OfficeGrip_logo

Hoe werk je succesvol vanaf elke locatie

Samenwerken met collega's

Steeds meer organisaties bieden de mogelijkheid aan om vanaf verschillende locaties te werken. Het hybride werken begint steeds populairder te worden, waardoor werknemers flexibeler zijn in hun werkplekken. Daarbij blijft het uiteraard belangrijk dat je succesvol je werk kunt blijven doen. Succesvol werken vanaf elke locatie vereist enige aanpassingen om succesvol te zijn, omdat je optimaal in contact moet blijven met collega’s. Wij kijken daarom hier hoe je succesvol vanaf elke locatie kunt werken.

Inhoudsopgave

Zorg voor een goede werkomgeving om succesvol te kunnen werken

Wat je tegenwoordig steeds vaker ziet zijn ingerichte thuiswerkplekken. Succesvol werken vanaf elke locatie vereist een goede thuiswerkplek. Denk dan aan producten zoals bureaus, stoelen, monitoren, dockingstations en ga zo maar verder. Vanuit de werkgever is regelmatig budget beschikbaar om jouw werkplek succesvol te kunnen inrichten. Maak hier dan ook gebruik van, omdat het inrichten van een werkplek enorm belangrijk is. Het zorgt ervoor dat jij prettiger & productiever kan werken, waardoor deze kosten zich vanzelf terugverdienen.

Maak gebruik van een goede laptop

Om succesvol vanaf elke locatie te werken heb je natuurlijk een goede laptop nodig. Zorg voor een laptop die krachtig genoeg is voor jouw werkzaamheden en een lange batterijduur heeft. Op deze manier kan jij makkelijk vanaf elke locatie werken. Voor veel werkzaamheden is een laptop meer dan genoeg om jouw taken succesvol te kunnen uitvoeren. Zo blijven al jouw documenten succesvol beschikbaar en kan jij ongestoord verder werken.

Werken vanaf elke locatie

Maak gebruik van een moderne werkomgeving

Werken vanaf verschillende locaties vereist een robuuste ICT omgeving. Je moet op een veilige manier toegang hebben tot gegevens. Dit betekent dat je als organisatie moet gaan nadenken over een ICT omgeving die past bij jouw organisatie. Gegevens bevinden zich anders steeds vaker op verschillende apparaten, waardoor het lastig wordt om samen te werken. Een goede ICT omgeving verhoogt daarnaast de beveiliging van gegevens, wat essentieel is als iedereen op verschillende locaties werkt.

Hoe wordt er succesvol samengewerkt vanaf elke locatie?

De grootste uitdaging om succesvol vanaf elke locatie te werken, is het samenwerken tussen collega’s. Waar je vroeger elkaar makkelijk kon opzoeken in een kantoorpand, werken werknemers nu vaker vanaf verschillende locaties. Dit vraagt daarom om een goede oplossing om de samenwerking te bevorderen.

Om dit probleem op te lossen wordt er veel gebruik gemaakt van Microsoft Teams. Microsoft Teams biedt één centraal samenwerkingsplatform voor jouw gehele organisatie. Dit platform maakt het makkelijk om in contact te blijven en gegevens te delen. Het is daarom een essentieel onderdeel om succesvol vanaf elke locatie te kunnen werken. Verderop in dit artikel gaan we verder in op Microsoft Teams.

Werken op elke locatie

Creëer één centrale opslag voor gegevens

In een organisatie worden enorm veel gegevens verwerkt. Werknemers slaan allemaal hun gegevens op hun laptop op, waardoor het voor collega’s lastig kan zijn om de juiste gegevens te vinden. Deze gegevens worden dan weer heen en weer gemaild, waardoor iedereen met verschillende versies zit. Je merkt al direct, dit is niet handig. Het is niet veilig, kost veel tijd en creëert verschillende versies van een document.

Eén centrale opslaglocatie is daarom essentieel om vanaf elke locatie succesvol te kunnen werken. Organisaties kunnen daarvoor bijvoorbeeld een SharePoint omgeving gebruiken. Een moderne SharePoint omgeving werkt volledig vanuit de cloud, waardoor werknemers altijd over de laatste gegevens beschikken. Dit bespaart weer veel tijd en vermindert het e-mailverkeer binnen de organisatie.

Een SharePoint omgeving creëert een veilige opslaglocatie

Werknemers hebben op een veilige manier toegang nodig tot gegevens. Succesvol werken vanaf elke locatie vereist één centrale opslaglocatie. Een document kan anders verdwijnen, meerdere versies hebben of niet goed worden gedeeld. SharePoint is daarom essentieel voor het werken vanaf verschillende locaties. Collega’s kunnen op deze manier beter samenwerken, wat essentieel is binnen een organisatie. Het delen van gegevens moet veilig en efficiënt gebeuren, helemaal als je kiest voor het werken op verschillende locaties. Daarom creëert SharePoint één centrale omgeving om veilig gegevens te delen met elkaar.

Apparaten beheren vanaf afstand

Zorg voor een goede beveiliging binnen de organisatie

Werken vanaf verschillende locaties zorgt ervoor dat gegevens zich veel meer gaan verspreiden. Dit brengt beveiligingsrisico’s met zich mee, omdat één getroffen laptop al een enorme impact kan maken. Het beveiligen van apparaten en gegevens is daarom enorm belangrijk. Met verschillende oplossingen is het mogelijk om apparaten succesvol vanaf afstand te beheren. Dit betekent dat een organisatie beleid kan instellen voor de toegang tot gegevens. In de basis is het dus erg belangrijk om apparaten te beveiligen, omdat dit impact heeft op de gegevens binnen jouw organisatie.

Beheer apparaten succesvol vanaf afstand

De apparaten binnen jouw organisatie hebben toegang tot allerlei gegevens. Op het moment dat werknemers vanaf verschillende locaties gaan werken, verplaatst deze data zich mee naar deze locaties. Dit kan risico’s creëren als je daar geen goed beleid voor hebt. Denk dan aan apparaten die verloren raken met gevoelige gegevens erop. Door de juiste beveiligingsmogelijkheden toe te passen worden apparaten op afstand beschermd. Dit geeft jouw organisatie ook beter inzicht in de gezondheid van alle apparaten. Een van deze oplossingen is bijvoorbeeld Microsoft Endpoint Manager, waarmee het mogelijk wordt om apparaten compleet te beheren vanaf afstand.

Microsoft Teams hybride werken

Maak gebruik van Microsoft Teams

We hebben het hier al vaker gezegd, maar samenwerken is enorm belangrijk binnen een organisatie. Succesvol werken vanaf verschillende locaties vereist de juiste samenwerkingstools. Microsoft Teams is het platform om succesvol vanaf verschillende locaties te werken. Het zorgt ervoor dat werknemers kunnen bellen, chatten, samenwerken en vergaderen met elkaar. Met deze functionaliteiten wordt het mogelijk om succesvol vanaf elke locatie te werken. Maak gebruik van dit platform om productief en veilig samen te kunnen werken met elkaar.

Waarom Microsoft Teams hybride werken makkelijker maakt

Hybride werken of op andere locaties maakt samenwerken lastiger zonder de juiste middelen. De ICT infrastructuur moet op orde zijn om dit optimaal te kunnen faciliteren. Met Microsoft Teams krijgen collega’s de mogelijkheid om optimaal in contact te blijven met elkaar. Dit verbetert de samenwerking en maakt werken vanaf elke locatie mogelijk. Het is essentieel om naar zulke oplossingen te kijken, omdat het mogelijk wordt om productiever te werken.

Conclusie

Succesvol werken vanaf elke locatie is mogelijk door verschillende producten te gebruiken. Het is belangrijk om mobiele apparatuur en een robuuste werkomgeving te hebben. Dit verbetert de samenwerking en houdt collega’s verbonden met elkaar. Een moderne werkplek is dus essentieel voor het succes hiervan. Meer informatie hierover kan je vinden in ons eBook:

De voordelen van een moderne werkplek cover

Meer informatie over de moderne werkplek?

Download dan gratis ons eBook voor meer informatie.

Download het gratis eBook:

De voordelen van een moderne werkplek

De voordelen van een moderne werkplek cover

  Ja, ik ga akkoord met het ontvangen van aan mij gerichte berichten over producten, evenementen en acties van OfficeGrip. OfficeGrip mag contact met mij opnemen via de kanalen die ik kies, zoals e-mail, telefoon of post.

  Om spam te voorkomen vragen we u de
  onderstaande code over te typen.

  Meer lezen

  neomounts
  Eindgebruiker

  Optimaliseer uw werkplek: ontdek de ideale monitorarm, laptopstand en trolley voor uw organisatie

  In de dynamische wereld van moderne werkplekken is ergonomie cruciaal voor een productieve en comfortabele werkomgeving. Daarom presenteren wij met trots onze aanbevolen producten, variërend van NEXT-series monitorarmen tot handige laptopstands en veelzijdige trolleys. In deze blog nemen we een kijkje in de unieke eigenschappen van elk product in onze selectie.

  Lees meer...
  Stream-Microsoft
  Eindgebruiker

  Microsoft Stream: de toekomst van video in Microsoft 365

  De toekomst van video op het werk ziet er rooskleurig uit met Microsoft Stream, het videoplatform binnen Microsoft 365 voor bedrijven. Dit platform integreert video’s in de dagelijkse gang van zaken op het werk. Met nieuwe tools en functies zoals Copilot, snelle trim, vertalingen, video-afspelen en opnemen in Outlook, en meer, kunt u uw video’s boeiender en toegankelijker maken voor mensen op uw werk.

  Lees meer...
  excellente-klantbeleving
  Achtergrond

  Vernieuwde klantbeleving: de kracht van ons nieuwe ticketsysteem

  Bij OfficeGrip is ons voornaamste doel om langdurige en waardevolle relaties met onze klanten op te bouwen. Om hierin te kunnen excelleren is recentelijk de Customer Experience-afdeling opgericht, die een cruciale rol gaat spelen als verbindende schakel tussen onze organisatie en klanten. In dit blogartikel licht ik graag uit hoe dit team niet alleen problemen oplost, maar ook een waardevolle toevoeging biedt aan onze klanten.

  Lees meer...

  Inschrijven voor de nieuwsbrief

  Het laatste Microsoft 365 nieuws in jouw mailbox? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief!