om gegevens met elkaar te delen. Microsoft Teams maakt dit simpeler door één centraal platform te creëren voor het samenwerken. Dit is makkelijker om te beheren en om beleidsinstellingen toe te passen. Microsoft Teams is namelijk onderdeel van Microsoft 365, waarmee een moderne werkplek gecreëerd kan worden. Een Microsoft Teams omgeving is dus veel veiliger dan traditioneel gegevens heen en weer sturen naar elkaar.

Hoe werkt de Microsoft Teams beveiliging

De Microsoft Teams beveiliging is in de basis hetzelfde als die van Microsoft 365. Dit komt omdat Microsoft Teams een applicatie is binnen het Microsoft 365 platform. Alle applicaties binnen Microsoft 365 maken gebruik van dezelfde beveiligingsmogelijkheden. De Microsoft 365 beveiliging is namelijk enorm uitgebreid, waardoor optimale bescherming wordt geboden tegen cybercriminaliteit. Microsoft Teams creëert zo een veilig en beheersbaar platform om alle gegevens van een organisatie te beschermen.

Conclusie

Wat Microsoft Teams is, is een samenwerkingsplatform om op een veilige manier gegevens met elkaar te delen. Door de 4 hoofdfunctionaliteiten kunnen werknemers optimaal in contact met elkaar blijven. Het creëert daardoor één centrale plek waarin alle gegevens kunnen worden opgeslagen. De Microsoft 365 beveiliging zorgt ervoor dat dit op een veilige en productieve manier gebeurt. Microsoft Teams kan daarom niet meer ontbreken binnen organisaties. Bekijk meer informatie over Microsoft Teams in ons eBook:

De ultieme Microsoft Teams gids

Alles weten over Microsoft Teams?

Download dan gratis ons eBook voor meer informatie.

Download het gratis eBook:

Ultieme Microsoft Teams gids

De ultieme Microsoft Teams gids

Download formulier

Uw naam(Vereist)
Dit veld is verborgen bij het bekijken van het formulier
Dit veld is verborgen bij het bekijken van het formulier
Dit veld is verborgen bij het bekijken van het formulier
Dit veld is verborgen bij het bekijken van het formulier

Meer lezen

Microsoft 365

Handleiding voor het aanschaffen en beheren van Microsoft 365-licenties

in dit artikel bespreken we de verschillende beschikbare abonnementen, geven we tips voor het kiezen van het juiste abonnement en leggen we uit hoe u licenties kunt toewijzen en beheren. Daarnaast zullen we de voordelen van het inschakelen van een Managed Service Provider (MSP) bespreken, die u kan helpen bij het optimaliseren van uw licentiebeheer.

Lees meer...
compliance-checklist-microsoft-365-1
Security

Compliance checklist voor Microsoft 365 gebruikers

Compliance verwijst naar het naleven van wet- en regelgeving, industriestandaarden en interne beleidsregels die zijn ontworpen om de integriteit, vertrouwelijkheid en beschikbaarheid van gegevens te waarborgen. Voor organisaties die werken met gevoelige informatie, zoals persoonlijke gegevens van klanten of bedrijfsgeheimen, is het naleven van deze regels van essentieel belang om juridische en financiële risico’s te minimaliseren.

Lees meer...