OfficeGrip_logo

Wat is er nieuw voor OneDrive in SharePoint Server 2019?

Microsoft kondigde vorig jaar tijdens Ignite al aan dat SharePoint Server 2019 dit jaar zal worden gereleased en daarmee ook een bijgewerkte ervaring voor on-premise gebruikers van OneDrive inclusief ondersteuning voor de nieuwste OneDrive-synchronisatieclient. Met de aankondiging gisteren van de beschikbaarheid van de public preview van SharePoint Sever 2019 wilt Microsoft niet alleen delen wat we met deze nieuwste versie kunnen verwachten, maar ook hoe we ons vandaag kunnen voorbereiden op de implementatie ervan. 

Maak kennis met OneDrive in SharePoint Server 2019

OneDrive is de Microsoft-cloudservice waarmee u verbinding kunt maken met al uw bestanden in Office 365. Met de on-premises variant van SharePoint Server kunt u nog steeds uw bestanden opslaan en beveiligen, deze met anderen delen en overal vandaan toegang krijgen op al uw apparaten, terwijl deze worden gehost op uw bedrijfsservers of als een hybride model waar de gegevens opgeslagen worden in de OneDrive-cloud. 

Met OneDrive kunt u bestanden synchroniseren tussen uw computer en SharePoint Server 2019, zodat u overal toegang tot uw bestanden kunt krijgen. U kunt met uw gesynchroniseerde bestanden rechtstreeks werken in Verkenner, via de Finder op Mac of in de mobiele app op Android en iOS, u heeft de mogelijkheid om uw bestanden te openen zelfs als u offline bent. Wanneer u online bent, worden alle wijzigingen die u of anderen aanbrengen automatisch gesynchroniseerd.

Wat is er nieuw in OneDrive in SharePoint Server 2019

SharePoint Server 2019 (Preview hier beschikbaar) biedt verschillende nieuwe mogelijkheden voor OneDrive om een nieuwe, eenvoudige, overzichtelijke gebruikersinterface op te nemen, zodat u zich kunt concentreren op wat het belangrijkst is, namelijk uw bestanden, of ze zich nu bevinden op OneDrive of een SharePoint-teamsite waar u lid van bent. 

1.pngOneDrive in SharePoint 2019

OneDrive.exe –  Nu heeft u toegang tot al uw bestanden via on-premises of de cloud met de nieuwe OneDrive-synchronisatieclient. SharePoint Server 2019 maakt gebruik van de nieuwste functionaliteiten in OneDrive-synchronisatie om betere scenario’s en betrouwbare synchronisatie-ervaringen mogelijk te maken.  SharePoint Server 2019 maakt gebruik van de nieuwere OneDrive.exe-synchronisatieclient die een snelle en betrouwbare ervaring biedt met de mogelijkheid om eenvoudig te zien wat is gesynchroniseerd en in de cloud.

4.pngOneDrive Sync

Files On-Demand – Omdat personen meerdere bestanden maken en eraan samenwerken en op meerdere apparaten werken, wordt het steeds belangrijker om toegang te krijgen tot uw belangrijke inhoud, op één plaats. U hoeft zich geen zorgen te maken of er voldoende opslagruimte op uw apparaat is of dat u uw bestanden in een vliegtuig kunt openen.

OneDrive Files On-Demand helpt u toegang te krijgen tot al uw bestanden in OneDrive zonder ze allemaal te hoeven downloaden en opslagruimte op uw apparaat te gebruiken.

Wanneer u Files On-Demand inschakelt, ziet u al uw bestanden in Verkenner en krijgt u informatie over elk bestand. Nieuwe bestanden die online of op een ander apparaat zijn gemaakt, verschijnen als bestanden die alleen online zijn en geen ruimte innemen op uw apparaat. Wanneer u bent verbonden met internet, kunt u de bestanden gebruiken zoals elk ander bestand op uw apparaat. Klik hier voor meer informatie over Files On-Demand.

Push-melding naar OneDrive-synchronisatieclients –  SharePoint Server 2019 ondersteunt nu pushmeldingen naar de OneDrive-synchronisatieclient. Dit geeft gebruikers onmiddellijk meldingen wanneer wijzigingen worden aangebracht in inhoud die ze hebben gesynchroniseerd. De gesynchroniseerde content van gebruikers wordt nu vernieuwd zodra wijzigingen worden aangebracht in plaats van te wachten op het volgende polling-interval. 

Andere belangrijke functies:

Met nieuwe opdrachten zoals Kopiëren naar en Verplaatsen kunt u uw bestanden visueel ordenen en in het detailvenster krijgt u belangrijke informatie over uw bestanden met één klik.2.pngOneDrive-interface

Met OneDrive in SharePoint Server 2019 kunt u ook de bestanden bekijken van de sites die u volgt of lid van bent om snel toegang te hebben tot inhoud op de sites voor teamsamenwerking van uw organisatie. U kunt zelfs snel nieuwe, moderne sites maken vanuit OneDrive met één klik.

3.pngOneDrive-interface

Naast de verbeteringen op het web, kunt u met SharePoint Server 2019 ook profiteren van de nieuwste synchronisatieclient voor OneDrive op uw pc, Mac of mobiel apparaat.  

Met OneDrive kunt u bestanden synchroniseren tussen uw computer en de cloud, zodat u overal vandaan naar uw bestanden kunt gaan. U kunt met uw gesynchroniseerde bestanden werken op uw Mac, pc of mobiele apparaat en uw bestanden openen, zelfs als u offline bent.

Implementatie van OneDrive met SharePoint Server 2019

Het implementeren van OneDrive was nog nooit zo eenvoudig, u kunt een beheerde implementatie kiezen of gebruikers in staat stellen door zelfbediening deze te implementeren.

Over het algemeen kunt u de nieuwe OneDrive-synchronisatieclient implementeren, zoals u vanouds toepassingen op apparaten in uw organisatie zou installeren. Als u voor veel gebruikers implementeert, is het nuttig om vertrouwd te raken met implementatietools voor bedrijven, zoals SCCM (System Center Configuration Manager) om .exe-bestanden te distribueren en lokale systeemregisters te wijzigen.

  • Als op de computers in uw organisatie Windows 10 draait, is de nieuwe synchronisatieclient al geïnstalleerd.
  • Als de computers Office 2016 of Office 2013 (Home & Student, Home & Business, Professional, Personal, Home of University) hebben geïnstalleerd, hebben ze mogelijk ook de nieuwe synchronisatieclient. Office wordt per apparaat geïnstalleerd , terwijl OneDrive per gebruiker moet worden geïnstalleerd .
  • Als u Windows 10 of Office 2016 niet heeft, installeert u de Windows-versie van de nieuwe OneDrive-synchronisatieclient .
  • Als u een eerdere versie van OneDrive hebt gebruikt, zoals die met SharePoint Server 2016, zal de installatie van de nieuwe OneDrive-synchronisatieclient leiden tot een zij-aan-zij-installatie, wat betekent dat de gebruiker twee versies van de synchronisatieclient op hun systeem zal hebben . 

Als u niet zeker weet welke versie van de OneDrive-synchronisatieclient die u gebruikt, kunt u de nieuwste releases hier bekijken .

Als u wilt weten hoe u overstapt van de vorige OneDrive-synchronisatieclient (AKA Groove.exe), raadpleegt u deze handleiding en voor specifieke beheerde implementatierichtlijnen met SCCM klikt u op deze link.

Hybride ondersteuning

Ontketen de kracht van OneDrive met een hybride deployment. In SharePoint Server 2019 kunt u gebruikers omleiden naar OneDrive in Office 365 wanneer zij in het opstartprogramma van de app voor OneDrive kiezen .

Met deze functie kunt u uw on-premises SharePoint blijven gebruiken terwijl u uw gebruikers een eenvoudige manier biedt om op te slaan, te delen en samen te werken in de cloud met OneDrive in Office 365. Met deze best-of-both-worlds-aanpak kunt u uw belangrijkste bedrijfsinformatie bewaren in uw eigen omgeving, terwijl u gebruikers de flexibiliteit biedt om overal toegang te hebben tot hun documenten.

Als u reeds een hybride implementatie gebruikt met een vorige versie van SharePoint, hebben gebruikers die zijn omgeleid naar Office 365 al de nieuwste synchronisatieclient.

Bestanden migreren

Of u nu kiest voor een hybride implementatie van OneDrive of als u van plan bent om volledig naar Office 365 te verhuizen, Microsoft is toegewijd om u onderweg te ondersteunen. Met de SharePoint Migration Tool van Microsoft kunt u beginnen met het verplaatsen van uw inhoud van bestandsdeling of on-premises OneDrive- en SharePoint-sites naar Office 365 met een paar eenvoudige klikken.

Omdat de SharePoint Migration Tool ontworpen is om te worden gebruikt voor migraties, van de kleinste set bestanden tot een grootschalige bedrijfsmigratie, kunt u uw informatie naar de cloud brengen en profiteren van de nieuwste oplossingen voor samenwerking, intelligentie en beveiliging met Office 365.

Deel dit artikel

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Inschrijven voor de nieuwsbrief

Het laatste Microsoft 365 nieuws in jouw mailbox? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief!