OfficeGrip_logo

Nieuwe browser Windows 10 krijgt meest geadvanceerde features ooit

Amerikaanse tech-site The Verge weet nieuws te melden over de nieuwe web browser van Windows 10.
Volgens bronnen binnen Microsoft krijgt de nieuwe browser met codenaam Spartan een groot aantal features die niet te vinden zijn op rivaliserende browsers.

Inking support 

De meest interessante feature is inking support waarmee Windows 10 gebruikers aantekeningen kunnen maken met een stylus op een webpagina en deze doorsturen naar collega’s en vrienden.
De web note service krijgt ondersteuning van OneDrive wat inhoudt dat notities opgeslagen worden op een kopie van de webpagina en geopend kunnen worden door elke browser.

Cortana

De tweede grote feature voor Spartan is de integratie van Microsoft’s digitale assistent Cortana.
Microsoft wilt Cortana inzetten om vanuit de adresbalk toegang te krijgen tot informatie over vluchten, hotelboekingen en verzonden pakketjes.
Op deze manier krijgen gebruikers bijvoorbeeld de status van hun vlucht te zien.
Cortana is ook direct beschikbaar op het moment dat je een nieuw tabblad opent.
Het gaat zelfs zover dat de Cortana integratie de Bing methodes in Internet Explorer zoals die nu bestaan moet gaan vervangen.

Tabbladen-chaos

Ook moet Spartan de tabbladen-chaos die plaatsvindt als er teveel tabbladen openstaan tegengaan door middel van een nieuwe manier van het groeperen van tabs.
Gebruikers kunnen zelf kiezen hoe ze tabs van elkaar scheiden, bijvoorbeeld door de persoonlijke van de werk-gerelateerde te scheiden.

Windows store

Spartan is ontworpen om een single browser wiens interface hetzelfde blijft wanneer je hem opent op een pc, tablet of telefoon.
The Verge weet te melden dat Spartan een Windows Store app wordt waardoor toekomstige updates snel en makkelijk zijn.
Alhoewel Spartan de standaardbrowser zal worden van Windows 10 zal Internet Explorer nog wel inbegrepen zijn vanwege legacyredenen.

Lightweight

Microsoft wilt de look en feel van Spartan zoveel mogelijk gelijk houden op zowel telefoons, tablets en pc’s.
De desktop versie ziet er volgens The Verge uit als een versimpelde versie van Chrome met een tab interface boven de adresbalk als ook de optie om vooruit en achteruit in pagina’s te gaan en natuurlijk de vertrouwde refresh-button.
Het is duidelijk ontworpen om er uit te zien als een lichtgewicht en af te stappen van het opgeblazen gevoel dat vooral bij oudere versie van Internet Explorer heerst.

Windows 10 Evenement

Alhoewel Spartan alleen als codenaam gebruikt wordt is het nog maar de vraag of de naam Internet Explorer zal worden gebruikt voor de nieuwe browser.
De naam en andere features van Spartan zullen waarschijnlijk een grote rol spelen bij Microsoft’s Windows 10 evenement op 21 Januari.
Microsoft zal dan de consumentenversie van Windows 10 laten zien inclusief de telefoon en tablet features.

Deel dit artikel

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Inschrijven voor de nieuwsbrief

Het laatste Microsoft 365 nieuws in jouw mailbox? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief!