OfficeGrip_logo

Microsoft Teams zakelijk

Het samenwerkingsplatform van de organisatie

Microsoft Teams is een zakelijk platform gericht op het samenwerken met collega’s. Het is eigenlijk een platform waarin alle interne en externe communicatie in samenkomt, waardoor communiceren en samenwerken makkelijker wordt. Microsoft Teams zakelijk maakt het mogelijk om vanaf elke locatie samen te werken met de gehele organisatie. Omdat we steeds meer vanuit een hybride werkplek zijn gaan werken, kan Microsoft Teams eigenlijk niet meer ontbreken. We bekijken daarom hier de voordelen voor zakelijke gebruikers van Microsoft Teams.

Inhoudsopgave

Wat is Microsoft Teams zakelijk precies?

Het Microsoft Teams platform helpt zakelijke gebruikers om efficiënter te werken. Dit wordt gedaan door middel van 4 onderdelen, namelijk bellen, chatten, samenwerken en vergaderen. Deze onderdelen vormen eigenlijk de basis die je nodig hebt om efficiënt vanaf elke locatie te kunnen werken. We zien dat steeds meer organisaties gebruik maken van een hybride werkplek, waardoor er uitdagingen zijn ontstaan op het gebied van de ICT-omgeving.

Microsoft Teams voor zakelijk gebruik lost een groot gedeelte van deze problemen op. Het creëert namelijk een veilig platform om gegevens met elkaar te delen. Organisaties kunnen verschillende beleidsinstellingen toepassen, waardoor Microsoft Teams optimaal geschikt is voor zakelijk gebruik. Werknemers kunnen vanaf verschillende locaties met elkaar communiceren en vergaderen, waardoor de samenwerking wordt verbeterd binnen de organisatie.

Microsoft Teams zakelijk: Bellen met elkaar

Een van de belangrijke functionaliteiten binnen Microsoft Teams is de mogelijkheid om te bellen met elkaar. Het platform maakt het mogelijk om direct contact op te nemen met collega’s, waardoor er niet heen en weer gemaild hoeft te worden. Intern een collega spreken wordt op deze manier een stuk makkelijker.

Met Microsoft Teams telefonie wordt het ook mogelijk om extern te bellen. Dit maakt Microsoft Teams zakelijk gezien een interessant platform voor werknemers die veel naar externe personen moeten bellen. Het platform maakt het mogelijk om alles in één centraal systeem te zetten, waardoor het voor eindgebruikers makkelijker wordt om te gebruiken. Werknemers hoeven namelijk minder te wennen en maar één platform te gebruiken. Dit verhoogt het gebruikersgemak en zorgt ervoor dat Microsoft Teams goed aansluit bij zakelijke gebruikers.

Microsoft Teams zakelijk: Chatten met elkaar

Het heen en weer mailen naar collega’s is met Microsoft Teams verleden tijd. In Microsoft Teams is het namelijk mogelijk om korte chatberichten naar elkaar te sturen. Dit houdt de mailbox beschikbaar voor belangrijke zaken en maakt het contact behouden met collega’s een stuk makkelijker.

Door de toename van het hybride werken is dit een enorm handige functie. Het chatten met collega’s zorgt ervoor dat er snel en gemakkelijk korte vragen kunnen worden gesteld. Dit is efficiënter dan het heen en weer mailen met elkaar, omdat er een duidelijk overzicht met chatberichten is.

De chatfunctie maakt het mogelijk om snel documenten en gegevens naar elkaar te versturen. Dit gebeurt vanuit een veilige omgeving, waardoor jij je geen zorgen hoeft te maken over de beveiliging. Alternatieve methodes, zoals Google Drive, WeTransfer en Dropbox, zijn minder veilig om gegevens via te versturen. Microsoft Teams biedt zakelijk gezien namelijk meer mogelijkheden om deze omgeving te beheren. Er kunnen verschillende beleidsinstellingen worden toegepast, waardoor de organisatie in controle blijft over wat er wel en niet mogelijk is.

Microsoft Teams zakelijke functies

Microsoft Teams zakelijk: Samenwerken met elkaar

Samenwerken is een belangrijk onderdeel in ons dagelijkse werkleven. Met Microsoft Teams haal je een platform in huis dat het samenwerken optimaal stimuleert. Per afdeling kun je een team creëren waarin alle gegevens kunnen worden opgeslagen. Dit zorgt ervoor dat een compleet team toegang heeft tot de nieuwste gegevens binnen een organisatie. Dubbele gegevens worden hiermee voorkomen en het samenwerken wordt een stuk makkelijker.

Het grote voordeel van samenwerken in Microsoft Teams, is dat gegevens tegelijk kunnen worden bewerkt. Dit maakt het mogelijk om samen in één document te werken en live veranderingen te zien. Voor werknemers die regelmatig in dezelfde documenten moeten werken is dit de perfecte oplossing.  

Microsoft Teams zakelijk: Vergaderingen

Binnen organisaties wordt er regelmatig vergaderd over belangrijke onderwerpen. Met Microsoft Teams wordt het mogelijk om deze zakelijke vergaderingen digitaal te laten plaatsvinden. Op deze manier kunnen alle werknemers deelnemen aan een vergadering. Het is mogelijk om met een klein team te vergaderen of de gehele organisatie. Microsoft Teams geeft namelijk verschillende mogelijkheden om dit optimaal te beheren, waardoor de vergaderingen succesvoller kunnen zijn.

Wat kost Microsoft Teams voor zakelijk gebruik

De kosten van Microsoft Teams voor zakelijk gebruik kunnen nogal verschillen, afhankelijk van de wensen en behoeftes van een organisatie. Er zijn verschillende soorten licenties die toegang geven tot Microsoft Teams, maar het is belangrijk om de juiste te kiezen. Microsoft Teams is namelijk onderdeel van Microsoft 365, waardoor er meerdere functionaliteiten beschikbaar zijn dan op het eerste oog lijkt. Om een compleet beeld te krijgen van de kosten kun je hier ons artikel lezen.

Microsoft Teams zakelijk beveiliging

Is Microsoft Teams veilig voor zakelijk gebruik?

Ja, Microsoft Teams is veilig voor zakelijk gebruik. Het Microsoft Teams platform is namelijk specifiek ontwikkeld voor het veilig samenwerken en delen van gegevens. Met verschillende beleidsinstellingen wordt de complete omgeving naar wens ingericht, waardoor er aan extra veiligheidseisen voldaan kan worden vanuit de organisatie. Denk dan bijvoorbeeld aan het beleid om bepaalde gegevens niet te delen, toegang op basis van rechten en extra opties om veilig samen te werken. Met Microsoft Teams worden op deze manier alle zakelijke gegevens optimaal beschermd.

Is Microsoft Teams geschikt voor elke organisatie?

Microsoft Teams is een flexibele oplossing, waardoor het geschikt is voor verschillende soorten organisaties. Het platform kan namelijk op verschillende manieren worden ingericht. Dit zorgt ervoor dat er optimaal aan de wensen en behoeftes van een organisatie kan worden voldaan. Het is daarbij wel belangrijk om te vermelden dat de inrichting enorm belangrijk is.

Op het moment dat de wensen en behoeftes duidelijk zijn, moeten deze wel correct worden toegepast in Microsoft Teams. Wil je het als organisatie niet mogelijk maken om gegevens met externe personen te delen, dan zul je dat wel moeten instellen in Microsoft Teams. Zo zijn er een tal van beleidsinstellingen die je kunt toepassen in een Microsoft Teams omgeving. Het is belangrijk om hierbij stil te staan, omdat dit voor een gedeelte ook gaat over de veiligheid van gegevens.

Tot slot

Microsoft Teams maakt het mogelijk om effectief samen te werken en gegevens te delen. Dit gebeurt vanuit een veilige omgeving, waardoor bedrijfsgegevens optimaal worden beschermd. Met verschillende functionaliteiten krijgen werknemers de mogelijkheid om vanaf elke locatie hun werk uit te kunnen voeren. Ben je nu benieuwd wat Microsoft Teams allemaal nog meer kan? Download dan GRATIS ons eBook over Microsoft Teams:

Download het gratis eBook:

Maak kennis met Microsoft Teams

  Ja, ik ga akkoord met het ontvangen van aan mij gerichte berichten over producten, evenementen en acties van OfficeGrip. OfficeGrip mag contact met mij opnemen via de kanalen die ik kies, zoals e-mail, telefoon of post.

  Meer lezen

  multi-tenant-kopstuk
  Achtergrond

  De voordelen van een multitenant-organisatie in Microsoft 365

  In de wereld van cloud computing is het concept van een multitenant-organisatie een belangrijk aspect dat bedrijven in staat stelt om (kosten)efficiënter te werken. Microsoft heeft dit concept omarmd en geïmplementeerd in Entra ID en Microsoft 365. In deze blog gaan we dieper in op wat een multitenant-organisatie is, hoe het werkt en wat het kan opleveren.

  Lees meer...

  Inschrijven voor de nieuwsbrief

  Het laatste Microsoft 365 nieuws in jouw mailbox? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief!