OfficeGrip_logo

Succesvol hybride werken met Microsoft en T-Mobile

Samenwerken vanaf elke locatie

Onze werkomgeving is fundamenteel aan het veranderen. We zijn voor een groot gedeelte in een klap massaal gaan thuiswerken. Dit heeft een gigantische impact gehad bij organisaties en de medewerkers. Nu we een aantal jaar verder zijn, zien we steeds meer de hybride werkplek ontstaan. Een gedeelte van de werkweek vanuit huis werken en een gedeelte op kantoor is steeds normaler aan het worden.

Dit wordt mogelijk gemaakt door samenwerkingsplatformen zoals Microsoft Teams. Steeds meer bedrijven beginnen gebruik te maken van de mogelijkheden binnen dit platform. Wel zijn er nog een aantal mogelijkheden die organisaties niet benutten. Denk dan aan de telefonie mogelijkheden die Microsoft Teams kan bieden. T-Mobile is zo’n leverancier die dit mogelijk kan maken.

Inhoudsopgave

De uitdagingen van het hybride werken

Doordat wij ineens vanuit huis gingen werken, moesten bedrijven een omslag maken. Werknemers hadden verschillende middelen nodig om optimaal met elkaar in contact te blijven. Technologie speelt namelijk een centrale rol bij het hybride werken, omdat het samenwerken en vergaderen lastiger kan zijn vanaf afstand. Je weet immers niet welke collega’s er wel en niet op kantoor zijn.

Bestaande tools zoals Outlook kunnen worden ingezet om dit op te vangen, maar daar is het eigenlijk niet voor bedoeld. Microsoft Teams is juist speciaal ontwikkeld om het hybride werken mogelijk te maken. Deze applicatie maakt het mogelijk om te bellen, chatten, samenwerken en vergaderen met elkaar. Dit zijn de functionaliteiten die je eigenlijk nodig hebt om succesvol een hybride werkplek te creëren. Het zorgt er namelijk voor dat werknemers elkaar makkelijk kunnen bereiken, vanaf waar zij zich ook bevinden. Dit maakt het makkelijker om verbonden te zijn en gegevens met elkaar te delen.

Een moderne telefonie omgeving met T-Mobile

Microsoft Teams maakt het dus makkelijker om samen te werken met collega’s. Het zorgt er eigenlijk voor dat werknemers één centrale applicatie hebben waarin zij kunnen werken. T-Mobile maakt het daarbij nog mogelijk om de telefonie omgeving in Microsoft Teams te plaatsen. Dit staat ook wel bekend als Microsoft Teams Telefonie.

Telefonie is iets wat bij een moderne werkomgeving hoort. Klanten verwachten nu eenmaal de mogelijkheid om organisaties te kunnen bellen. Organisaties kunnen met Microsoft Teams Telefonie de bereikbaarheid van hun organisatie drastisch verhogen. Dit gebeurt allemaal vanuit dezelfde Microsoft Teams applicatie, waardoor de IT-omgeving een stuk simpeler wordt.

Voor organisaties en werknemers is het belangrijk dat de telefonie omgeving optimaal aansluit. Het moet namelijk een omgeving zijn die niet te complex is voor gebruikers. T-Mobile heeft zo’n platform gecreëerd, dat het makkelijker maakt voor gebruikers om te bellen naar externe personen. Het creëert een complete vast-mobiel-integratie in Teams, waardoor de complete telefonie omgeving wordt ondergebracht in één centrale applicatie. Dit maakt het voor werknemers makkelijker om te schakelen tussen apparaten. Ook zorgt het ervoor dat klanten sneller telefonisch worden geholpen, waardoor er een hogere tevredenheid is onder de klanten.

De voordelen van T-Mobile als telefoniecentrale

T-Mobile heeft samen met Microsoft een speciaal platform ontwikkeld om de telefonie omgeving in te richten. Dit brengt een aantal handige functionaliteiten met zich mee. De telefoniecentrale leest bijvoorbeeld de beschikbaarheidsstatus van gebruikers in Teams. Dit kan heel handig zijn als je bij een afspraak zit, omdat je de telefoon direct kan doorschakelen naar een collega. Ook kunnen er verschillende groepen worden gecreëerd, waardoor de telefoon zo snel mogelijk wordt opgepakt. Zo voegt T-Mobile nog een tal van functionaliteiten toe binnen de Microsoft Teams omgeving. Deze functionaliteiten kun je hier uitgebreid bekijken.

T-Mobile bellen in Microsoft Teams

Een versimpeling van de IT-omgeving

Organisaties maken regelmatig gebruik van verschillende omgevingen. Dit kan het lastig maken voor een IT-beheerder om dit allemaal te beheren. Er zijn verschillende punten waarop moet worden gelet en het voegt nu eenmaal complexiteit toe aan de omgeving. Microsoft 365 maakt het mogelijk om alles onder te brengen in één centrale omgeving.

Werknemers profiteren ook enorm van deze versimpeling, omdat alles vanuit dezelfde omgeving gebeurt. Microsoft Teams maakt het bijvoorbeeld mogelijk om alle interne en externe communicatie te laten plaatsvinden vanuit één systeem. De complete Microsoft 365 omgeving zorgt ervoor dat werknemers makkelijker met elkaar verbonden kunnen zijn en gegevens kunnen delen. Samen met de telefonie integratie wordt het beheer makkelijker en de complete IT-omgeving gecentraliseerd.

Door deze centralisatie wordt de veiligheid binnen de organisatie drastisch verhoogd. Microsoft 365 beschermt de gegevens op basis van beleidsinstellingen. Door één systeem te gebruiken weet je zeker dat alles direct goed wordt toegepast. Zo zijn er in Microsoft 365 nog veel meer andere instellingen die de beveiliging binnen de organisatie kunnen verhogen. Door de toename van cybercriminaliteit is dit ook steeds belangrijker aan het worden.

Maak hybride werken succesvol met Microsoft en T-Mobile

Hybride werken kan dus een uitdaging creëren binnen organisaties. De complete IT-infrastructuur moet namelijk geschikt zijn om hybride werken mogelijk te maken. Het is belangrijk om op een veilige manier met gegevens om te gaan, omdat anders gevoelige gegevens op straat kunnen belanden. Door alles in één centrale omgeving te plaatsen, zorg je ervoor dat er grip op data blijft. Microsoft investeert ook hevig in de beveiliging van de IT-infrastructuur, omdat de dreigingen van buitenaf steeds meer aan het toenemen zijn. Benieuwd hoe T-Mobile integreert binnen de Microsoft Teams omgeving? Lees dan meer in ons eBook:

Download het gratis eBook:

De voordelen van een telefonie integratie

Microsoft Teams telefonie- de voordelen van een telefonie integratie

  Ja, ik ga akkoord met het ontvangen van aan mij gerichte berichten over producten, evenementen en acties van OfficeGrip. OfficeGrip mag contact met mij opnemen via de kanalen die ik kies, zoals e-mail, telefoon of post.

  Meer lezen

  Copilot-Teams
  Achtergrond

  De nieuwe dimensie van Microsoft Teams met Copilot

  Bij OfficeGrip brengen we continu innovaties naar onze klanten om hun werk efficiënter en effectiever te maken. Microsoft Teams is het kloppende hart van moderne samenwerking, en we zijn erg enthousiast over de nieuwste verbeteringen die de samenwerking verder zullen versterken en hybride vergaderingen nog effectiever zullen maken.

  Lees meer...
  dell-precision-workstation
  Achtergrond

  Dell Precision Workstations

  Al meer dan 25 jaar levert Dell Precision veelzijdige ontwerpen, top prestaties en betrouwbaarheid om u in staat te stellen uw meest veeleisende toepassingen te beheersen. Van prijswinnende filmmakers en animators tot ultramoderne architecten en ingenieurs, tot datawetenschappers en VR-ontwikkelaars, ons uitgebreide portfolio stelt u in staat om een geschikte workstation te vinden die uw doel en creatieve expertise aandrijft.

  Lees meer...

  Inschrijven voor de nieuwsbrief

  Het laatste Microsoft 365 nieuws in jouw mailbox? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief!