Blog

Het laatste nieuws van OfficeGrip

Wat is SharePoint en hoe verbetert het de samenwerking

Wat is SharePoint en hoe verbetert het de samenwerking.

Wat is SharePoint nou precies? SharePoint is een schaalbaar platform voor het opslaan en delen van bestanden en andere informatie. Deze informatie kan worden gedeeld met medewerkers, leveranciers, klanten of andere personen. Alle bestanden worden binnen SharePoint opgeslagen, waardoor iedereen altijd toegang heeft tot de meest recente versies. Door middel van gebruikersgroepen zien medewerkers alleen bestanden die ze mogen zien. SharePoint is een platform van Microsoft en is onderdeel van de Office 365 & Microsoft 365 omgeving.

Wat is SharePoint - een centraal punt voor gegevens

SharePoint is een online omgeving waarin alle bedrijfsbestanden centraal komen. Het is dus een intranet dat alleen zichtbaar is voor de interne organisatie. In deze omgeving kunnen alle waardevolle bedrijfsgegevens worden opgeslagen en gedeeld met medewerkers. Met SharePoint Online heeft een medewerker vanaf elke computer toegang tot bestanden, waar hij/zij rechten toe heeft. Dit maakt het gemakkelijk om vanaf elke locatie te werken. Bestanden delen wordt via SharePoint van Microsoft enorm gemakkelijk.

Wat is SharePoint

SharePoint is een beveiligde omgeving

Het werken vanuit SharePoint zorgt voor een betere beveiliging. Gegevenstoegang kan per gebruiker en afdeling worden ingesteld. Dit wordt op basis van verschillende rechten geregeld, wat ervoor zorgt dat alleen gegevens zichtbaar zijn die een medewerker nodig heeft. Bij het verliezen van een laptop of computer kan de toegang tot de SharePoint omgeving worden opgezegd. Zo blijft bedrijfsgevoelige informatie beschermd.

Vind gemakkelijk gegevens in SharePoint

Binnen SharePoint wordt het gemakkelijker om gegevens te vinden. Gegevens kunnen in bibliotheken en documentenlijsten worden toegevoegd. Dit zorgt ervoor dat er een compleet overzicht is van de beschikbare gegevens. Met SharePoint breng je alle informatiebronnen centraal in één systeem. Omdat SharePoint onderdeel is van Office 365, is er een complete integratie met de andere Microsoft 365-apps. Bestanden die bijvoorbeeld Microsoft Teams staan kunnen via SharePoint worden gevonden. Dit maakt het een stuk gemakkelijker om de juiste gegevens te vinden.

Wat is SharePoint Office 365

Deel bestanden en werk samen vanuit SharePoint Online

Bestanden delen en samenwerken wordt gemakkelijker met SharePoint. Via de verschillende projectteams kan er worden samengewerkt in een organisatie. De projectteams hebben toegang tot dezelfde bestanden en kunnen door de Microsoft 365 integratie in realtime met elkaar samenwerken. Dit kan probleemloos en veilig binnen en buiten de organisatie op pc’s, Macs en mobiele apparaten. Het delen van bestanden kan veilig via een link naar bijvoorbeeld een leverancier. De toegang kan altijd worden ingetrokken indien dat nodig is.

SharePoint is een flexibel en gebruiksvriendelijk platform

De SharePoint omgeving van Microsoft is gebruiksvriendelijk en flexibel in te richten. Het systeem kan zo worden ingericht dat het compleet aan de wensen van een bedrijf voldoet. Het is wel belangrijk om de omgeving goed in te richten. Elke organisatie werkt anders en gebruikt de systemen op een andere manier. Daarom besteden wij bij OfficeGrip ook veel aandacht aan het SharePoint implementatie traject.

SharePoint voor uw organisatie?

Bekijk dan onze SharePoint pagina met nog meer informatie.

Toegankelijkheid vanaf een mobiel apparaat

Het is mogelijk om de SharePoint omgeving vanaf een mobiele browser te openen. Gebruik je de SharePoint omgeving vaker op een mobiel apparaat, dan is het aan te raden om de mobiele app te downloaden. De mobiele app van SharePoint biedt een gestroomlijnde ervaring op iPhone en Android apparaten.

Wat is het verschil tussen OneDrive en SharePoint

Het verschil tussen OneDrive en SharePoint is best groot. OneDrive is een privé omgeving specifiek voor 1 persoon. De gegevens in OneDrive zijn alleen voor de eigenaar te zien en toegankelijk, tenzij deze specifiek worden gedeeld. Met SharePoint zijn de gegevens beschikbaar voor meerdere personen, zodat er efficiënter kan worden samengewerkt.  

Conclusie

SharePoint is een krachtig platform voor het samenwerken en delen van gegevens. Het biedt verschillende mogelijk en is erg flexibel in te stellen. Het implementeren van een SharePoint omgeving is enorm belangrijk. Omdat elk bedrijf op een andere manier werkt verschilt de implementatie per organisatie. Ben je op zoek naar meer informatie over Microsoft SharePoint? Bekijk dan onze SharePoint pagina of neem contact met ons op.

Meer lezen

Wat is Microsoft Intune
Azure

Wat is Microsoft Intune

Wat is Microsoft Intune Apparaatbeheer voor zakelijk gebruik Met Microsoft Intune wordt het mogelijk om alle apparaten van een organisatie te beheren via een cloudservice. Het is mogelijk om een

Lees meer...
Logo-OfficeGrip

OfficeGrip

Officegrip zet uw bedrijf in de cloud. Daarbij passen wij de nieuwste technologie toe van Microsoft. Wij voorzien uw bedrijf van het complete Office365 pakket aangevuld met Sharepoint, Dynamics en de beste trainingen zodat u optimaal gebruik kunt maken van uw nieuwe IT-omgeving.