OfficeGrip_logo

Wat is eigenlijk de maximale bestandsgrootte voor Excel-werkmappen in SharePoint Online

Wanneer u een bestand in een documentenbibliotheek weergeeft of ernaar uploadt op een site (bijvoorbeeld een teamsite), maakt u gebruik van SharePoint Online. Met Excel Online, dat wordt geleverd met SharePoint Online, kunt u net zoals in Excel een werkmap in een browservenster weergeven en ermee werken. Maar als een werkmap te groot is, en daardoor te veel ruimte op de schijf gebruikt, kan deze niet worden geopend in een browservenster of kunt u geen gegevens bewerken of vernieuwen in het browservenster. Of u een werkmap kunt weergeven en ermee kunt werken in en browser hangt van diverse factoren af, bijvoorbeeld van hoe groot de werkmap is, wat uw Office 365-abonnement inhoudt en wat de locatie van de werkmap is.

Wat zijn de huidige limieten voor de bestandsgrootte voor werkmappen?

De maximale bestandsgrootte die voor u geldt, is afhankelijk van uw type abonnement op Office 365. Als uw abonnement Power BI voor Office 365 omvat, kunt u in een browservenster grotere werkmappen openen, weergeven en bewerken dan wanneer u alleen een abonnement hebt op SharePoint Online.

Als uw Office 365-abonnement het volgende omvat…

En de werkmap hier wordt opgeslagen…

Dan zijn deze limieten voor bestandsgrootte van toepassing op werkmappen in een browservenster

 SharePoint Online

Een bibliotheek op een site, zoals een teamsite

0-10 MB

Power BI voor Office 365

Een bibliotheek op een site, zoals een teamsite, of op Power BI-sites op Power BI voor Office 365 (aanbevolen)

 0-250 MB

Wanneer een werkmap groter is dan 30 MB, moet deze op een bepaalde manier worden geconfigureerd om te kunnen worden weergegeven in een browservenster. Zie Webweergave inschakelen voor een werkmap op sites van Power BI voor Office 365.

Outlook Web App

Toegevoegd aan een e-mailbericht

 0-10 MB

Als u een werkmap wilt openen die is toegevoegd aan een e-mailbericht in Outlook Web App, geldt een kleinere maximale bestandsgrootte. In dit geval moet de werkmap kleiner zijn dan 10 MB om deze in een browservenster te kunnen openen.

 Wat gebeurt er als de bestandsgrootte van de werkmap te groot is?

Als een werkmap groter is dan de maximale bestandsgrootte die is ingesteld voor uw Office 365-abonnement, kunt u deze niet in een browservenster bekijken. U kunt het volgende proberen:

Deel dit artikel

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Inschrijven voor de nieuwsbrief

Het laatste Microsoft 365 nieuws in jouw mailbox? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief!