OfficeGrip_logo

Hoe produceer je een livegebeurtenis in Microsoft Teams

Bekijk deze video voor een overzicht van het produceren van Live gebeurtenissen in teams.

Producenten mogelijkheden

Live gebeurtenissen in teams zorgen voor flexibele opties voor evenementen en producenten:
 • Als u een teamvergadering wilt uitzenden, maakt u externe presentatoren en scherm delen in de gebeurtenis, zodat u uw live-gebeurtenis in teams kunt produceren.
 • Als u een gebeurtenis met een productie-bemanning uitvoert, kunt u een externe app of een apparaat gebruiken om een gebeurtenis te produceren. Deze methode werkt door Microsoft stream.

Opmerking: U moet kiezen hoe u van plan bent om uw evenement te maken wanneer u het plant.

De mogelijkheden van een producent kunnen variëren, afhankelijk van de productiemethode die u gebruikt:
Producenten kunnen… Produceren in teams Het produceren van een externe app of apparaat
Video feeds van andere presentatoren selecteren en deze naar de gebeurtenis verzenden
Ja
Nee
Chatten met andere producenten en presentatoren
Ja
Ja
De live-gebeurtenis starten en beëindigen

Waarschuwing: Wanneer u de live-gebeurtenis stopt, kunt u deze niet opnieuw starten!

Ja
Ja
Het aantal deelnemers van Live deelnemers weergeven
Ja
Ja
Deel hun scherm (bureaublad of een venster) in de gebeurtenis
Ja
Nee
Alle andere producenten en presentatoren dempen
Ja
Nee
Neem deel aan de audio vanaf een PSTN-telefoon (inbellen of zelf bellen)
Ja
Nee
Het gemiddelde van de Q-&A, indien geconfigureerd voor de gebeurtenis
Ja
Ja
Een Yammer-gesprek voeren, indien geconfigureerd voor de gebeurtenis
Ja
Ja
Opnamen automatisch archiveren in Microsoft stream
Nee
Ja
Opname downloaden
Ja
Ja, via Microsoft stream
Rapport genodigden downloaden
Ja
Nee

Uw livegebeurtenis produceren

U kunt een gebeurtenis direct binnen teams produceren met behulp van de onderstaande instructies. Zie Aanbevolen procedures voor het maken van een live-evenement van teams voor uitgebreide instructies over het instellen van een gebeurtenis.

Opmerking: Zie een live gebeurtenis produceren met behulp van een externe app of een ander apparaat als u voor uw evenement een extern programma op de hardware of software gebruikt.

 1. Selecteer agenda De knop Vergaderingen , vervolgens de live gebeurtenis en deelnemen.U kunt uw microfoon en camera aanpassen voordat u deelneemt aan de gebeurtenis als een producent. U hebt ook de mogelijkheid deel te nemen als genodigde. Selecteer deelnemen als deelnemer .

  Notities:

  • U dient alleen als producent deel te nemen als u de organisator van de gebeurtenis bent of als de organisator aan u is toegewezen bij het plannen van de gebeurtenis.
  • Als u een live gebeurtenis wilt produceren, moet u deelnemen aan de gebeurtenis in de bureaublad-app. De mogelijkheid om op internet te produceren is binnenkort beschikbaar.
  • Producenten kunnen hun achtergronden nog niet vervagen. Dat is nog niet alles.
 2. Als het niet lukt om uw gebeurtenis binnen een grote ruimte te plaatsen, kunt u de Auditorium-modus gebruiken om de audio voor de externe deelnemers te verbeteren en ze toe te staan dat ze items zoals Laughter en applause van de live publiek te horen. Zet de wisselknop Auditorium modus op om deze optie in te schakelen.Zorg ervoor dat u deze modus in een try-out test en de microfoon van uw computer voor de beste ervaring niet gebruikt.
 3. Als u een werknemer maakt in teams, schakelt u de camera in.
 4. Selecteer de camera-feed onder aan het scherm om een voorbeeld weer te geven in uw wachtrij (aan de linkerkant) voordat u deze naar de live-gebeurtenis verzendt (aan de rechterkant).Voorbeeld van live-gebeurtenis
 5. Als u naar een andere camera wilt schakelen, selecteert u camera wijzigen onder aan de wachtrij of gaat u naar de instellingen van het apparaat en selecteert u een nieuwe camera.
 6. Selecteer Live verzenden om de feed vanaf de voorbeeldversie naar de live-gebeurtenis te verzenden.Voorbeeld van live-feeds
 7. Selecteer Start om te beginnen met het uitzenden van Live naar de deelnemers.

  Notities:

  • Wanneer de feed Live is, is de beste ondersteunde resolutie 720p.
  • Demp de producenten of presentatoren die niet actief zijn. Als ze niet zijn gedempt, is hun audio Live voor de deelnemers.
  • Er is een 15-tot-tien-seconde vertraging van het tijdstip waarop een mediastreams uitzendt, wanneer deelnemers het kunnen zien.
 8. Als u het delen van video beëindigt (bijvoorbeeld door de camera uit te schakelen), ziet iedereen op een moment live gebeurtenis.Onderbroken live gebeurtenis
 9. Als u uw bureaublad of een venster wilt delen, selecteert u delen en vervolgens het scherm dat u wilt delen.

  Tip: Als u de enige producent bent, wordt u aangeraden gebruik te maken van meerdere beeldschermen of bepaalde vensters te delen (in plaats van het hele bureaublad). Anders ziet iedereen teams (en uw selecties) wanneer u een wijziging aanbrengt. Als u meerdere beeldschermen gebruikt, kunt u inhoud in teams in het ene scherm in de wachtrij plaatsen en de gedeelde inhoud van de andere weergegeven.

  Als u de gebeurtenis in teams deelt, deelt u het bureaublad of een venster als volgt:
  • Als u het bureaublad wilt delen, selecteert u > bureaubladdelen > inhoud > Live verzenden. Selecteer Startals de gebeurtenis nog niet is gestart.
  • Als u een venster wilt delen, selecteert u delen en selecteert u een van de geopende vensters van de Windows -sectie in het brongebied. Nadat het venster is gedeeld, overstappen op de GEBRUIKERSINTERFACE van de producent, selecteert u inhoud en vervolgens Live verzenden. Selecteer Startals de gebeurtenis nog niet is gestart.

   Opmerking: Het geselecteerde venster niet minimaliseren, omdat hierdoor geen voorbeeld kan worden weergegeven in de wachtrij.

  Als u het bureaublad of venster niet meer wilt delen, selecteert u stoppen met delen in het venster gespreks monitor. Als aanbevolen procedure kunt u een mede presentator uitnodigen voor de gebeurtenis Live, zodat u het bureaublad of venster vervolgens kunt delen, dat u vervolgens in de wachtrij van de gebeurtenis kunt streamen. Op deze manier kunt u ervoor zorgen dat teams (en uw Queue) niet voor de deelnemers worden weergegeven.
 10. Als u een andere videofeed wilt in een presentatie, moet u andere presentatoren hebben om deel te nemen aan de gebeurtenis. De feeds worden onder aan het scherm weergegeven.

  Notities:

  • Maximaal tien presentatoren of producenten (waaronder u) kan video of inhoud tegelijk delen.
  • Als uw inhoud live is, kunnen andere presentatoren of producenten hun scherm gaan delen door delente selecteren. Zorg dat het gebeurtenis team op de hoogte is van dit potentiële conflict.
  Backstage met meerdere feeds
 11. Als u een gebeurtenis opneemt op basis van een auditorium en er in de woonplaats van de woonplaats van de persoon gebruikmaakt van de reactie (laughter, Clapping, etc.) die u in de live-gebeurtenis wilt vastleggen, kunt u het geluid uitschakelen. Selecteer in het deelvenster instellingen voor apparaat de optie apparaat-instellingen en zet ruis opzeggen af.
 12. Als u de presentator wilt vragen om deel te nemen aan een live gebeurtenis, selecteert u Deelnemers De knop Personen toevoegen aan team en zoekt u de persoon aan wie u wilt deelnemen (als u deze al hebt uitgenodigd, is de naam van de persoon in de lijst. Zo niet, dan kunt u er zoeken.) Wanneer u de persoon hebt gevonden, selecteert u meer opties Knop Meer opties op naam en vraagt u om deel te nemen aan Knop Personen toevoegen . Teams belt ze dan naar de vergadering.Als u iemand vraagt om deel te nemen, wordt de persoon lid van de presentatie, zodat ze zich kunnen uitspreken, hun scherm kunnen delen, deelnemen aan het gesprek in de vergadering van de gebeurtenis groep, en de Q&A worden gematigd. Iedereen die u vraagt deel te nemen, wordt na de vergadering uit de chatsessie van de gebeurtenis groep verwijderd.
 13. Selecteer Endom de gebeurtenis te beëindigen.Onthoud: nadat de gebeurtenis van Live is beëindigd, kan deze niet opnieuw worden gestart.

Opmerking: U kunt geen live gebeurtenis produceren met Linux.

Controleer uw gezondheid en prestaties

Als u de prestaties van uw apparaten wilt controleren terwijl u een live gebeurtenis opneemt, selecteert u gezondheids en prestaties in het dashboard. Daar kunt u diverse metrische gegevens nakijken, waaronder:
Meetgegevens Wat wordt er gemeten? Waarom u wilt weten
Geschatte bandbreedte De capaciteit van uw netwerk, gemeten in megabits per seconde (Mbps) Lage bandbreedte kan van invloed zijn op de kwaliteit van de audio en video die u kunt verzenden naar deelnemers.
Round-trip tijd De snelheid van het netwerk, gemeten in milliseconden (MS) Een lange retourtijd kan van invloed zijn op de kwaliteit van de audio en video die u aan de deelnemers kunt verzenden.
Resolutie voor verzenden van camera Hoeveel details de camera kan verzenden, gemeten in pixels (p) De resolutie van een lage camera kan de kwaliteit van de audio en video beïnvloeden die u aan de deelnemers kunt verzenden.
Video verwerking (hardware-codec) Foto-opnamen omzetten in een digitaal signaal Een software-codec kan inefficiënt zijn en meer geheugen vereisen, wat van invloed kan zijn op de kwaliteit van de video die u kunt verzenden.
Limiet voor media bitsnelheid Hoeveel bandbreedte teams mag gebruiken voor media, gemeten in megabits per seconde (Mbps) Dit organisatiebeleid kan van invloed zijn op de kwaliteit van de audio en video die u aan de deelnemers kunt verzenden.
Scherm delen Of uw organisatie in staat is om uw scherm te delen in vergaderingen Dit organisatiebeleid kan u voorkomen dat u uw scherm kunt delen in een live gebeurtenis.
IP-video Of u met uw organisatie Video’s kunt delen in vergaderingen Dit organisatiebeleid kan voorkomen dat u videobeelden kunt delen in een live-gebeurtenis.

Opmerking: U moet de camera inschakelen om een waardering te kunnen geven voor elke categorie.

Download het gratis eBook:

Maak kennis met Microsoft Teams

In dit eBook vindt u uitleg over de mogelijkheden van Microsoft Teams en speciale tips en trucs om alle soorten teams beter te laten samenwerken.

  Ja, ik ga akkoord met het ontvangen van aan mij gerichte berichten over producten, evenementen en acties van OfficeGrip. OfficeGrip mag contact met mij opnemen via de kanalen die ik kies, zoals e-mail, telefoon of post.

  Geef een antwoord

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  Inschrijven voor de nieuwsbrief

  Het laatste Microsoft 365 nieuws in jouw mailbox? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief!