OfficeGrip_logo

SharePoint home sites: een landingspagina voor uw gehele organisatie op het intelligente intranet

Visionairs die digitale transformatie stimuleren en de moderne werkplek creëren, weten dat het intelligente intranet het hart is van een digitale werkplek. Het intelligente intranet levert ervaringen die gedeelde inhoud en oplossingen voor samenwerking bieden, stimuleert betrokkenheid en communicatie van medewerkers en maakt gebruik van collectieve kennis door mensen en content met elkaar te verbinden. 

Deze week heeft Microsoft op de SharePoint-conferentie SharePoint homesites aangekondigd, de nieuwste innovatie voor het intelligente intranet, mogelijk gemaakt door Microsoft 365.

Home sites.png
Introductie van SharePoint home-sites

SharePoint-homepages zijn de landingssites voor uw organisatie die nieuws, evenementen, content, conversaties en video samenbrengen om een boeiende ervaring te bieden die uw stem, uw prioriteiten en uw merk weerspiegelt. Homepages zijn gebouwd bovenop bekende communicatiesites.

Home sites zijn van nature responsief, dus u kunt erop vertrouwen dat elke pagina mooi, snel en toegankelijk is op elk apparaat. Later dit jaar is er een speciale startknop waarmee je met één aanraking toegang hebt tot je eigen site in de mobiele SharePoint-app. U kunt ook uw bedrijfslogo in de navigatiebalk van Office 365 configureren om naar uw eigen site te linken. Dit betekent dat uw home site altijd één klik verwijderd is in één van de Microsoft 365 web-applicaties.

one touch.png
Met één aanraking toegang tot uw eigen site, overal in de mobiele SharePoint-app

aangepast thema.png

Beheerders kunnen een aangepast Microsoft 365-thema voor hun organisatie configureren, zodat hun bedrijfslogo, bijv. Contoso Electronics, werknemers van de vele Microsoft 365-webtoepassingen naar de startpagina terugbrengt. Ondersteuning voor grotere afbeeldingen en extra bestandstypen is onlangs toegevoegd. Meer informatie hier.

Nieuws kan afkomstig zijn van veel verschillende sites in uw organisatie, maar u wilt vaak een ‘officiële’ of ‘gezaghebbende’ site hebben voor nieuws over de organisatie. Home sites bieden u de mogelijkheid om nieuws vanuit de organisatie, welke worden onderscheiden met een visuele highlight, te balanceren met gepersonaliseerde, relevante content die specifiek op individuele werknemers kan worden gericht.

organisatorisch nieuws sites.png
Markeer nieuws van nieuwswebsites van organisaties voor medewerkers visueel

Interessante ervaringen zijn de sleutel tot het intelligente intranet en home-sites zorgen ervoor dat u gemakkelijk gesprekken, video en content van Microsoft 365 en meer kunt insluiten, zodat u verbinding kunt maken met de informatie en activiteiten die u belangrijk vindt, op al uw apparaten.

aanbevelen viewing.png
Het is eenvoudig om rijke video’s van Microsoft Stream, conversaties van Microsoft Yammer of andere sociale media in te voegen

De geïntegreerde zoekfunctie, mogelijk gemaakt door kunstmatige intelligentie, biedt de mogelijkheid om diepgaande gepersonaliseerde inzichten op te doen om werknemers productiever te maken en te profiteren van de collectieve kennis van uw organisatie, zowel binnen als buiten Microsoft 365.

search1.png
Microsoft-zoekopdrachten zijn volledig geïntegreerd zodat medewerkers antwoorden, inzichten en acties op uw moderne werkplek kunnen ontdekken

Robuuste menu-opties, zoals het onlangs uitgebrachte megamenu, stellen u in staat een visueel aantrekkelijke navigatie-ervaring te creëren die meerdere niveaus tegelijkertijd kan weergeven. Op deze manier kunt u de gerelateerde content en sites uit uw hele organisatie beter organiseren en presenteren.

mega-menu.png
Met het mega-menu kun je meerdere niveaus tegelijkertijd laten zien, geen fly-outs nodig

Het bouwen van een goed uitziende home site zou geen maanden hoeven te duren. Met het nieuwe organisatie-ontwerp voor communicatiesites heeft u een geweldige starter om snel te beginnen. Nieuwe pagina-opties, zoals een verticale kolom, en een steeds groter wordende lijst van kant-en-klare webonderdelen bieden extra ontwerpopties om aan uw behoeften te voldoen.

Als u eenmaal uw communicatiesite heeft gebouwd zoals u wilt, kunt u als beheerder een home site maken met een eenvoudige PowerShell-opdracht. Met die PowerShell-opdracht worden alle essentiële configuraties voor u geautomatiseerd:

  • De site is geconfigureerd als een officiële organisationele nieuws-site.
  • Zoekbereik is ingesteld op de gehele tenant voor de startpagina.
  • Maakt ‘one click access’ mogelijk vanuit de SharePoint mobiele app.
  • Automatisch verbonden met de startpagina van SharePoint.

De startpagina van SharePoint is verbonden met uw startpagina met de Mijn SharePoint-koppeling en draagt de branding van uw eigen site, zodat uw werknemers naadloos kunnen overschakelen tussen hun ‘we space’ en hun ‘me space’ met de koppeling ‘Mijn SharePoint’. Het hebben van gepersonaliseerde en relevante content is de sleutel tot het succes van de homepagina en Microsoft maakt het gemakkelijk door verschillende out-of-box gepersonaliseerde webparts en de geïntegreerde ervaring met de startpagina van SharePoint aan te bieden.

Met SharePoint-startpagina’s kunt u met slechts een paar klikken prachtige, snelle, mobiele, digitale ervaringen creëren voor organisaties, divisies of functies.

Wil je meer weten over de nieuwste mogelijkheden van SharePoint?

Met SharePoint deel en beheer je content, kennis en toepassingen om teamwerk te stimuleren, snel informatie te vinden en moeiteloos samen te werken in je hele organisatie.

Neem een kijk op onze SharePoint-pagina en ontdek de verschillende mogelijkheden.

Deel dit artikel

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

SharePoint voor Admins

Download hier gratis onze SharePoint voor admins gids

SharePoint voor admins

Inschrijven voor de nieuwsbrief

Het laatste Microsoft 365 nieuws in jouw mailbox? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief!