OfficeGrip_logo

SharePoint

Het moderne intranet voor uw organisatie

SharePoint is het moderne intranet voor uw organisatie. Met SharePoint krijgen werknemers op een makkelijke manier toegang tot gegevens binnen de organisatie.

SharePoint intranet

Flexibel

Creëer flexibele pagina's specifiek voor de behoeftes van uw organisatie. SharePoint is compleet naar wens in te richten.

Samenwerken

Maak het voor werknemers mogelijk om optimaal samen te werken met elkaar. Gegevens komen in één centrale omgeving te staan en zijn makkelijk toegankelijk.

Snel en veilig

SharePoint helpt werknemers om op een snelle en veilige manier met elkaar samen te werken, vanaf elk apparaat.

Bestanden

Eenvoudig delen en moeiteloos samenwerken

SharePoint empowert teamwerk via dynamische en productieve teamsites voor elk projectteam, elke afdeling en elke divisie. Deel bestanden, gegevens, nieuws en bronnen. Pas je site aan om het werk van je team te stroomlijnen. Werk probleemloos en veilig samen met teamleden binnen en buiten de organisatie op pc’s, Macs en mobiele apparaten.

Microsoft SharePoint
SharePoint

Intranet

Zorg voor betrokkenheid in de organisatie

Verbeter de samenhang binnen het bedrijf en deel informatie met werknemers via het intranet. Stimuleer efficiëntie binnen de organisatie door gemeenschappelijke bronnen en toepassingen via startsites en portals te delen. Laat van je horen op fraaie communicatiesites. En blijf op de hoogte via persoonlijk, gericht nieuws op het web en in de mobiele SharePoint-apps.

Creëer één centrale opslaglocatie

SharePoint maakt het mogelijk om één centrale opslaglocatie te maken voor de gehele organisatie. Dit gebeurt op een veilige & efficiënte manier door de juiste instellingen toe te passen.

SharePoint veilig

Veilig

SharePoint creëert een veilige opslag voor uw organisatie. Maak het makkelijk om gegevens op te slaan en te delen met elkaar.

SharePoint productief

Productief

Verhoog de productiviteit door gebruik te maken van SharePoint. Gegevens worden sneller gevonden door de geavanceerde zoekfunctie.

SharePoint bedrijfsprocessen

Bedrijfsprocessen

Stroomlijn bedrijfsprocessen en automatiseer handelingen die veel tijd kosten, waardoor u zich kunt focussen op wat echt belangrijk is.

SharePoint cloud

Cloud

SharePoint werkt volledig vanuit de cloud. Dit betekent dat iedereen direct beschikt over de meest recente gegevens.

Overal toegang

Vanaf overal toegang

Geef werknemers vanaf elke locatie toegang tot gegevens met SharePoint, vanaf verschillende apparaten.

Hybride werken

Hybride werken

Maak hybride werken mogelijk. Met SharePoint kunnen werknemers veilig gegevens openen vanaf elke locatie.

Transformeer uw organisatie

Met SharePoint biedt OfficeGrip een schaalbaar platform voor het delen en het opslaan van bestanden en andere informatie met medewerkers, en desgewenst ook met leveranciers en klanten. U kunt al uw bestanden binnen één platform opslaan en er zeker van zijn dat iedereen altijd de meest recente versies gebruikt. Door middel van gebruikersgroepen zien medewerkers alleen die bestanden die ze mogen zien.

Automatisering

Optimaliseer bedrijfsprocessen

Verhoog de productiviteit door processen te transformeren, van eenvoudige taken zoals meldingen en goedkeuringen, tot complexe operationele werkstromen. Met de SharePoint-lijsten en -bibliotheken, Microsoft Flow en PowerApps kun je uitgebreide digitale ervaringen maken met formulieren, werkstromen en aangepaste apps voor elk apparaat.

SharePoint template
SharePoint omgeving

Beveiliging

Verhoog de beveiliging

Cybercriminelen zitten niet stil. Met SharePoint wordt het mogelijk om op een veilige manier gegevens op te slaan. Er wordt gebruik gemaakt van geavanceerde beveiligingstechnieken die ongeautoriseerd toegang detecteren en weigeren.

Benieuwd naar onze SharePoint implementatie?

Bij OfficeGrip zorgen wij ervoor dat een SharePoint omgeving optimaal aansluit bij uw organisatie. Wij kijken kritisch naar uw organisatie, voordat wij aan een SharePoint omgeving beginnen. Op deze manier weet u wat u kunt verwachten van uw SharePoint omgeving.

SharePoint implementatie

Hoe ziet uw organisatie eruit

Bij een SharePoint implementatie kijken wij kritisch naar uw organisatie. Bij OfficeGrip betrekken wij werknemers bij het proces en kijken wij naar alle afdelingen. Zo krijgen wij een duidelijk beeld van alle processen en kunnen wij de SharePoint inrichting daarop aanpassen. Een goed begin is het halve werk, waardoor de input van uw organisatie enorm waardevol is. Bekijk ons SharePoint implementatietraject om meer te weten over onze werkwijze.

Inventarisatie
Samen kijken wij naar uw gehele organisatie. Wij maken een inventarisatie en bespreken de benodigdheden om succesvol een SharePoint omgeving in te richten.
Wensen en behoeften
Het personeel betrekken wij bij een SharePoint implementatie. Werknemers moeten optimaal kunnen werken met SharePoint, waardoor hun input essentieel is.
Ontwerp
Op basis van alle input gaan wij aan de slag met het creëren van uw SharePoint omgeving. Een opzet wordt gemaakt en getest onder werknemers en key-users, waardoor eventuele aanpassingen kunnen worden uitgevoerd.
Training van het personeel
Het trainen en begeleiden van uw werknemers is essentieel voor het succes. Wij helpen uw werknemers snel op weg om efficiënt te werken met SharePoint en helpen met verschillende trainingen.
Oplevering
Uw organisatie maakt succesvol gebruik van SharePoint! Wij ondersteunen uw organisatie verder en waar dit nodig is geven passend advies voor de toekomst.

Vrijblijvend advies nodig?

Advies nodig voor een SharePoint omgeving? Bij OfficeGrip helpen wij u graag met uw SharePoint uitdaging. Neem direct contact met ons op of vul het contactformulier in. Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met u op!

Contactformulier

Heeft u direct een vraag of wilt u een demo plannen? Vul dan ons contactformulier in en onze experts nemen contact met u op!

Veelgestelde vragen

Heeft u nog vragen over een SharePoint omgeving? Neem dan contact met ons voor persoonlijk advies. Wij hebben hieronder ook een aantal veelvoorkomende vragen op een rij gezet.

SharePoint is een krachtig flexibel intranet voor jouw organisatie. Met SharePoint wordt het mogelijk om alle gegevens op één centrale plek op te slaan. Het platform maakt het mogelijk om effectief documenten te beheren en kennis te delen binnen de organisatie. Werknemers kunnen vanuit SharePoint veilig documenten opslaan en raadplegen. Door de kracht van de cloud maakt SharePoint het mogelijk om vanaf elke locatie veilig en productief samen te werken.

Bedrijfsprocessen kunnen met SharePoint worden geoptimaliseerd en geautomatiseerd. Handmatige werkzaamheden kan SharePoint uit handen nemen, waardoor efficiënter binnen de organisatie wordt gewerkt. SharePoint is toegankelijk vanaf verschillende apparaten en is standaard beschikbaar in de Microsoft 365 licenties.

Voor organisaties is het belangrijk om gegevens op één centrale plek op te slaan. Werknemers werken steeds vaker vanaf verschillende locaties en hebben veilig toegang nodig tot gegevens. SharePoint biedt een modern en veilig platform om alle bedrijfsgegevens in op te slaan. Traditionele fileservers voldoen niet meer aan de beveiligingseisen en passen niet binnen de moderne werkplek.

SharePoint creëert een platform waarin alle gegevens en berichten van organisatie samenkomen. Documenten worden nu nog regelmatig weggestopt in een oneindige mappenstructuur. Met SharePoint maak je gebruik van geavanceerde zoekmethodes, zodat gegevens snel gevonden worden. Bij een SharePoint omgeving richten wij deze op maat in voor jouw organisatie.

Met SharePoint worden gegevens op een veilige manier opgeslagen binnen jouw organisatie. Het is daarbij wel essentieel dat de een SharePoint omgeving succesvol wordt ingericht. De inrichting speelt een belangrijke rol bij het beveiligingen van de gegevens. Zo moet de rechtenstructuur goed aansluiten bij jouw organisatie, omdat dit de toegang tot gegevens regelt voor werknemers.

Verder is het belangrijk om te kijken naar dataretentie en verschillende back-up mogelijkheden binnen SharePoint. Deze functionaliteiten voorkomen dat jij gegevens verliest in geval van een calamiteit. In de basis biedt SharePoint voldoende beveiligingsmogelijkheden, maar het inrichten is wel essentieel voor het succes van een SharePoint omgeving.

Waarop moet ik letten bij SharePoint?

Bij een SharePoint omgeving zijn er een aantal belangrijke punten waarmee jij rekening moet houden. Het is belangrijk om goed na te denken over wat je precies wilt bereiken met een SharePoint omgeving. Op basis hiervan kun je een plan maken en een implementatietraject creëren voor jouw organisatie. Een aantal belangrijke punten om op te letten bij SharePoint zijn:

  • Hoe pas je een succesvolle rechtenstructuur toe
  • Welke SharePoint sites heb je allemaal nodig
  • Hoe ga je SharePoint beveiligen en welke retentiepolicy pas je toe
  • Hoe betrek je de organisatie bij een SharePoint traject
  • Hoe train je gebruikers om succesvol van SharePoint gebruik te maken

Een SharePoint omgeving vraagt een nieuwe manier van werken. Het is belangrijk om met werknemers de werkprocessen duidelijk in beeld te hebben. Op deze manier kan je werknemers meenemen in het SharePoint traject en optimaal trainen bij de implementatie. Een Adoptie & Change Management traject is daarom essentieel bij een SharePoint omgeving. Het helpt werknemers om beter en efficiënter te werken met de nieuwe omgeving.