OfficeGrip_logo

Microsoft 365 voor Mac apparaten

Optimaal samenwerken met je team

Wij krijgen regelmatig de vraag of Microsoft 365 beschikbaar is voor Mac apparaten. De complete Microsoft 365 omgeving werkt op alle Apple apparaten en heeft dezelfde functionaliteiten als de Windows variant. Microsoft 365 voor Mac is speciaal geoptimaliseerd om optimaal te werken met MacBooks, iMac, iPads en andere Apple apparaten. Dit geld voor zowel de Intel als M1 Mac apparaten

De Microsoft 365 ervaring voor Mac-gebruikers

Microsoft 365 is compleet gestroomlijnd voor Mac-gebruikers. De gebruikersinterface werkt hetzelfde als alle andere Apple apps en past in de gebruikerservaring die Apple nastreeft. Dit zorgt ervoor dat het gemakkelijk wordt om met een MacBook direct aan de slag te gaan in de Microsoft 365 omgeving. Veel van de apps zullen ook voor de gebruikers al bekend aanvoelen, denk dan aan Microsoft Word, Excel, PowerPoint etc.

De Microsoft 365 omgeving legt de focus op het samenwerken met je team. Applicaties zoals Microsoft Teams en SharePoint maken het gemakkelijker om samen te werken, contact te behouden en gegevens te delen. Het wordt op deze manier mogelijk om op een gestructureerde manier werkbestanden met elkaar te delen.

Microsoft 365 ervaring Apple

Microsoft 365 voor Mac maakt het mogelijk om samen te werken met externe leveranciers

Microsoft 365 legt ook veel de nadruk op het werken met externe leveranciers. Wil je bepaalde bestanden en documenten direct delen met een leverancier? Dan kan je deze met bepaalde beleidsinstellingen toegang geven tot een gedeelte van de werkomgeving. Op deze manier wordt het makkelijker om samen te werken aan verschillende projecten. Microsoft 365 voor Mac werkt ook samen met Microsoft 365 voor Windows. Het maakt dus niet uit of je leveranciers gebruik maken van een Apple apparaat of van een Windows apparaat.

Microsoft 365 en de nieuwe Macs met M1 chip

Microsoft 365 heeft complete ondersteuning voor de nieuwe M1 chipset van Apple. De Office apps zijn speciaal geoptimaliseerd om optimaal gebruik te maken van de nieuwe M1 chip die in de nieuwste MacBooks en iMacs zitten. Dit zorgt ervoor dat apps sneller werken en direct de kracht van de nieuwe M1 optimaal benutten.

De omgeving is dus zowel bruikbaar op Intel als de M1 chip. Het is niet nodig om voor deze verschillende architecturen een apart pakket aan te schaffen. Microsoft 365 biedt voor Mac de mogelijkheid om installeerbare apps te downloaden. Deze native apps zorgen ervoor dat je snel toegang kan krijgen tot alle belangrijke bestanden. Maak je liever gebruik van de webbrowser? Dan kunnen deze apps compleet vanuit Safari of Google Chrome worden gebruikt. Wij vinden het zelf prettiger om met installeerbare apps te werken, maar soms is het handig om snel toegang te hebben tot de web versie. Dit kan bijvoorbeeld handig zijn als je op een computer niet de apps hebt geïnstalleerd.

Microsoft 365 MacBook

Microsoft 365 vs de Google Workspace omgeving op Mac

Op het eerste oog lijken de Microsoft 365 en Google Workspace omgeving op elkaar. Beide applicaties bieden namelijk de mogelijkheid om een moderne werkplek te creëren. Toch zitten er een aantal verschillen tussen deze twee applicaties.

Microsoft 365 en Google Workspace hebben in eerste instantie veel vergelijkbare apps. Denk dan bijvoorbeeld aan de volgende apps:

 • Microsoft Word – Google Documenten
 • Microsoft Excel – Google Spreadsheets
 • Microsoft PowerPoint – Google Presentaties
 • Microsoft Outlook – Gmail
 • Microsoft OneNote – Google Keep
 • Microsoft OneDrive – Google Drive

Deze apps lijken op de Mac erg veel op elkaar op basis van de functionaliteiten. Het voordeel van Microsoft 365 is dat je installeerbare apps hebt. Deze apps kunnen het een stuk makkelijker maken om snel gegevens te vinden en bewerken. Het is ook mogelijk om de apps te gebruiken, om vervolgens naar de web versie te wisselen. Zo heb je eigenlijk het beste van beide werelden op je Mac.

Een groot verschil is de Microsoft Teams omgeving in Microsoft 365. Google heeft eigenlijk geen vergelijkbare oplossing die met Microsoft Teams concurreert. De Microsoft Teams omgeving zorgt op een Mac voor één centrale samenwerkingsplek. Dit maakt het makkelijker om met collega’s in contact te blijven en snel documenten uit te wisselen. Wij hebben alle verschillen tussen Google Workspace en Microsoft 365 hier toegelicht.

Samenvattend

De Microsoft 365 omgeving is dus op maat gemaakt voor Macbooks en andere Apple apparaten. Het zorgt voor een moderne werkplek, waardoor er gemakkelijker samengewerkt kan worden en gegevens kunnen worden gedeeld. Met de ondersteuning van de M1 chipset werkt Microsoft 365 ook compleet op de nieuwste Macs van Apple. 

Ben je opzoek naar advies of gebruik je momenteel Google Workspace? Neem dan contact op met onze adviseurs voor advies op maat of download ons eBook over Microsoft 365 en Google Workspace hieronder:

Download het gratis eBook:

De verschillen tussen Microsoft 365 en Google Workspace uitgelegd

De verschillen tussen Microsoft 365 en Google Workspace uitgelegd foto

  Ja, ik ga akkoord met het ontvangen van aan mij gerichte berichten over producten, evenementen en acties van OfficeGrip. OfficeGrip mag contact met mij opnemen via de kanalen die ik kies, zoals e-mail, telefoon of post.

  Inschrijven voor de nieuwsbrief

  Het laatste Microsoft 365 nieuws in jouw mailbox? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief!