OfficeGrip_logo

Microsoft Loop is nu beschikbaar in Microsoft Teams

Optimaal samenwerken in de organisatie

Microsoft Loop is een nieuw onderdeel binnen de Microsoft 365 omgeving. Met Microsoft Loop wordt het mogelijk om een flexibel canvas te gebruiken om ideeën te delen. Het voordeel van Microsoft Loop is dat werknemers in realtime veranderingen kunnen zien. Een Microsoft Loop onderdeel kan via verschillende omgevingen worden gedeeld, waardoor iedereen direct kan samenwerken in één centrale omgeving. Vanaf nu zijn Microsoft Loop components beschikbaar in de Microsoft Teams chat!

Inhoudsopgave

Wat is Microsoft Loop precies?

Microsoft Loop is een flexibel canvas waarmee het mogelijk wordt om snel en flexibel samen te werken. Het geeft deelnemers de mogelijkheid om in gedeelde werkomgeving te werken in realtime. Microsoft Teams kan daarom op het eerste oog lijken op Microsoft Loop, maar het zijn toch 2 fundamenteel andere platformen. Microsoft Loops is onder andere beschikbaar in Microsoft Teams, maar kan ook via andere Microsoft apps worden gebruikt. In de onderstaande video zie je hoe Microsoft Loop in Teams eruit ziet:

Bij Microsoft Teams gaat het samenwerken op een gestructureerde manier. Microsoft Loop creëert juist een plek waar collega’s direct kunnen samenwerken met elkaar. Eigenlijk lijkt het daarmee meer op een whiteboard, waardoor het handig kan zijn voor bepaalde brainstormsessies. Het geeft werknemers op een makkelijke manier één centraal punt waarin gegevens kunnen worden gedeeld. Meer informatie over wat Microsoft Loop precies is kun je hier lezen.

Wanneer is Microsoft Loop algemeen beschikbaar?

Microsoft is druk bezig om Microsoft Loop beschikbaar te maken. Er is nog geen specifieke datum bekend wanneer de Microsoft Loop app beschikbaar is. Wel zijn een aantal functionaliteiten van Microsoft Loop al gedeeltelijk toegankelijk vanuit Microsoft Teams. Microsoft Loop bestaat namelijk uit verschillende onderdelen, namelijk Loop components, Loop pages en Loop workspaces. In Microsoft Teams is Loop components nu gedeeltelijk beschikbaar geworden.

Wat is een Microsoft Loop component

De naam verklapt het eigenlijk al een beetje, maar een Microsoft Loop component is een klein onderdeel binnen de Microsoft Loop omgeving. Deze Loop components zijn makkelijk te verplaatsen tussen verschillende applicaties en worden overal in realtime bijgewerkt. Dit betekent dat een Microsoft Loop component op één plek aangepast hoeft te worden, waarna de resultaten overal direct zichtbaar zijn. Werknemers kunnen direct met elkaar samenwerken vanuit een Loop component. Voor nu zijn deze Microsoft Loop component beperkt beschikbaar in Microsoft Teams en de webbrowser, maar op termijn zal de ondersteuning verder worden uitgebreid.

Microsoft Loop components

Wat is het voordeel van een Microsoft Loop component?

Een Microsoft Loop component is makkelijk te delen met collega’s. Door een component te delen met verschillende mensen kun je snel en gemakkelijk input krijgen. Dit maakt het makkelijker om snel kleine onderwerpen met elkaar af te stemmen. Microsoft Loop components zijn dus kleine onderdelen die snel en gemakkelijk kunnen worden gedeeld. In het onderstaande voorbeeld zie je een tabel waarin snel gestemd kan worden over een idee. Dit maakt het mogelijk om te brainstormen met verschillende collega’s, waardoor sneller besluiten kunnen worden genomen. Een Microsoft Loop component kan via een link worden gedeeld met andere collega’s. Dit betekent dat collega’s vanuit verschillende chats in Microsoft Teams kunnen samenwerken. Op deze manier wordt het erg gemakkelijk om input te verzamelen.

Microsoft Loop components stemmen

Conclusie

Het is vanaf nu mogelijk om Microsoft Loop components te gebruiken in Microsoft Teams. Dit betekent dat het mogelijk wordt om in realtime samen te werken met collega’s en snel feedback uit te vragen. De functionaliteiten zijn voor nu nog redelijk beperkt, maar op termijn zal Microsoft Loop breder worden ingezet in Microsoft Teams. Voor meer Microsoft Teams tips kun je gratis ons eBook hieronder downloaden.

De ultieme Microsoft Teams gids

Meer informatie over Microsoft Teams?

Download dan gratis ons eBook met meer informatie

Download het gratis eBook:

Ultieme Microsoft Teams gids

De ultieme Microsoft Teams gids

Meer lezen

multi-tenant-kopstuk
Achtergrond

De voordelen van een multitenant-organisatie in Microsoft 365

In de wereld van cloud computing is het concept van een multitenant-organisatie een belangrijk aspect dat bedrijven in staat stelt om (kosten)efficiënter te werken. Microsoft heeft dit concept omarmd en geïmplementeerd in Entra ID en Microsoft 365. In deze blog gaan we dieper in op wat een multitenant-organisatie is, hoe het werkt en wat het kan opleveren.

Lees meer...

Inschrijven voor de nieuwsbrief

Het laatste Microsoft 365 nieuws in jouw mailbox? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief!