OfficeGrip_logo

Microsoft 365 zakelijk

Een moderne werkplek voor bedrijven

Met Microsoft 365 voor zakelijk gebruik creëer je een moderne werkplek voor de gehele organisatie. Met de verschillende apps en oplossingen wordt er een veilige omgeving gecreëerd en is het mogelijk om vanaf elke locatie te werken. Microsoft 365 voor bedrijven zorgt ervoor dat er op een veilige manier vanaf elke locatie toegang is tot gegevens.

1. De voordelen van Microsoft 365 zakelijk
2. Werk optimaal samen met collega’s
3. De beveiliging van Microsoft 365 zakelijk
4. Verbeter de productiviteit met Microsoft 365 zakelijk
5. Back-up van gegevens en offline gebruik
6. Microsoft 365 maakt kosten inzichtelijk

De voordelen van Microsoft 365 zakelijk

Met Microsoft 365 voor zakelijk gebruik wordt het mogelijk om een moderne werkplek te creëren. Een moderne werkplek zorgt ervoor dat er locatie onafhankelijk op een veilige manier gewerkt kan worden. Dit wordt onder andere mogelijk door de verschillende Office-apps die nauw met elkaar samenwerken. Met deze apps kunnen documenten en gegevens in een cloud omgeving worden opgeslagen en geraadpleegd. Deze gegevens kunnen vanaf elk apparaat dat toegang heeft worden benaderd.

Het voordeel van deze Office-apps is dat deze nauw met elkaar samenwerken. Gegevens die bijvoorbeeld in een SharePoint omgeving staan kunnen via Microsoft Teams worden benaderd. Zo hoef je als gebruiker niet constant van verschillende omgevingen te wisselen, maar heb je in elke omgeving toegang tot de benodigde bestanden. Dit zorgt ervoor dat documenten en gegevens nooit kwijtraken en dat iedereen toegang heeft tot dezelfde gegevens.

Microsoft 365 zakelijk

Werk optimaal samen met collega’s

In Microsoft 365 zitten voor bedrijven een aantal handige apps die het makkelijk maken om samen te werken. Omdat Microsoft 365 volledig vanuit de cloud werkt, wordt het gemakkelijk om gegevens met elkaar te delen.  

De Office apps in Microsoft 365 zakelijk

De Microsoft Office apps zijn eigenlijk voor iedereen wel bekend. Microsoft Word, PowerPoint, Excel, OneDrive en Outlook werken allemaal optimaal met elkaar samen in Microsoft 365. Dit maakt het samenwerken met collega’s een stuk makkelijker, omdat iedereen via de cloud toegang heeft tot het meest recente document.

Samenwerken met Microsoft Teams

Met Microsoft Teams wordt het mogelijk om per afdeling een werkgroep te maken. In deze groep kunnen verschillende collega’s samenwerken aan een project. Iedereen heeft hier toegang tot dezelfde gegevens en kan met de Office apps gezamenlijk een document bewerken. Meerdere versies worden hierdoor voorkomen en het samenwerken wordt een stuk makkelijker. Meer informatie over Microsoft Teams kun je hier vinden.

Deel gegevens met SharePoint

Met SharePoint creëer je een omgeving waarin alle documenten worden opgeslagen. Dit zorgt ervoor dat iedereen toegang heeft op basis van rechten. Bestanden kunnen hier moeiteloos in worden geplaatst, waarna ze door de diepgaande integratie toegankelijk zijn via de andere Microsoft apps. Het voordeel van SharePoint is dat iedereen toegang heeft tot de meest recente gegevens.

Zijn er documenten die niet door iedereen mogen worden ingezien? Bij SharePoint kun je op basis van rechten en gebruikersgroepen de toegang tot de omgeving beheren. Dit zorgt ervoor dat alleen gegevens zichtbaar zijn die nodig zijn voor een afdeling. Meer informatie over SharePoint kun je hier vinden.

Microsoft 365 zakelijk beveiliging

De beveiliging van Microsoft 365 zakelijk

Het goed beveiligen van een werkomgeving is een belangrijk onderdeel van Microsoft 365. Met Microsoft 365 zakelijk kun je de complete IT omgeving beschermen tegen virussen, malware, phishing-pogingen, ransomware, spam en nog veel meer. Er zijn verschillende mogelijkheden om apparaten en gegevens te beveiligen, zodat bedrijfsgegevens veilig blijven en niet in verkeerde handen komen. Microsoft Intune is een van de onderdelen die voor zakelijke gebruikers erg interessant kan zijn. Met Intune beheer je apparaten binnen een organisatie vanuit een centrale omgeving. Meer informatie over Microsoft Intune kun je hier vinden.

Het beveiligen met alleen een wachtwoord is tegenwoordig niet meer genoeg. We zien steeds vaker dat inloggegevens op straat komen, waardoor er direct toegang kan zijn tot de werkomgeving. Met Microsoft 365 voor bedrijven wordt het mogelijk om op basis van identiteits- en toegangsbeheer verschillende eisen in te stellen voor de toegang tot gegevens. Het gebruiken van MFA (Multi Factor Authenticatie) is een van de onderdelen die bijvoorbeeld toegevoegd kan worden. Met MFA is er fysieke toegang nodig tot een apparaat om te kunnen inloggen.

Diensten van OfficeGrip

Bij OfficeGrip helpen wij partners om alles uit hun IT omgeving te halen. Dit doen wij door de nieuwste Microsoft technologieën toe te passen en gebruikers optimaal te begeleiden.

Verbeter de productiviteit met Microsoft 365 zakelijk

Werken met Microsoft 365 zakelijk verbetert de productiviteit in een organisatie. Het wordt namelijk makkelijker om samen te werken met collega’s en snel gegevens te delen. Waar er vroeger heen en weer gemaild werd, zijn nu alle documenten inzichtelijk vanuit een omgeving. Dit zorgt ervoor dat er minder mailverkeer is en gegevens makkelijker terug te vinden zijn.

De integratie tussen alle apps draagt ook bij aan het verbeteren van de productiviteit. Gegevens zijn vanuit elke app te raadplegen en hoeven niet meer op een fileserver worden opgezocht. De oneindige mappenstructuur is met Microsoft 365 voorbij. Omdat Microsoft 365 vanuit een cloud omgeving werkt, heeft iedereen toegang tot de recentste versie van een document.

Microsoft 365 voor bedrijven

Back-up van gegevens en offline gebruik

Het maken van back-ups kan een tijdrovende klus zijn. Dit is dan ook met Microsoft 365 verleden tijd. Met Microsoft 365 voor bedrijven is het mogelijk om automatisch een back-up van de omgeving te maken. Deze instellingen kunnen naar wens worden aangepast, zodat er om de zoveel tijd automatisch een back-up wordt gemaakt.

Het risico van het uitvallen van een server is ook meteen verdwenen met Microsoft 365. Een interne server heeft het risico om uit te vallen, waardoor het hele bedrijf stil kan komen te liggen. Met Microsoft 365 voor zakelijk gebruik heb je een 99,99% uptime garantie. Dit zorgt ervoor dat je altijd toegang hebt tot je gegevens.

Het kan voorkomen dat je tijdelijk geen internetverbinding hebt. Microsoft 365 werkt dan wel veel samen met de cloud, maar is ook offline te gebruiken. De gegevens die lokaal op een computer aanwezig zijn, kunnen worden geopend en bewerkt. Zodra de internetverbinding wordt hersteld, worden alle bestanden direct naar de cloud gesynchroniseerd. Zo blijf je altijd toegang houden tot gegevens.

Microsoft 365 maakt kosten inzichtelijk

Met Microsoft 365 worden de IT kosten een stuk inzichtelijker. Een interne server is niet meer nodig, waardoor ook de onderhoudskosten vervallen. Elke maand zijn de kosten duidelijk zichtbaar en weet je precies wat er uitgegeven wordt. De verschillende soorten licenties die Microsoft biedt zorgen er ook voor dat deze per bedrijf beter aansluiten op de behoeftes. Niet elke organisatie heeft namelijk alle functionaliteiten nodig. Op deze manier kunnen de IT kosten worden verlaagd en inzichtelijk worden gemaakt.

Tot slot

In Microsoft 365 zijn er verschillende apps die helpen om een moderne werkplek te creëren. De bekende Office apps zorgen ervoor dat een transitie naar de nieuwe omgeving een stuk gemakkelijker wordt. De mogelijkheden zijn in Microsoft 365 praktisch gezien oneindig. Wil je nou meer informatie of ben je op zoek naar advies? Neem dan contact met ons op.

Meer informatie over Microsoft 365?

Vul onderstaand formulier in en we nemen contact met u op.
  Of bereik ons via de onderstaande gegevens:

  Meer lezen

  Copilot-Teams
  Achtergrond

  De nieuwe dimensie van Microsoft Teams met Copilot

  Bij OfficeGrip brengen we continu innovaties naar onze klanten om hun werk efficiënter en effectiever te maken. Microsoft Teams is het kloppende hart van moderne samenwerking, en we zijn erg enthousiast over de nieuwste verbeteringen die de samenwerking verder zullen versterken en hybride vergaderingen nog effectiever zullen maken.

  Lees meer...
  dell-precision-workstation
  Achtergrond

  Dell Precision Workstations

  Al meer dan 25 jaar levert Dell Precision veelzijdige ontwerpen, top prestaties en betrouwbaarheid om u in staat te stellen uw meest veeleisende toepassingen te beheersen. Van prijswinnende filmmakers en animators tot ultramoderne architecten en ingenieurs, tot datawetenschappers en VR-ontwikkelaars, ons uitgebreide portfolio stelt u in staat om een geschikte workstation te vinden die uw doel en creatieve expertise aandrijft.

  Lees meer...
  Logo-OfficeGrip

  OfficeGrip

  Officegrip zet uw bedrijf in de cloud. Daarbij passen wij de nieuwste technologie toe van Microsoft. Wij voorzien uw bedrijf van het complete Office365 pakket aangevuld met Sharepoint, Dynamics en de beste trainingen zodat u optimaal gebruik kunt maken van uw nieuwe IT-omgeving.

  Inschrijven voor de nieuwsbrief

  Het laatste Microsoft 365 nieuws in jouw mailbox? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief!