OfficeGrip_logo
Microsoft 365 Office 365

Microsoft 365 - altijd en overal toegang tot gegevens

Microsoft 365 heeft verschillende oplossingen om een bedrijf succesvol vanuit de cloud te laten werken. Met Microsoft 365 heb je altijd en overal toegang tot gegevens en kun je gemakkelijker op afstand samenwerken met collega’s. Wat Microsoft 365 is en welke functies het bevat bespreken wij hier.

Wat is Microsoft 365 precies?

Microsoft 365 is een abonnement voor de verschillende Microsoft applicaties. Deze applicaties helpen je productiever en efficiënter samen te werken vanuit een cloud omgeving. Het is mogelijk om met Microsoft 365 bestanden en apparaten te beschermen die in een organisatie aanwezig zijn. De Microsoft apps zijn met elkaar geïntegreerd, wat zorgt voor een naadloze samenwerking tussen de verschillende apps. Met dit totaalpakket zorgt Microsoft ervoor dat een organisatie effectiever vanuit de cloud kan werken.

Het verschil met Office 365 (Nu Microsoft 365-apps)

Office 365 is de oude benaming voor wat nu Microsoft 365-apps heet. Met de Microsoft 365-apps is er alleen toegang tot de veelgebruikte Office apps. Deze apps zijn Outlook, Word, Excel, PowerPoint, Publisher, Access, OneNote en OneDrive.

Microsoft 365 heeft toegang tot deze Office apps, maar heeft nog veel meer functies. Zo is er ondersteuning voor Windows 10, toegang tot SharePoint en Microsoft Teams en kunnen apparaten en gegevens beveiligd worden met Azure en Microsoft Intune.

Microsoft Teams en SharePoint

Het werken vanuit de cloud met Microsoft 365 heeft een aantal voordelen ten opzichte van de traditionele manier. Door met Microsoft 365 te werken heb je altijd en overal toegang tot de bestanden. Dit maakt het gemakkelijk om vanaf verschillende computers, laptops of mobiele telefoons gegevens te raadplegen.

Microsoft Office 365 Microsoft teams

Microsoft Teams

Het wordt makkelijker om samen te werken met collega’s door Microsoft Teams. Met Microsoft Teams kun je chatten, bellen, vergaderen en samenwerken met collega’s op afstand. Het samenwerken in documenten wordt met Microsoft Teams een stuk gemakkelijker en het e-mailverkeer wordt ermee beperkt.
Microsoft Office 365 SharePoint

SharePoint

Met SharePoint heb je één centraal systeem waarin alle documenten terecht komen. Het is eigenlijk een modern intranet wat vanaf elke computer is te raadplegen. Dit maakt het gemakkelijker om documenten te delen, samen te werken en gegevens op te slaan. Door middel van verschillende rechten kun je in SharePoint gegevens afschermen per afdeling of gebruiker. Dit zorgt ervoor dat iedereen alleen maar toegang heeft tot de benodigde gegevens.

Voordelen van een Microsoft 365-abonnement

Het onderhouden van servers in een organisatie is vaak een dure en tijdrovende klus. De beveiliging moet up-to-date zijn, er is onderhoud nodig en het voegt complexiteit aan de omgeving toe. Zo is er een VPN-verbinding nodig om toegang tot de server te krijgen en moet de server uiteindelijk worden vervangen, wat weer extra kosten met zich meebrengt.

Met een Microsoft 365-abonnement heb je altijd toegang tot de meest up-to-date omgeving en hoeft er geen onderhoud plaats te vinden aan een server. Veiligheidsrisico’s worden beperkt en met een 99,9% uptime garantie van Microsoft weet je zeker dat je altijd toegang hebt tot je gegevens. De kosten worden met een Microsoft 365-abonnement een stuk inzichtelijker en duidelijker, omdat de onverwachte kosten van het onderhouden van een server verdwijnen.  

Het beveiligen van gegevens en apparaten wordt een gemakkelijker met Azure en Microsoft Intune. Apparaten die verloren zijn kunnen door middel van Mobile Device Management (MDM) vanaf afstand worden vergrendeld en indien nodig gewist. Dit voorkomt dat gevoelige bedrijfsgegevens buiten de organisatie terecht komen.  

Meer informatie over Microsoft 365?

Bekijk dan onze Microsoft 365 pagina.

Bescherm tegen kwaadaardige links en Multi-factor authenticatie

Het herkennen van kwaadaardige links kan een lastig opgave zijn. Met Advance Threat Protection (ATP) worden alle links gecontroleerd of deze malware, ransomware of andere schadelijke programma’s bevatten. Deze worden automatisch geblokkeerd, zodat alle gegevens in de organisatie beschermd blijven.

Met Multi-factor authenticatie (MFA) worden account extra beschermd tegen ongeautoriseerde toegang. Met de Microsoft Authenticator-app wordt er een extra stap toegevoegd voordat er ingelogd kan worden. Dit voorkomt dat kwaadwillende alleen met een wachtwoord kunnen inloggen.

Microsoft 365 offline gebruiken

Microsoft 365 werkt het beste met een internetverbinding. Dit zorgt ervoor dat alle gegevens live worden bijgewerkt in de cloud. Het is wel mogelijk om zonder internetverbinding verder te werken. De bestanden worden lokaal opgeslagen en zodra er weer een internetverbinding beschikbaar is gesynchroniseerd naar de cloud. Deze synchronisatie zorgt ervoor dat er vanaf elk apparaat toegang is tot de meest recente versie van een document.

Back-ups in de cloud

Een back-up maken is belangrijk om gegevensverlies te voorkomen. Met Microsoft 365 wordt er automatisch een back-up gemaakt vanuit de cloud. Doordat bestanden worden geüpload naar de cloud omgeving heb je bij verlies van apparaten altijd toegang tot de meest recente versie.

Tot slot

Met Microsoft 365 krijg je dus een complete cloud omgeving waaruit de gehele organisatie kan werken. Het zorgt ervoor dat gegevens goed beveiligd zijn en dat er vanaf elke locatie samengewerkt kan worden. Ben je benieuwd naar wat er nog meer mogelijk is binnen Microsoft 365? Download dan ons eBook “Hoe Microsoft 365 je helpt je bedrijf te beveiligen“.

Download het gratis eBook:

hoe Microsoft 365 je helpt je bedrijf te beveiligen

hoe-microsoft-365-je-helpt-je-bedrijf-te-beveiligen-2

  Ja, ik ga akkoord met het ontvangen van aan mij gerichte berichten over producten, evenementen en acties van OfficeGrip. OfficeGrip mag contact met mij opnemen via de kanalen die ik kies, zoals e-mail, telefoon of post.

  Meer lezen

  storing
  Achtergrond

  Wereldwijde storing in antivirussoftware zorgt voor problemen bij organisaties

  Een recente storing in de antivirussoftware van Crowdstrike heeft wereldwijd computers getroffen, waardoor websites van bedrijven platliggen en er problemen zijn op luchthavens. Deze storing heeft een chaos veroorzaakt op luchthaven Schiphol, met lange rijen voor de balies van luchtvaartmaatschappijen en een platliggende website van Transavia. Ook op andere luchthavens, zoals Eindhoven Airport en in andere landen, zijn er problemen.

  Lees meer...
  Logo-OfficeGrip

  OfficeGrip

  Officegrip zet uw bedrijf in de cloud. Daarbij passen wij de nieuwste technologie toe van Microsoft. Wij voorzien uw bedrijf van het complete Office365 pakket aangevuld met Sharepoint, Dynamics en de beste trainingen zodat u optimaal gebruik kunt maken van uw nieuwe IT-omgeving.

  Inschrijven voor de nieuwsbrief

  Het laatste Microsoft 365 nieuws in jouw mailbox? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief!