OfficeGrip_logo

Top 5 Microsoft Teams functionaliteiten

De centrale samenwerkingshub

Microsoft Teams is de centrale samenwerkingshub voor organisaties. Het wordt met Microsoft Teams mogelijk om optimaal samen te werken met al jouw collega’s. Nu we steeds vaker hybride zijn gaan werken, kan Microsoft Teams eigenlijk niet meer ontbreken binnen jouw organisatie. Het wordt met Microsoft Teams mogelijk om op een veilige en productieve manier te werken vanaf elke locatie. Daarom geven wij hier onze top 5 Microsoft Teams functionaliteiten die jij waarschijnlijk nog niet kent.

Inhoudsopgave

Microsoft Teams Tip 1: Maak gebruik van Loop Components

Microsoft Loop is een platform waarmee werknemers een krachtig flexibel canvas krijgen. Met een Microsoft Loop component wordt het mogelijk om in real-time samen te werken met elkaar. Alles wat in een Microsoft Loop component gebeurd wordt live geüpdatet, waar dit onderdeel zich ook bevindt! In de onderstaande video zie je hoe dit er precies uitziet:

Een Microsoft Loop component maakt het dus mogelijk om snel samen te werken met collega’s. Het voordeel van een Microsoft Loop component, is dat deze via een link snel en gemakkelijk kan worden gedeeld. Dit betekent dat een Loop component in verschillende omgevingen kan staan, waar deze toch in real-time wordt geüpdatet!

Wanneer wordt Microsoft Loop algemeen beschikbaar

Microsoft Loop is een nieuw platform van Microsoft. De verwachting is dat in 2022 Microsoft Loop algemeen beschikbaar wordt. Vanaf nu is het mogelijk om Microsoft Loop components, een onderdeel van Microsoft Loop, alvast in Microsoft Teams te gebruiken. Voor meer informatie over Microsoft Loop kun je hier meer vinden.

Microsoft Teams Tip 2: Bereik collega's in urgente gevallen

Het kan voorkomen dat je een collega echt direct nodig hebt. Op het moment dat jouw collega zijn status op “niet storen” heeft staan komen er geen berichten binnen. Dit kan wel eens lastig zijn, omdat jij jouw collega dringend nodig hebt. Daarom is het in Microsoft Teams mogelijk om een “urgente melding” te versturen. Deze melding negeert de status “niet storen” en zorgt ervoor dat een bericht direct in beeld komt. Een bericht als urgent versturen kan door een chat te openen en op het uitroepteken te klikken.

Microsoft Teams urgente melding

Microsoft Teams Tip 3: Verander de achtergrond bij een vergadering

Nu we steeds vaker vanaf verschillende locaties vergaderen, kan het voorkomen dat je niet jouw werkruimte wilt weergeven. Gelukkig is het in Microsoft Teams mogelijk om jouw achtergrond te veranderen bij een vergadering. Je kunt ervoor kiezen om jouw achtergrond te vervagen, te vervangen door een standaard afbeelding of zelfs jouw eigen achtergrond toevoegen. Dit zorgt ervoor dat je toch de camera kan gebruiken, zonder jouw privéomgeving prijs te geven. In het onderstaande voorbeeld zie je hoe dit ingesteld kan worden:

Microsoft Teams achtergrond aanpassen

Microsoft Teams Tip 4: Maak gebruik van groepsgesprekken

In Microsoft Teams is het mogelijk om direct met collega’s te chatten. Het komt wel eens voor dat je meerdere collega’s tegelijk een bericht wilt sturen. Met Microsoft Teams is het daarom mogelijk om een groepsgesprek aan te maken met een aantal collega’s. Dit zorgt ervoor dat je in één keer alle personen kunt bereiken binnen de organisatie. Een groepsgesprek kan je makkelijk starten door een nieuwe chat te openen en meerdere personen te selecteren.

Microsoft Teams groepsgesprekken

Microsoft Teams Tip 5: Pas snel een chatbericht aan

Het komt wel eens voor dat je een foutje maakt in een chatbericht. In Microsoft Teams is het mogelijk om een bericht te veranderen nadat deze verzonden is. Op deze manier kun je snel een foutje aanpassen en het juiste bericht versturen. Dit kun je doen door op een bericht te klikken, op de 3 puntjes te klikken en dan “bewerken” te selecteren. Nu kun je het bericht aanpassen naar iets anders. Let wel op, de betreffende persoon kan zien dat jij je bericht hebt gewijzigd.

Tot slot

Met deze Microsoft Teams tips maak jij efficiënt gebruik van Microsoft Teams! In Microsoft Teams zitten nog veel meer functionaliteiten die ervoor zorgen dat jij productiever kan werken. Het creëert daardoor echt één centrale samenwerkingshub voor de gehele organisatie. Voor meer informatie over Microsoft Teams kun je ons eBook hieronder downloaden:

De ultieme Microsoft Teams gids

Meer informatie over Microsoft Teams?

Download dan gratis ons eBook met meer informatie

Download het gratis eBook:

Ultieme Microsoft Teams gids

De ultieme Microsoft Teams gids

Meer lezen

copilot-prompting
Copilot

Microsoft 365 Copilot – de kunst en wetenschap van prompting

Prompting is hoe je Microsoft 365 Copilot vraagt om iets voor je te doen – zoals creëren, samenvatten, bewerken of transformeren. Denk bij prompting aan een gesprek voeren, waarbij je eenvoudige maar duidelijke taal gebruikt en context biedt, zoals je dat ook zou doen met een assistent. Er zijn veel soorten prompts die je kunt gebruiken, afhankelijk van de taak die je gedaan wilt hebben.

Lees meer...
copilot-studio
Copilot

Microsoft Copilot Studio

Microsoft Copilot Studio is een end-to-end AI-platform voor gesprekken waarmee u copilots kunt maken en aanpassen met behulp van natuurlijke taal of een grafische interface. Met Copilot Studio kunt u eenvoudig copilots ontwerpen, testen en publiceren die aansluiten op uw specifieke behoeften voor interne of externe scenario’s in uw branche, afdeling of rol.

Lees meer...
microsoft-archive
Eindgebruiker

Beheer uw verouderde gegevens met Microsoft 365 Archive

Vaak is het voor organisaties belangrijk om inactieve of verouderde gegevens gedurende langere tijd te bewaren voor toekomstig gebruik. Met Microsoft 365 Archive kunnen deze inactieve gegevens worden verplaatst naar een “koude opslaglaag” (archief) binnen SharePoint.

Lees meer...

Inschrijven voor de nieuwsbrief

Het laatste Microsoft 365 nieuws in jouw mailbox? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief!