OfficeGrip_logo

Microsoft introduceert Teams Essentials

Instap versie van Microsoft Teams

Microsoft heeft een nieuwe versie van Microsoft Teams geïntroduceerd, namelijk Teams Essentials. Met deze licentie krijgen kleinere organisaties de mogelijkheid om een voorproefje te maken met het Microsoft Teams platform. Microsoft Teams Essentials is dus echt bedoeld voor kleinere organisaties die overwegen om Microsoft Teams te gebruiken. Lees hier welke mogelijkheden deze nieuwe licentie te bieden heeft.

Inhoudsopgave

Wat is Microsoft Teams nu precies?

Voordat we beginnen met het introduceren van Microsoft Teams Essentials, is het belangrijk om te begrijpen wat Microsoft Teams nu precies is. Met Microsoft Teams halen bedrijven een samenwerkingsplatform voor de gehele organisatie in huis. We zijn namelijk steeds meer vanaf verschillende locaties gaan werken, waardoor in contact blijven met collega’s lastig kan zijn. Microsoft Teams geeft werknemers de mogelijkheid om vanaf elke locatie te werken en optimaal in contact te blijven met collega’s.

Dit wordt eigenlijk gedaan door de vier hoofdfunctionaliteiten van Microsoft Teams, namelijk bellen, chatten, samenwerken en vergaderen. Deze functionaliteiten worden dus gecombineerd in één centrale applicatie, waardoor je niet constant hoeft heen en weer te wisselen. Dit zorgt direct voor een versimpeling van de IT-omgeving, omdat je direct weet waar je gegevens moet vinden.

Wat is Microsoft Teams Essentials

Microsoft Teams Essentials is een instap versie van het Teams platform, specifiek bedoelt voor kleinere organisaties. Hybride werken is namelijk ook iets wat bij kleinere organisaties aan het toenemen is. Met de Microsoft Teams Essentials licentie krijgen organisaties alleen toegang tot de Microsoft Teams applicatie. Dit kan handig zijn op het moment dat je als organisatie twijfelt om voor een complete moderne werkplek te kiezen.

De Microsoft Teams Essentials licentie geeft gebruikers 10 GB aan cloud opslag, maakt vergaderingen tot maximaal 30 uur mogelijk en heeft een maximum van 300 deelnemers in een vergadering. Deze licentie geeft echt alleen toegang tot een Microsoft Teams omgeving. Dit betekent dat applicaties zoals OneDrive, SharePoint en de installeerbare Microsoft Office apps niet aanwezig zijn!

Meer weten over Microsoft Teams?

Bekijk dan alle informatie in ons Microsoft Teams eBook, waarin wij een compleet overzicht van alle functionaliteiten geven:

De ultieme Microsoft Teams gids

Wat is het nadeel van Microsoft Teams Essentials?

Voorheen was Microsoft Teams onderdeel van het Microsoft 365 platform. Dit platform is er speciaal op gericht om een moderne werkplek te creëren met allerlei verschillende applicaties. Het voordeel hiervan is dat alle applicaties nauw met elkaar samenwerken. Microsoft 365 helpt organisaties zo om op een veilige manier samen te werken en gegevens te delen met elkaar.

Met de Microsoft Teams Essentials licentie wordt dit eigenlijk losgekoppeld van elkaar. Het Microsoft Teams platform profiteert namelijk veel van de integratie met de andere applicaties zoals bijvoorbeeld SharePoint. De Microsoft Teams Essentials licentie is dus een uitkomst voor organisaties die alleen gebruik willen maken van Microsoft Teams, maar dit betekent wel dat je niet het maximale uit jouw IT-omgeving kunt halen. Door de integratie is er namelijk een enorme productiviteitswinst te halen.

Wat kost een Microsoft Teams Essentials licentie?

Laten we voorop stellen dat de licentieprijzen van Microsoft Teams op termijn kunnen veranderen. Op het moment van schrijven zijn de kosten van een Microsoft Teams Essentials licentie €3,40 per gebruiker per maand. Met deze licentie krijgen gebruikers alleen toegang tot een Microsoft Teams omgeving.

Wat is de juiste Microsoft Teams licentie voor jouw organisatie?

Welke Microsoft Teams licentie bij jouw organisatie past verschilt enorm per organisatie. De Microsoft Teams Essentials licentie is naar onze mening bedoeld voor organisaties kleiner dan 5 personen. Op het moment dat een organisatie groter wordt, dan profiteer je eigenlijk al snel van de andere mogelijkheden die Microsoft 365 te bieden heeft. Heeft jouw organisatie rond de 20 werknemers, dan begint de IT-omgeving al een veel belangrijkere rol te spelen. Microsoft Teams kan dan een onderdeel van de oplossing zijn, maar onderwerpen zoals apparaat beheer, gegevensbeveiliging en efficiënter werken beginnen dan een grotere rol te spelen.

Conclusie

De Microsoft Teams Essentials licentie maakt het voor kleine organisaties mogelijk om een voorproefje van Microsoft Teams te krijgen. Deze licentie is naar onze mening geschikt voor organisaties met minder dan 5 werknemers, omdat het vanaf meer werknemers interessanter wordt om naar een moderne werkplek te kijken. Ben je nu benieuw naar alle functionaliteiten van Microsoft Teams? Bekijk dan ons eBook met meer informatie over Microsoft Teams hieronder:

Download het gratis eBook:

Ultieme Microsoft Teams gids

De ultieme Microsoft Teams gids

Meer lezen

neomounts
Eindgebruiker

Optimaliseer uw werkplek: ontdek de ideale monitorarm, laptopstand en trolley voor uw organisatie

In de dynamische wereld van moderne werkplekken is ergonomie cruciaal voor een productieve en comfortabele werkomgeving. Daarom presenteren wij met trots onze aanbevolen producten, variërend van NEXT-series monitorarmen tot handige laptopstands en veelzijdige trolleys. In deze blog nemen we een kijkje in de unieke eigenschappen van elk product in onze selectie.

Lees meer...
Stream-Microsoft
Eindgebruiker

Microsoft Stream: de toekomst van video in Microsoft 365

De toekomst van video op het werk ziet er rooskleurig uit met Microsoft Stream, het videoplatform binnen Microsoft 365 voor bedrijven. Dit platform integreert video’s in de dagelijkse gang van zaken op het werk. Met nieuwe tools en functies zoals Copilot, snelle trim, vertalingen, video-afspelen en opnemen in Outlook, en meer, kunt u uw video’s boeiender en toegankelijker maken voor mensen op uw werk.

Lees meer...
excellente-klantbeleving
Achtergrond

Vernieuwde klantbeleving: de kracht van ons nieuwe ticketsysteem

Bij OfficeGrip is ons voornaamste doel om langdurige en waardevolle relaties met onze klanten op te bouwen. Om hierin te kunnen excelleren is recentelijk de Customer Experience-afdeling opgericht, die een cruciale rol gaat spelen als verbindende schakel tussen onze organisatie en klanten. In dit blogartikel licht ik graag uit hoe dit team niet alleen problemen oplost, maar ook een waardevolle toevoeging biedt aan onze klanten.

Lees meer...

Inschrijven voor de nieuwsbrief

Het laatste Microsoft 365 nieuws in jouw mailbox? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief!