OfficeGrip_logo

Microsoft Stream

de toekomst van video in Microsoft 365

Bekijk demo’s van wat er nieuw is en gaat komen voor Microsoft Stream in deze roadmapvideo.

De toekomst van video op het werk ziet er rooskleurig uit met Microsoft Stream, het videoplatform binnen Microsoft 365 voor bedrijven. Dit platform integreert video’s in de dagelijkse gang van zaken op het werk. Met nieuwe tools en functies zoals Copilot, snelle trim, vertalingen, video-afspelen en opnemen in Outlook, en meer, kunt u uw video’s boeiender en toegankelijker maken voor mensen binnen uw bedrijf.

Onderwerpen

AI-aangedreven videobewerking van webcam- en schermopnamen

Het is niet altijd eenvoudig om snel een webcam- of schermopname te maken. Wanneer u een video maakt, of het nu een update over een product is, een productdemonstratie of een instructievideo, struikelt u waarschijnlijk over enkele zinnen en merkt u te veel vulwoorden zoals ‘uhh’ of ‘ahh’ op in uw uiteindelijke opname. Binnenkort kunt u gewoon doorgaan met opnemen en zal AI de beste opnames bepalen en de uiteindelijke versie samenhangend en schoon maken. Verwijder automatisch ‘uhms’, ‘uhs’, vulwoorden en pauzes. Voor verdere opschoning kunt u zelfs woorden uit het transcript verwijderen om een deel van de opname te bewerken. Deze functie bespaart tijd en vermindert de frustratie van opnemen en bewerken van video’s op het werk. Deze functies, beschikbaar in Stream en Clipchamp, worden verwacht in fasen te worden uitgebracht gedurende 2024.

AI-aangedreven videobewerking van webcam- en schermopnames zal in fasen beschikbaar worden gesteld op Stream gedurende 2024.

Copilot in Stream

Copilot in Stream stelt u in staat snel te kunnen communiceren met video’s binnen uw organisatie, of het nu gaat om de nieuwste Teams-vergaderopname, Town Hall, productdemo, instructievideo of on-site video’s van frontliniemedewerkers. Copilot helpt u om in enkele seconden te krijgen wat u nodig heeft uit uw video’s! U kunt het gebruiken om:

 • Een samenvatting te maken van elke video om relevante punten te identificeren die u moet bekijken.
 • Vragen stellen om inzichten te krijgen uit lange of gedetailleerde video’s.
 • Locaties vinden waar mensen, teams of onderwerpen worden besproken en naar dat punt in de video springen.

Er wordt verwacht dat Copilot in Stream algemeen beschikbaar zal zijn in februari 2024 voor klanten met een Microsoft 365 Copilot-licentie. Meer informatie.

Copilot-Stream

Copilot in Stream helpt u snel de informatie te vinden die u nodig heeft in video’s.

Nieuwe premium videofuncties

Microsoft voegt nieuwe videomogelijkheden toe om Microsoft 365 te verheffen als een enkele oplossing voor uw ondernemingsvideo-behoeften. Deze functies worden gefactureerd op basis van gebruik via SharePoint Premium, wat inhoudsverwerking, automatisering en aanvullende beveiligingsservices naar SharePoint brengt. Wanneer deze functies beschikbaar zijn, kunnen beheerders deze inschakelen in het Microsoft 365-beheercentrum.

De videofunctionaliteiten van SharePoint Premium op basis van betaling per gebruik omvatten:

Transcriptvertalingen: Voor organisaties met meerdere talen is het belangrijk om inhoud te maken die gemakkelijk door collega’s in hun primaire taal kan worden bekeken en begrepen. Transcriptvertalingen geven u de mogelijkheid om het transcript en de gesloten bijschriften van video’s te vertalen naar meer dan 100 ondersteunde talen. Zodra vertaald, kunnen kijkers de vertaalde bijschriften en het transcript lezen terwijl ze de video bekijken. U betaalt een kleine vergoeding op basis van het aantal tekens in het transcript wanneer uw gebruikers op specifieke sites machtigt om videovertalingen uit te voeren. Meer informatie.

Translation-Loop-Stream

Transcripties in Stream kunnen nu worden vertaald naar meer dan 100 talen.

4K-afspelen: Hoogwaardig afspelen is essentieel voor bepaalde soorten video’s zoals inspecties, productdemonstraties, training en video’s bedoeld voor grote schermen. Microsoft is van plan om 4K-verwerking later in 2024 te introduceren voor degenen die een hoogwaardige kijkervaring waarderen. Prijsinformatie is nog niet beschikbaar. De private preview voor deze functie wordt verwacht te beginnen in december 2023. Als u geïnteresseerd bent om deel te nemen aan de private preview, dien dan uw aanvraag in.

 

Externe videosharing op schaal: Premium externe deling op schaal geeft u het vertrouwen om uw video’s te delen met een groter publiek buiten uw organisatie. Of het nu gaat om training, marketing of meer, de mogelijkheden voor premium externe deling op schaal stellen uw gebruikers in staat om videolinks buiten uw organisatie te maken en bieden analyses over niet-geauthenticeerde weergaven, zodat u actie kunt ondernemen op die inzichten. De private preview voor deze functie wordt verwacht te beginnen in maart 2024. Als u geïnteresseerd bent om deel te nemen aan de private preview, dien dan uw aanvraag in.

Geavanceerde video-analyse: Nieuwe per-video-analyse voor video’s omvat de gemiddelde kijktijd, het gebruik per apparaat en weergaven per geografische locatie voor individuele video’s. Daarnaast zal een dashboard op sitesniveau statistieken tonen voor alle video’s op een SharePoint-site, inclusief levenslange weergaven, trends voor video’s in de loop van de tijd en zelfs welke video’s het meest populair zijn op de site. Beide functies helpen u te begrijpen hoe uw video’s presteren en uw doelgroepen betrekken. Prijsinformatie is nog niet beschikbaar. De private preview voor deze functie wordt verwacht te beginnen in januari 2024. Als u geïnteresseerd bent om deel te nemen aan de private preview, dien dan uw aanvraag in.

Video-analytics-loop-stream

Nieuwe analyses per video en een dashboard voor videogebruiksstatistieken in SharePoint.

Automatisch gegenereerde videotranscripties

Transcripties en bijschriften maken video’s toegankelijk voor kijkers die doof of slechthorend zijn. Ze bieden ook kijkers een snelle manier om informatie te zoeken en naar een specifiek punt in een video te navigeren, en geven complianceteams de mogelijkheid om video’s te doorzoeken via eDiscovery. Nu genereert Stream automatisch transcripties voor geüploade video’s op plaatsen die bedoeld zijn voor breder delen van inhoud, zoals SharePoint-sites, Teams-teams en Viva Engage-gemeenschappen. Ook worden gebruikspatronen geanalyseert en andere workflows toegevoegt die automatische transcriptie van video’s in de toekomst activeren. Deze functie is nu wereldwijd beschikbaar en komt binnenkort naar overheidsclouds.

Transcript-Microsoft-Stream

Stream genereert automatisch transcripties voor video’s die zijn gemaakt in Stream of geüpload naar OneDrive of SharePoint.

Microsoft Clipchamp nu algemeen beschikbaar voor zakelijke klanten

Clipchamp, de videobewerker voor Microsoft 365, is nu algemeen beschikbaar voor klanten met Microsoft 365 E3- of E5-plannen en Microsoft 365 Business Standard- en Business Premium-plannen. Met zijn intuïtieve interface en uitgebreide set functies maakt Clipchamp het eenvoudig voor iedereen om professioneel uitziende video’s te maken in enkele minuten. In december 2023 verwacht Microsoft Clipchamp Premium uit te brengen, met verbeterde videocreatie met functies zoals 4K-export, merkkits, geavanceerde per-video-analyse en premium stockinhoud. Meer informatie.

Clipchamp-Microsoft

Clipchamp is nu beschikbaar voor Microsoft 365 zakelijke en enterprise klanten om te gebruiken voor het maken en bewerken van video’s.

Verbeterde schermopname

Bij het maken van een instructie- of demovideo wilt u een tool die het maken van een schermopname eenvoudig en rechttoe rechtaan maakt. Nu is het eenvoudig om gepolijste, professionele schermopnamen te maken met Stream. Bij het starten van een schermopname vanuit Stream kunt u uw lay-out van het scherm delen en de webcam kiezen, inclusief de vorm van uw picture-in-picture. Bovendien is uw autocue slechts één tik verwijderd, dus u hoeft niet alle punten te onthouden, laad gewoon uw script of punten in voordat u begint met opnemen. Deze functies helpen u boeiende, gepolijste video’s te maken.

screen-recording-capabilities-stream

Nieuwe schermopnamefunctionaliteiten in Stream helpen u bij het maken van professionele en gepolijste video’s.

Inline video-afspelen over Microsoft 365-apps

De mogelijkheid van inline video-afspelen is toegevoegd aan veel Microsoft 365-apps om u productief te houden en taakwisselingen te minimaliseren. Inline afspelen is nu beschikbaar in Teams, PowerPoint, Word, OneNote, Loop, Forms en Viva Engage, en komt binnenkort naar Outlook. Met verbeterd video-afspelen rechtstreeks in uw documenten kunt u productief blijven werken. 

Beschikbaarheid van inline afspelen in Microsoft 365-apps:

Microsoft-iconen
Stream video-opnamen in Outlook

Het opnemen en verzenden van video’s in e-mails is een geweldige manier om een boodschap over te brengen die moeilijk te verwoorden is. Video’s kunnen u helpen complexe ideeën beter uit te leggen, te demonstreren hoe u een product of dienst gebruikt, of gewoon een persoonlijke tint aan uw bericht toe te voegen.

De mogelijkheid om korte video’s en schermopnamen rechtstreeks vanuit Outlook op te nemen terwijl u een e-mailbericht opstelt wordt ook toegevoegd. Tik eenvoudig op het camerapictogram en begin met opnemen, wanneer u klaar bent, verschijnt de video in de e-mail die u aan het opstellen bent. Wanneer u dit naar mensen binnen uw organisatie stuurt via Outlook op het web, kunnen ze de video direct inline bekijken. De opnamen die u maakt in Outlook worden opgeslagen in uw OneDrive. Deze functie zal beschikbaar komen tegen maart 2024.

Record-video-Outlook

Binnenkort kunt u rechtstreeks in Outlook een video opnemen om snel een videoboodschap te verzenden.

Stream-app in Teams

De Stream-app in Teams is bijgewerkt, zodat deze u nu naar de Stream-startpagina brengt in plaats van Stream (Classic). Met deze wijziging kunt u direct naar alle video’s gaan die u heeft gemaakt, favoriet heeft gemaakt of die met u zijn gedeeld, zonder Teams te verlaten.

Stream-app-teams

De Stream-app in Teams opent nu de startpagina van Stream.

Video-sneltrimmen

Soms moet u delen van een video snel bijsnijden voordat u deze deelt. Videotrimmen is dit jaar één van de meest gevraagde functies geweest, en deze komt binnenkort beschikbaar. Wanneer u een video bijsnijdt, zal Stream het originele videobestand zelf niet veranderen. In plaats daarvan worden de bijgesneden delen verborgen voor uw kijkers en worden het transcript en de hoofdstukken aangepast om overeen te komen met wat wordt weergegeven. U kunt het begin en einde van uw video bijsnijden en eventuele delen in het midden. Wanneer u klaar bent met trimmen, kunt u overschakelen naar de voorbeeldmodus om de bijgesneden video te zien zoals uw kijkers deze zullen zien. De trimfunctie wordt verwacht begin 2024 beschikbaar te zijn.

Video-trimming

Het bijsnijden van video’s zal binnenkort beschikbaar zijn bij het bewerken van een Stream-video.

Interactiviteit, tekstballonnen en formulieren

Binnenkort kunt u uw Stream-video’s boeiender maken door interactieve elementen toe te voegen, zoals klikbare tekstballonnen en links. Deze tekstballonnen kunnen op elk gedeelte van een video worden weergegeven, en u kunt hun kleur, stijl en positie aanpassen. De links in de tekstballonnen zijn klikbaar, zodat kijkers gemakkelijk meer informatie kunnen vinden. U kunt ook op elk moment tijdens de video naar Microsoft Forms linken om een quiz, enquête of peiling toe te voegen voor uw kijkers. De interactieve elementen worden weergegeven op de tijdlijn van de video en verschijnen terwijl mensen uw video bekijken. Het toevoegen van interactieve elementen aan uw video’s betrekt uw publiek meer en zorgt voor een meeslepende ervaring, waardoor uw kijkers complexe concepten beter kunnen begrijpen en een manier hebben om meer informatie te krijgen over onderwerpen in de video.

Interactivity-in-Microsoft-Stream

Het toevoegen van een tekstballon en een formulier met Interactiviteit in de Stream-webapp.

Audiobeschrijvingen en nagesynchroniseerde audiotracks

Binnen een organisatie spreekt men niet altijd dezelfde taal, en het is natuurlijk belangrijk dat onze video’s toegankelijk zijn voor zoveel mogelijk mensen. Nu kunnen communicatieteams in Stream een enkele video gebruiken met meerdere audiotracks. Dit kan worden gebruikt om alternatieve audiotracks toe te voegen voor audiobeschrijvingen om te beschrijven wat er gebeurt tussen het spreken door, als hulp voor gebruikers die blind of slechtziend zijn, of als u de video wilt nasynchroniseren in andere talen die in uw organisatie worden gesproken. Alternatieve audiotracks zijn nu beschikbaar in Stream. Meer informatie.

Stream-audio-tracks-descriptions

U kunt nu alternatieve audiotracks en audiobeschrijvingen toevoegen aan Stream-video’s.

Samenwerken aan notities van Teams-vergaderingsopnames

Wanneer u een vergadering mist, zijn Teams-vergaderingsopnames er om u bij te praten. En nu kunt u de Loop-vergaderingsnotities bekijken en er direct aan samenwerken terwijl u naar de opname kijkt. Deze functie helpt u om te reageren, deel te nemen en deel uit te maken van vergaderingen, zelfs als u ze hebt gemist.

Collaborate-in-Teams

Nu kunt u samenwerken aan vergaderingsnotities in Teams-vergaderingsopnames.

Stream-video's presenteren en gezamenlijk bekijken in Teams-vergaderingen

Het delen van een video tijdens een Teams-oproep was in het verleden lastig. U moest eerst onthouden om uw scherm te delen met ingeschakeld systeemgeluid, een scherm of venster delen, en vervolgens uw video afspelen; zelfs dan was de afspeelervaring niet geweldig tijdens het scherm delen. Maar nu maakt Microsoft het gemakkelijker om een Stream-video gezamenlijk te bekijken. Gezamenlijk bekijken is vergelijkbaar met de PowerPoint Live-deelervaring, waar u de PowerPoint-dia’s rechtstreeks deelt in een Teams-vergadering en deelnemers aan de oproep kunnen vooruit gaan of terug synchroniseren naar de locatie van de presentator. Met Stream-video gezamenlijk bekijken deelt u de video rechtstreeks vanuit de Stream-videospeler en kunnen mensen in de vergadering de bedieningselementen van de speler onafhankelijk gebruiken om ondertiteling in te schakelen, de transcriptie te verkennen of zelfs vooruit te gaan en terug te synchroniseren naar waar de presentator zich in de video bevindt. Mensen in de vergadering zullen een verbeterde video-afspeelervaring hebben omdat elke persoon de video onafhankelijk streamt, zoals ze zouden doen als ze de video zelf in Stream zouden bekijken. 

Stream-webonderdelen en videonieuwsberichten voor SharePoint

U kunt nu een enkele video of een set video’s in uw SharePoint-sites in de schijnwerpers zetten met het nieuwe Stream-webonderdeel. Het nieuwe Stream-webonderdeel kan worden toegevoegd aan elke SharePoint-pagina of nieuwsbericht en worden gebruikt in combinatie met andere webonderdelen. Of u kunt direct vanuit Stream een nieuw videonieuwsbericht maken vanuit het deelmenu in een video die u bekijkt. Bovendien kunt u bij het maken van een nieuwsbericht in SharePoint met een video snel aan de slag met op video gerichte sjablonen. Video’s en SharePoint-nieuwsberichten zijn een geweldige combinatie omdat nieuwsberichten een groot publiek bereiken doordat ze worden verspreid op sites, in de Viva- en Microsoft-feeds en via e-mail.

SharePoint-News-post

Maak direct een SharePoint-nieuwsbericht vanuit de Stream-webapp.

Galerijweergave en filters nu beschikbaar op de startpagina van Stream

Spannende updates gericht op video zijn nu beschikbaar voor de startpagina van Stream. Om het bekijken en ontdekken van video’s te vereenvoudigen, introduceert Microsoft een galerijweergave met video-miniaturen die u helpen uw video’s visueel te identificeren. Ook worden filters toegevoegd om te verfijnen wat op de pagina wordt weergegeven op basis van criteria zoals video’s die door u zijn gemaakt, vergaderopnames, gedeeld en meer.

Focused-filters-gallery-view

Stream-startpagina met nieuwe op video gerichte filters en galerijweergave.

Media-gerichte zoekresultaten in Stream

U kunt al zoeken naar video’s in Microsoft 365 op basis van metadata of woorden die in de video-transcriptie voorkomen. Soms verschijnen video’s echter niet als de bovenste resultaten. Om u te helpen video’s sneller te vinden in zoekresultaten, geven de startpagina van Stream en de Stream-webapp nu prioriteit aan video’s in de zoekresultaten. Bij het zoeken naar video’s kunt u proberen te zoeken vanaf de startpagina van Stream of vanaf de zoekbalk op de Stream-spelerpagina. Deze functie is nu beschikbaar.

Voor-na-stream

De nieuwe op video gerichte zoekresultatenpagina in de Stream-webapp.

Elk van deze nieuwe Microsoft Stream-ervaringen helpt om video in de stroom van uw dagelijkse werk te integreren. Met nieuwe tools en functies zoals Copilot, snelle trim, vertalingen, video-afspelen en opnemen in Outlook, en meer, zullen video’s eenvoudiger te maken, delen en bekijken zijn op het werk.

 • Copilot in Stream vereist een Microsoft 365 Copilot-licentie.
 • Copilot in Stream werkt voor video’s met een transcriptie en waar kijkers toestemming hebben om te bekijken.
De voordelen van een moderne werkplek cover

Meer informatie over de moderne werkplek?

Download dan gratis ons eBook voor meer informatie.

Download het gratis eBook:

De voordelen van een moderne werkplek

De voordelen van een moderne werkplek cover

  Ja, ik ga akkoord met het ontvangen van aan mij gerichte berichten over producten, evenementen en acties van OfficeGrip. OfficeGrip mag contact met mij opnemen via de kanalen die ik kies, zoals e-mail, telefoon of post.

  Om spam te voorkomen vragen we u de
  onderstaande code over te typen.

  Inschrijven voor de nieuwsbrief

  Het laatste Microsoft 365 nieuws in jouw mailbox? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief!