OfficeGrip_logo

Microsoft Loop is nu beschikbaar in Microsoft Teams

Optimaal samenwerken in de organisatie

Microsoft Loop is een nieuw onderdeel binnen de Microsoft 365 omgeving. Met Microsoft Loop wordt het mogelijk om een flexibel canvas te gebruiken om ideeën te delen. Het voordeel van Microsoft Loop is dat werknemers in realtime veranderingen kunnen zien. Een Microsoft Loop onderdeel kan via verschillende omgevingen worden gedeeld, waardoor iedereen direct kan samenwerken in één centrale omgeving. Vanaf nu zijn Microsoft Loop components beschikbaar in de Microsoft Teams chat!

Inhoudsopgave

Wat is Microsoft Loop precies?

Microsoft Loop is een flexibel canvas waarmee het mogelijk wordt om snel en flexibel samen te werken. Het geeft deelnemers de mogelijkheid om in gedeelde werkomgeving te werken in realtime. Microsoft Teams kan daarom op het eerste oog lijken op Microsoft Loop, maar het zijn toch 2 fundamenteel andere platformen. Microsoft Loops is onder andere beschikbaar in Microsoft Teams, maar kan ook via andere Microsoft apps worden gebruikt. In de onderstaande video zie je hoe Microsoft Loop in Teams eruit ziet:

Bij Microsoft Teams gaat het samenwerken op een gestructureerde manier. Microsoft Loop creëert juist een plek waar collega’s direct kunnen samenwerken met elkaar. Eigenlijk lijkt het daarmee meer op een whiteboard, waardoor het handig kan zijn voor bepaalde brainstormsessies. Het geeft werknemers op een makkelijke manier één centraal punt waarin gegevens kunnen worden gedeeld. Meer informatie over wat Microsoft Loop precies is kun je hier lezen.

Wanneer is Microsoft Loop algemeen beschikbaar?

Microsoft is druk bezig om Microsoft Loop beschikbaar te maken. Er is nog geen specifieke datum bekend wanneer de Microsoft Loop app beschikbaar is. Wel zijn een aantal functionaliteiten van Microsoft Loop al gedeeltelijk toegankelijk vanuit Microsoft Teams. Microsoft Loop bestaat namelijk uit verschillende onderdelen, namelijk Loop components, Loop pages en Loop workspaces. In Microsoft Teams is Loop components nu gedeeltelijk beschikbaar geworden.

Wat is een Microsoft Loop component

De naam verklapt het eigenlijk al een beetje, maar een Microsoft Loop component is een klein onderdeel binnen de Microsoft Loop omgeving. Deze Loop components zijn makkelijk te verplaatsen tussen verschillende applicaties en worden overal in realtime bijgewerkt. Dit betekent dat een Microsoft Loop component op één plek aangepast hoeft te worden, waarna de resultaten overal direct zichtbaar zijn. Werknemers kunnen direct met elkaar samenwerken vanuit een Loop component. Voor nu zijn deze Microsoft Loop component beperkt beschikbaar in Microsoft Teams en de webbrowser, maar op termijn zal de ondersteuning verder worden uitgebreid.

Microsoft Loop components

Wat is het voordeel van een Microsoft Loop component?

Een Microsoft Loop component is makkelijk te delen met collega’s. Door een component te delen met verschillende mensen kun je snel en gemakkelijk input krijgen. Dit maakt het makkelijker om snel kleine onderwerpen met elkaar af te stemmen. Microsoft Loop components zijn dus kleine onderdelen die snel en gemakkelijk kunnen worden gedeeld. In het onderstaande voorbeeld zie je een tabel waarin snel gestemd kan worden over een idee. Dit maakt het mogelijk om te brainstormen met verschillende collega’s, waardoor sneller besluiten kunnen worden genomen. Een Microsoft Loop component kan via een link worden gedeeld met andere collega’s. Dit betekent dat collega’s vanuit verschillende chats in Microsoft Teams kunnen samenwerken. Op deze manier wordt het erg gemakkelijk om input te verzamelen.

Microsoft Loop components stemmen

Conclusie

Het is vanaf nu mogelijk om Microsoft Loop components te gebruiken in Microsoft Teams. Dit betekent dat het mogelijk wordt om in realtime samen te werken met collega’s en snel feedback uit te vragen. De functionaliteiten zijn voor nu nog redelijk beperkt, maar op termijn zal Microsoft Loop breder worden ingezet in Microsoft Teams. Voor meer Microsoft Teams tips kun je gratis ons eBook hieronder downloaden.

De ultieme Microsoft Teams gids

Meer informatie over Microsoft Teams?

Download dan gratis ons eBook met meer informatie

Download het gratis eBook:

Ultieme Microsoft Teams gids

De ultieme Microsoft Teams gids

Meer lezen

copilot-prompting
Copilot

Microsoft 365 Copilot – de kunst en wetenschap van prompting

Prompting is hoe je Microsoft 365 Copilot vraagt om iets voor je te doen – zoals creëren, samenvatten, bewerken of transformeren. Denk bij prompting aan een gesprek voeren, waarbij je eenvoudige maar duidelijke taal gebruikt en context biedt, zoals je dat ook zou doen met een assistent. Er zijn veel soorten prompts die je kunt gebruiken, afhankelijk van de taak die je gedaan wilt hebben.

Lees meer...
copilot-studio
Copilot

Microsoft Copilot Studio

Microsoft Copilot Studio is een end-to-end AI-platform voor gesprekken waarmee u copilots kunt maken en aanpassen met behulp van natuurlijke taal of een grafische interface. Met Copilot Studio kunt u eenvoudig copilots ontwerpen, testen en publiceren die aansluiten op uw specifieke behoeften voor interne of externe scenario’s in uw branche, afdeling of rol.

Lees meer...
microsoft-archive
Eindgebruiker

Beheer uw verouderde gegevens met Microsoft 365 Archive

Vaak is het voor organisaties belangrijk om inactieve of verouderde gegevens gedurende langere tijd te bewaren voor toekomstig gebruik. Met Microsoft 365 Archive kunnen deze inactieve gegevens worden verplaatst naar een “koude opslaglaag” (archief) binnen SharePoint.

Lees meer...

Inschrijven voor de nieuwsbrief

Het laatste Microsoft 365 nieuws in jouw mailbox? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief!