OfficeGrip_logo

Top 8 redenen om te werken vanuit de cloud

Een moderne werkplek

Het werken vanuit de cloud heeft verschillende voordelen ten opzichte van de traditionele manier. Doordat wij steeds vaker hybride zijn gaan werken, biedt de cloud verschillende voordelen. Door te werken vanuit de cloud zijn gegevens vanaf elke locatie beschikbaar op een veilige manier. Wij noemen daarom hier de top 8 redenen om te werken vanuit de cloud.

Inhoudsopgave

De cloud maakt het mogelijk om samen te werken

De manier waarop wij werken is fundamenteel aan het veranderen. Werknemers bevinden zich steeds vaker op verschillende locaties, waardoor er nieuwe samenwerkingstools nodig zijn. Door de cloud te gebruiken wordt het mogelijk om met de complete organisatie samen te werken. Iedereen heeft namelijk toegang tot dezelfde gegevens en deze kunnen makkelijker worden gedeeld. Met de juiste omgeving wordt het ook mogelijker om dit op een veiligere manier te doen.

Microsoft Teams is zo’n applicatie die compleet gericht is op het samenwerken met collega’s. Het creëert eigenlijk één centrale hub voor alle projecten en gegevens binnen een organisatie. Deze applicatie werkt volledig vanuit de cloud, waardoor iedereen direct gebruik maakt van de laatste gegevens. Samenwerken wordt op deze manier een stuk makkelijker en efficiënter.

Werken vanuit de cloud is efficiënter

Het is een stuk efficiënter om vanuit de cloud te werken. Het is namelijk makkelijker om samen te werken en gegevens te delen. Het zorgt er ook voor dat alle gegevens op één centrale plek komen. Dit betekent dat gegevens binnen de organisatie sneller worden gevonden, wat veel tijd kan besparen. Het is dus een efficiëntere manier om gegevens voor collega’s beschikbaar te maken en zorgt altijd voor een back-up online. Het heen en weer mailen van gegevens is dan ook verleden tijd, waardoor de mailbox beschikbaar blijft voor belangrijke e-mails.

Gegevens zijn veiliger door te werken vanuit de cloud

Het werken vanuit de cloud zorgt ervoor dat gegevens op een veiligere manier worden opgeslagen. Organisaties kunnen namelijk verschillende beleidsinstellingen toepassen voor het delen van gegevens. Ook krijgen werknemers een platform waarmee zij deze gegevens gemakkelijk kunnen versturen. Dit voorkomt dat werknemers applicaties gaan gebruiken die niet door de organisatie worden beheerd.

Met data loss prevention in Microsoft 365 wordt het zelfs mogelijk om gevoelige gegevens vanuit documenten te detecteren, waardoor gebruikers een waarschuwing krijgen te zien. Denk dan aan financiële gegevens, eigendomsgegevens, creditcardnummers, gezondheidsrecords of sociale-zekerheidsnummers. Dit is erg belangrijk voor organisaties die veel met privacygevoelige gegevens werken.

Werken vanuit de cloud

Hybride werken wordt makkelijker met de cloud

 We zijn steeds meer vanaf verschillende locaties gaan werken. Het werken vanuit huis is in populariteit aan het toenemen, waardoor wij vanaf elke locatie toegang nodig hebben tot gegevens. Met de cloud wordt het mogelijk om alle gegevens beschikbaar te maken voor werknemers. De organisatie kan op basis van rechten toegangsniveaus toekennen, waardoor werknemers op een veilige manier toegang kunnen krijgen tot deze gegevens. Met de traditionele manier is het lastiger om grip op deze data te behouden, omdat je niet kan zien wie er allemaal toegang hebben en documenten raadplegen.

Werken vanuit de cloud zorgt voor een up-to-date omgeving

De cloud zorgt ervoor dat iedereen altijd toegang heeft tot een up-to-date omgeving. Dit heeft als voordeel dat een organisatie niet allerlei onderdelen handmatig hoeft te updaten. Eindgebruikers zijn altijd voorzien van de nieuwste functionaliteiten en mogelijkheden, waardoor zij nog efficiënter kunnen werken. Door altijd een up-to-date omgeving te gebruiken ben je ook optimaal beschermd tegen dreigingen van buitenaf. Alle gegevens worden direct met de nieuwste beveiligingstechnieken beveiligd.

De kosten van een cloud oplossing zijn lager

Het beheren van fysieke servers is een kosten en tijdsintensief proces. Een server kan uitvallen, moet up-to-date worden gehouden en om de zoveel jaar worden geüpgraded. Door de cloud te gebruiken verhoog je de beschikbaarheid van gegevens binnen een organisatie. Microsoft 365 geeft bijvoorbeeld 99,95% uptime garantie. Dit betekent dat een organisatie praktisch gezien altijd toegang heeft tot gegevens. Het op- en afschalen van een cloud omgeving is veel makkelijker, waardoor je als organisatie nooit teveel betaalt.

De cloud maakt het mogelijk om applicaties met elkaar te laten samenwerken

Binnen organisaties ontstaan er al snel verschillende soorten datastromen. Deze datastromen komen in verschillende applicaties terecht, waardoor deze gegevens versnippert kunnen raken. Door Microsoft 365 integreer je al deze datastromen in één centrale omgeving. Dit maakt het mogelijk om snel gegevens te kunnen vinden tussen de verschillende gebruikte applicaties.

Apparaten kunnen vanuit de cloud worden beheerd

Het instellen van nieuwe apparaten kan een hoop tijd in beslag nemen. Door te werken vanuit de cloud is het mogelijk om dit vanaf afstand te regelen. Met Microsoft Intune en Windows Autopilot worden zakelijke apparaten gemakkelijk ingesteld en beheerd, waardoor IT-beheerders meer tijd over houden voor andere zaken. Apparaten kunnen vooraf worden geconfigureerd, wat het mogelijk maakt om automatisch een complete bedrijfsinstallatie te realiseren. Dit scheelt veel tijd en creëert een gemakkelijk overzicht binnen de organisatie.

Tot slot

Het werken vanuit de cloud heeft dus veel voordelen voor een organisatie. Het is tenslotte een veiligere, efficiëntere en modernere oplossing. Microsoft 365 maakt het mogelijk om deze omgeving compleet naar wens in te richten, waardoor het optimaal aansluit bij jouw organisatie. Ben je nu benieuwd naar alle voordelen van een moderne werkplek in de cloud? Download dan gratis ons eBook hieronder:

De voordelen van een moderne werkplek cover

Meer informatie over de moderne werkplek?

Download dan gratis ons eBook voor meer informatie.

Download het gratis eBook:

De voordelen van een moderne werkplek

De voordelen van een moderne werkplek cover

  Ja, ik ga akkoord met het ontvangen van aan mij gerichte berichten over producten, evenementen en acties van OfficeGrip. OfficeGrip mag contact met mij opnemen via de kanalen die ik kies, zoals e-mail, telefoon of post.

  Om spam te voorkomen vragen we u de
  onderstaande code over te typen.

  Meer lezen

  storing
  Achtergrond

  Wereldwijde storing in antivirussoftware zorgt voor problemen bij organisaties

  Een recente storing in de antivirussoftware van Crowdstrike heeft wereldwijd computers getroffen, waardoor websites van bedrijven platliggen en er problemen zijn op luchthavens. Deze storing heeft een chaos veroorzaakt op luchthaven Schiphol, met lange rijen voor de balies van luchtvaartmaatschappijen en een platliggende website van Transavia. Ook op andere luchthavens, zoals Eindhoven Airport en in andere landen, zijn er problemen.

  Lees meer...

  Inschrijven voor de nieuwsbrief

  Het laatste Microsoft 365 nieuws in jouw mailbox? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief!