OfficeGrip_logo

SharePoint

Het moderne intranet voor uw organisatie

SharePoint is het moderne intranet voor uw organisatie. Met SharePoint krijgen werknemers op een eenvoudige manier toegang tot interne digitale gegevens.

SharePoint intranet

Flexibel

Creëer flexibele pagina’s die exact aansluiten op de behoeftes van uw organisatie. SharePoint is volledig naar wens in te richten.

Samenwerken

Maak het voor werknemers mogelijk om optimaal samen te werken. Gegevens komen in één centrale omgeving te staan en zijn makkelijk toegankelijk.

Snel en veilig

SharePoint helpt werknemers om vanaf elk apparaat op een snelle en veilige manier met elkaar samen te werken.

Betrouwbaar gegevens delen

Eenvoudig delen en moeiteloos samenwerken

SharePoint versterkt de samenwerking door middel van dynamische en productieve pagina’s voor elk projectteam, elke afdeling en divisie. Bestanden, gegevens, nieuws en middelen kunnen makkelijk gedeeld worden. De pagina’s kunnen worden aangepast om de werkprocessen van elk team te stroomlijnen. Werk probleemloos en veilig samen met teamleden, zowel intern als extern, op zowel pc’s, Macs en mobiele apparaten.

Microsoft SharePoint
SharePoint

Intranet

Zorg voor betrokkenheid binnen uw organisatie

Verbeter de samenhang binnen uw bedrijf en deel informatie met werknemers via het intranet. Stimuleer efficiëntie binnen uw organisatie door gemeenschappelijke bronnen en toepassingen via pagina’s en portals te delen. Laat van je horen op fraaie communicatiesites en blijf op de hoogte via persoonlijk, gericht nieuws op het web en in de mobiele SharePoint-apps.

Creëer één centrale opslaglocatie

SharePoint maakt het mogelijk om één centrale opslaglocatie te creëren voor de gehele organisatie. Door de juiste instellingen toe te passen gebeurt dit op een veilige en efficiënte manier.

SharePoint veilig

Veilig

SharePoint creëert een veilige opslag voor uw organisatie. Dit maakt het makkelijk om gegevens op te slaan en met elkaar te delen.

SharePoint productief

Productief

Verhoog de productiviteit door gebruik te maken van SharePoint. Gegevens worden sneller gevonden door de geavanceerde zoekfunctie.

SharePoint bedrijfsprocessen

Bedrijfsprocessen

Stroomlijn bedrijfsprocessen en automatiseer handelingen die veel tijd kosten, waardoor u zich kunt focussen op wat echt belangrijk is.

SharePoint cloud

Cloud

SharePoint werkt volledig vanuit de cloud. Dit betekent dat iedereen direct beschikt over de meest recente gegevens.

Overal toegang

Vanaf overal toegang

Geef werknemers vanaf elke locatie toegang tot gegevens met SharePoint, vanaf verschillende apparaten.

Hybride werken

Hybride werken

Maak hybride werken mogelijk. Met SharePoint kunnen werknemers veilig gegevens openen vanaf elke locatie.

Transformeer uw organisatie

OfficeGrip stelt met SharePoint een schaalbaar platform ter beschikking. Dit is geschikt voor het delen en bewaren van bestanden en andere gegevens met werknemers, en indien gewenst, met leveranciers en klanten. U heeft de mogelijkheid om al uw bestanden binnen één platform te bewaren, met de zekerheid dat iedereen altijd toegang heeft tot de meest recente versies. Dankzij gebruikersgroepen hebben medewerkers enkel toegang tot de bestanden die voor hen bestemd zijn.

Automatisering

Optimaliseer bedrijfsprocessen

Verbeter de productiviteit door processen te transformeren, van eenvoudige taken zoals meldingen en goedkeuringen, tot ingewikkelde operationele workflows. Met behulp van SharePoint-lijsten en -bibliotheken, Microsoft Flow en PowerApps, ben je in staat om uitgebreide digitale belevingen te creëren, inclusief formulieren, workflows en aangepaste apps die toegankelijk zijn op elk apparaat.

SharePoint template
SharePoint omgeving

Beveiliging

Verbeter uw beveiliging

Cybercriminelen zijn actiever dan ooit. SharePoint maakt het mogelijk om digitale gegevens veilig op te slaan. Er worden geavanceerde beveiligingstechnieken ingezet om ongeautoriseerde toegang te detecteren en blokkeren.

Gepersonaliseerde implementatie

Bij OfficeGrip stemmen we uw SharePoint omgeving perfect af op de behoeften van uw organisatie. Voordat we aan de implementatie van een SharePoint omgeving beginnen, analyseren we eerst grondig uw organisatie. Dit geeft u een helder beeld van wat u kunt verwachten van uw SharePoint omgeving.

SharePoint implementatie

Organisatie in kaart brengen

Bij het uitvoeren van een SharePoint implementatie, voeren wij een grondige analyse van uw organisatie uit. Bij OfficeGrip betrekken we medewerkers bij dit proces en nemen we alle afdelingen onder de loep. Hierdoor krijgen wij een duidelijk beeld van in alle processen en kunnen we de SharePoint inrichting daarop afstemmen. Een goed begin is het halve werk, waardoor de input van uw organisatie enorm waardevol is. Bekijk ons SharePoint implementatietraject om meer te weten over onze werkwijze.

Inventarisatie
Gezamenlijk brengen we uw volledige organisatie in kaart. We voeren een inventarisatie uit en bespreken de benodigdheden om succesvol een SharePoint omgeving in te richten.
Wensen en behoeften
We betrekken het personeel bij het proces van de SharePoint-implementatie. Het is belangrijk dat werknemers optimaal gebruik kunnen maken van SharePoint, en daarom is hun input van groot belang.
Ontwerp
Op basis van alle input gaan wij aan de slag met het creëren van uw SharePoint omgeving. Er wordt een opzet gemaakt en getest onder werknemers en key-users, waardoor eventuele aanpassingen kunnen worden uitgevoerd.
Training van het personeel
Het trainen en begeleiden van uw werknemers is essentieel om de SharePoint-inrichting succesvol te maken. Wij helpen uw werknemers om efficiënt te werken met SharePoint en ondersteunen hen met diverse trainingen.
Oplevering
Uw organisatie heeft SharePoint succesvol geïntegreerd! We blijven uw organisatie ondersteunen en bieden indien nodig gepast advies.

Vrijblijvend advies nodig?

Advies nodig voor een SharePoint omgeving? Bij OfficeGrip helpen wij u graag met uw SharePoint uitdaging. Neem direct contact met ons op of vul het contactformulier in. Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met u op!

Contactformulier

Heeft u een directe vraag of wilt u een demo inplannen? Vul dan ons contactformulier in en onze experts zullen contact met u opnemen! 

Veelgestelde vragen

Heeft u verder nog vragen over een SharePoint omgeving? Neem dan contact met ons op voor persoonlijk advies. Hieronder hebben wij ook een aantal veelvoorkomende vragen op een rij gezet.

SharePoint is een krachtig flexibel intranet voor jouw organisatie. Met SharePoint wordt het mogelijk om alle gegevens op één centrale plek op te slaan. Het platform maakt het mogelijk om effectief documenten te beheren en kennis te delen binnen de organisatie. Werknemers kunnen vanuit SharePoint veilig documenten opslaan en raadplegen. Door de kracht van de cloud maakt SharePoint het mogelijk om vanaf elke locatie veilig en productief samen te werken.

Bedrijfsprocessen kunnen met SharePoint worden geoptimaliseerd en geautomatiseerd. Handmatige werkzaamheden kan SharePoint uit handen nemen, waardoor efficiënter binnen de organisatie wordt gewerkt. SharePoint is toegankelijk vanaf verschillende apparaten en is standaard beschikbaar in de Microsoft 365 licenties.

Voor organisaties is het belangrijk om gegevens op één centrale plek op te slaan. Werknemers werken steeds vaker vanaf verschillende locaties en hebben veilig toegang nodig tot gegevens. SharePoint biedt een modern en veilig platform om alle bedrijfsgegevens in op te slaan. Traditionele fileservers voldoen niet meer aan de beveiligingseisen en passen niet binnen de moderne werkplek.

SharePoint creëert een platform waarin alle gegevens en berichten van organisatie samenkomen. Documenten worden nu nog regelmatig weggestopt in een oneindige mappenstructuur. Met SharePoint maak je gebruik van geavanceerde zoekmethodes, zodat gegevens snel gevonden worden. Bij een SharePoint omgeving richten wij deze op maat in voor jouw organisatie.

Met SharePoint worden gegevens op een veilige manier opgeslagen binnen jouw organisatie. Het is daarbij wel essentieel dat de een SharePoint omgeving succesvol wordt ingericht. De inrichting speelt een belangrijke rol bij het beveiligingen van de gegevens. Zo moet de rechtenstructuur goed aansluiten bij jouw organisatie, omdat dit de toegang tot gegevens regelt voor werknemers.

Verder is het belangrijk om te kijken naar dataretentie en verschillende back-up mogelijkheden binnen SharePoint. Deze functionaliteiten voorkomen dat jij gegevens verliest in geval van een calamiteit. In de basis biedt SharePoint voldoende beveiligingsmogelijkheden, maar het inrichten is wel essentieel voor het succes van een SharePoint omgeving.

Waarop moet ik letten bij SharePoint?

Bij een SharePoint omgeving zijn er een aantal belangrijke punten waarmee jij rekening moet houden. Het is belangrijk om goed na te denken over wat je precies wilt bereiken met een SharePoint omgeving. Op basis hiervan kun je een plan maken en een implementatietraject creëren voor jouw organisatie. Een aantal belangrijke punten om op te letten bij SharePoint zijn:

  • Hoe pas je een succesvolle rechtenstructuur toe
  • Welke SharePoint sites heb je allemaal nodig
  • Hoe ga je SharePoint beveiligen en welke retentiepolicy pas je toe
  • Hoe betrek je de organisatie bij een SharePoint traject
  • Hoe train je gebruikers om succesvol van SharePoint gebruik te maken

Een SharePoint omgeving vraagt een nieuwe manier van werken. Het is belangrijk om met werknemers de werkprocessen duidelijk in beeld te hebben. Op deze manier kan je werknemers meenemen in het SharePoint traject en optimaal trainen bij de implementatie. Een Adoptie & Change Management traject is daarom essentieel bij een SharePoint omgeving. Het helpt werknemers om beter en efficiënter te werken met de nieuwe omgeving.