OfficeGrip_logo

Microsoft Teams gebruikers kunnen nu chatten met externe personen

Chatten met personen buiten jouw organisatie

Microsoft Teams is het samenwerkingsplatform voor organisaties. Het zorgt ervoor dat werknemers veilig en productief met elkaar kunnen communiceren en samenwerken. Microsoft heeft nu een update uitgebracht aan het Teams platform, waardoor het mogelijk is om met externe personen te chatten. Dit betekent dat het nu mogelijk is om te chatten met zakelijke en persoonlijke gebruikers van Microsoft Teams buiten jouw organisatie. Hoe dit precies werkt leggen wij hier uit.

Inhoudsopgave

Hoe chat je met een externe gebruiker in Microsoft Teams

Het chatten met externe gebruikers in Microsoft Teams is erg gemakkelijk. Bij het aanmaken van een nieuwe chat kun je het e-mailadres of telefoonnummer van een gebruiker toevoegen. Dit werkt vanaf nu ook met externe e-mailadressen en telefoonnummers. Deze adressen moeten alleen wel gekoppeld staan aan een Microsoft Teams gebruiker. Het is mogelijk om direct hiermee aan de slag te gaan, tenzij een IT-beheerder heeft ingesteld dat dit niet mogelijk is. In dat geval zou je aan de IT-beheerder moeten vragen om deze functionaliteit in te schakelen.  

Microsoft Teams chatten extern

Hoe voeg je een externe gebruiker toe in de chat

Het toevoegen van externe gebruikers is erg makkelijk in Microsoft Teams. Je kunt een externe gebruiker toevoegen door de volgende stappen te ondernemen:

  1. Open Microsoft Teams en ga naar de “chat” knop in de linker balk.
  2. Start een nieuwe chat door op het icoontje te klikken (zie afbeelding)
  3. Voeg een mobiel nummer of e-mailadres toe om de gebruiker uit te nodigen

Op het moment dat een gebruiker jouw chatverzoek accepteert, kunnen jullie berichten naar elkaar sturen. Het is wel belangrijk dat een IT-beheerder deze mogelijkheid niet heeft uitgeschakeld, anders is het niet mogelijk om berichten te sturen naar elkaar.

Hoe voeg je een externe gebruiker toe in de chat

Chatten via Microsoft Teams buiten de organisatie is veilig

Het chatten met externe personen in Microsoft Teams gebeurt op een veilige manier. Op het moment dat organisaties deze mogelijkheden niet willen gebruiken, kunnen ze door een IT-beheerder worden uitgeschakeld. Eindgebruikers worden ook extra beschermd bij het chatten met externen. Zo worden de volgende instellingen direct toegepast:

Teams externe chat accepteren

Tot slot

Met Microsoft Teams is het mogelijk om optimaal met elkaar samen te werken. Nu is het ook mogelijk om berichten te sturen naar leveranciers, externe bedrijven of andere personen. Dit maakt het makkelijker om gegevens te delen en snel korte vragen te stellen. Mochten deze functionaliteiten niet direct beschikbaar zijn, dan kan je aan jouw IT-beheerder vragen om deze in te schakelen. Wil je nog meer tips over Microsoft Teams? Download dan gratis ons eBook met tips over Microsoft Teams hieronder:  

De ultieme Microsoft Teams gids

Meer informatie over Microsoft Teams?

Download dan gratis ons eBook met meer informatie

Download het gratis eBook:

Ultieme Microsoft Teams gids

De ultieme Microsoft Teams gids

Meer lezen

hoe-microsoft-teams-sharepoint-samen-werken-1
Microsoft Teams

Hoe Microsoft Teams en SharePoint samenwerken

Microsoft Teams en SharePoint zijn twee krachtige tools die ontworpen zijn om samen te werken en te versterken. Terwijl Teams een platform biedt voor real-time samenwerking en communicatie, biedt SharePoint een centrale locatie voor het delen en beheren van documenten en inhoud.

Lees meer...
wat-is-games-for-work-nieuwe-microsoft-teams-app-1
Achtergrond

Wat is Games for Work, een nieuwe Microsoft Teams-app

Games for Work is een nieuwe app van Microsoft, die bedrijven helpt om productiviteit te verhogen door het gebruik van gamification. De app biedt een scala aan tools waarmee bedrijven hun werknemers kunnen uitdagen en motiveren om meer te presteren door middel van leuke en interactieve spellen.

Lees meer...
adobe-acrobat-integratie-microsoft-teams-1
IT Manager

Doe meer met de Adobe Acrobat integratie in Microsoft Teams

De integratie van Adobe Acrobat in Microsoft Teams maakt het werken met PDF-bestanden nog gemakkelijker en efficiënter. Voortaan hoef je niet meer tussen verschillende programma’s heen en weer te schakelen om samen te werken aan documenten, want alles wat je nodig hebt is nu binnen handbereik in Teams.

Lees meer...

Inschrijven voor de nieuwsbrief

Het laatste Microsoft 365 nieuws in jouw mailbox? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief!