OfficeGrip_logo

Wat zijn de kosten van Microsoft Teams

Microsoft Teams licentie

Microsoft Teams OfficeGrip

De Microsoft Teams kosten verschillen per organisatie. Microsoft Teams is onderdeel van de Microsoft 365 omgeving, waarin er verschillende soorten licenties zijn. Deze licenties hebben allemaal verschillende functionaliteiten en verschillen in meegeleverde apps. Regelmatig komen er bij de implementatie nog verschillende kosten kijken, maar deze zijn afhankelijk van de wensen en behoeftes van een afnemer. We proberen hier een schatting te geven van de Microsoft Teams kosten, maar we zeggen van tevoren al dat het per situatie kan verschillen. We raden aan om dit artikel compleet door te lezen om een goed beeld te krijgen over de kosten van Microsoft Teams.

Kosten van Microsoft Teams licentie

Microsoft Teams zit bij bijna alle licenties inbegrepen, behalve de Microsoft 365-apps licentie. Welke licentie bij jouw organisatie past is afhankelijk van de werkzaamheden die er worden uitgevoerd. Zo verschillen de licentiekosten van het onderwijs en de non-profit van reguliere bedrijven. We geven hier een globaal overzicht van de kosten van een Microsoft Teams licentie, maar zeggen er wel bij dat het per organisatie kan verschillen welke licentie er nodig is. Microsoft heeft meerdere licenties, maar voor het gemak lichten wij er hier 3 toe.

Microsoft Teams Essentials licentie

De Microsoft Teams Essentials geeft alleen toegang tot Microsoft Teams. De kosten van een Microsoft Teams Essentials licentie komt neer op €3,40 per gebruiker per maand. In deze licentie heb je alleen toegang tot Microsoft Teams en niet de andere Microsoft 365 apps. Lees hier meer over de Microsoft Teams Essentials licentie.

Microsoft 365 Business Basic licentie

De Microsoft 365 Business Basic licentie bevat Microsoft Teams en andere Microsoft apps. De kosten van Microsoft Teams komen in deze licentie neer op €5,10 per gebruiker per maand. In deze licentie heb je verder toegang tot OneDrive, SharePoint en Exchange.

Microsoft 365 Business standard licentie

De Microsoft 365 Business standard licentie heeft dezelfde functionaliteiten als de Business Basic licentie, maar voegt daar de toegang tot de verschillende Office apps aan toe. Denk dan aan Outlook, Word, Excel en PowerPoint. De kosten voor een Microsoft 365 Business standard licentie komen neer op €10,50 per gebruiker per maand.

Microsoft 365 Business premium licentie

Met de Microsoft 365 Business premium licentie heb je een complete oplossing. Met deze licentie heb je een complete omgeving die het ook mogelijk maakt om individuele apparaten te beschermen tegen diefstal. Deze licentie bevat verschillende beveiligingsapps om gegevens in een organisatie te beschermen. De kosten voor een Microsoft 365 Business premium licentie komen neer op €18,60 per gebruiker per maand.

De ultieme Microsoft Teams gids

Meer informatie over Microsoft Teams?

Download dan gratis ons eBook met meer informatie

Microsoft Teams informatie gids

Download GRATIS het ultieme Microsoft Teams eBook

Is Microsoft Teams beschikbaar als losse licentie

Ja, Microsoft Teams is beschikbaar als losse licentie. De Microsoft Teams Essentials licentie geeft toegang tot alleen Microsoft Teams, maar dan profiteer je niet van de voordelen van Microsoft 365. Microsoft Teams is namelijk onderdeel van Microsoft 365, waarin er nog meer apps toegankelijk zijn. Deze apps werken nauw met elkaar samen en verbeteren de samenwerking in een organisatie. Welke apps er allemaal beschikbaar zijn is afhankelijk van de gekozen licentie.

Kosten Teams

De kosten van een Microsoft Teams implementatie

We hebben hierboven een aantal standaard licenties benoemd om een globaal beeld te geven over de licentiekosten van Microsoft Teams. Het inrichten van een Microsoft Teams omgeving is verder een belangrijk onderdeel. Elke organisatie is tenslotte anders en heeft andere eisen aan de inrichting van hun IT-omgeving. Door de Microsoft Teams omgeving goed in te richten zorg je ervoor dat het voor de medewerkers zo makkelijk mogelijk wordt om de nieuwe omgeving te gebruiken.

Verder is het belangrijk om het personeel goed bij de implementatie te betrekken. Een gebruikerstraining maakt het gemakkelijker om snel en soepel aan de slag te gaan met Microsoft Teams. Deze trainingen zijn belangrijk, omdat het medewerkers helpt om snel aan de slag te gaan met een nieuw systeem. Dit zorgt ervoor dat Microsoft Teams zo effectief mogelijk wordt gebruikt in de organisatie.

Hoeveel kost Microsoft Teams

Complete Microsoft Teams kosten

Het is dus lastig om een exact kostenoverzicht te geven voor een complete Microsoft Teams omgeving. De kosten zijn afhankelijk van meerdere factoren binnen een organisatie. Wij bij OfficeGrip vinden het belangrijk om IT-middelen zo passend mogelijk in te richten binnen een organisatie. Dit zorgt voor een makkelijkere transitie en verhoogt de tevredenheid van onze business partners. Ben je nu benieuwd naar een exacte kostenoverzicht voor jouw organisatie? Bekijk dan onze Microsoft Teams pagina en neem contact op voor een advies op maat.

Download het gratis eBook:

Ultieme Microsoft Teams gids

De ultieme Microsoft Teams gids

Meer lezen

copilot-prompting
Copilot

Microsoft 365 Copilot – de kunst en wetenschap van prompting

Prompting is hoe je Microsoft 365 Copilot vraagt om iets voor je te doen – zoals creëren, samenvatten, bewerken of transformeren. Denk bij prompting aan een gesprek voeren, waarbij je eenvoudige maar duidelijke taal gebruikt en context biedt, zoals je dat ook zou doen met een assistent. Er zijn veel soorten prompts die je kunt gebruiken, afhankelijk van de taak die je gedaan wilt hebben.

Lees meer...
copilot-studio
Copilot

Microsoft Copilot Studio

Microsoft Copilot Studio is een end-to-end AI-platform voor gesprekken waarmee u copilots kunt maken en aanpassen met behulp van natuurlijke taal of een grafische interface. Met Copilot Studio kunt u eenvoudig copilots ontwerpen, testen en publiceren die aansluiten op uw specifieke behoeften voor interne of externe scenario’s in uw branche, afdeling of rol.

Lees meer...
microsoft-archive
Eindgebruiker

Beheer uw verouderde gegevens met Microsoft 365 Archive

Vaak is het voor organisaties belangrijk om inactieve of verouderde gegevens gedurende langere tijd te bewaren voor toekomstig gebruik. Met Microsoft 365 Archive kunnen deze inactieve gegevens worden verplaatst naar een “koude opslaglaag” (archief) binnen SharePoint.

Lees meer...
Logo-OfficeGrip

OfficeGrip

Officegrip zet uw bedrijf in de cloud. Daarbij passen wij de nieuwste technologie toe van Microsoft. Wij voorzien uw bedrijf van het complete Office365 pakket aangevuld met Sharepoint, Dynamics en de beste trainingen zodat u optimaal gebruik kunt maken van uw nieuwe IT-omgeving.

Inschrijven voor de nieuwsbrief

Het laatste Microsoft 365 nieuws in jouw mailbox? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief!