OfficeGrip_logo

Waarom samenwerking de sleutel is tot zakelijk succes op de lange termijn

Medewerkers maken deel uit van een groter geheel en samenwerken is de enige manier om bedrijfsdoelen en visies te bereiken.

De beste manier om klanten van dienst te zijn en uw bedrijf vooruit te helpen, is beter met anderen samenwerken aan een gemeenschappelijk doel. Samenwerking (zowel offline als online) is een van de belangrijkste drijvende krachten voor verdere groei in elk bedrijf; klein of groot.

Samenwerking legt de basis voor beter teamwork. Effectieve en zinvolle samenwerking is veel meer dan alleen ‘samen werken’ en medewerkers die beter samenwerken, kunnen werken aan het bieden van nieuwe en superieure oplossingen aan hun klanten. 

Medewerkers maken deel uit van een groter geheel en samenwerken is de enige manier om bedrijfsdoelen en visies te bereiken. Uw werknemers zullen eerder met u samenwerken wanneer zij sterke connecties en relaties hebben met de mensen met wie zij werken en vinden dat zij deel uitmaken van iets groters. Samenwerken is niet voor iedereen gemakkelijk, maar het zal uw bedrijf na verloop van tijd een veel betere positie geven om te innoveren.

De juiste samenwerkingstechnologie kan een aanzienlijke impact hebben op uw bedrijf

Samenwerkingstools veranderen de manier waarop we werken. Samenwerking op basis van cloudtechnologie is hard op weg een permanent kenmerk van de hedendaagse werkplek te worden. De populariteit van online tools en platformen heeft de voordelen van samenwerking voor bedrijven versterkt. Veel organisaties uit alle sectoren wenden zich tot technologie om fysieke barrières te elimineren en de bedrijfsgroei te vergroten.

Met verschillende zakelijke communicatieproducten en -services, van e-mail en projectsamenwerking tot opslag, waaronder OutlookOffice 365TeamsYammerSharePointSkype en OneDrive, stelt Microsoft bedrijven van elke omvang in staat om te verbinden en te communiceren om de productiviteit te verhogen.

Samenwerkings-hulpmiddelen stimuleren niet alleen betere kennisuitwisseling; ze verbeteren de snelheid en effectiviteit van de inspanningen van mensen en maken het gemakkelijker om ideeën uit te voeren.

Met Office 365 kunnen werknemers bedrijfsprocessen volgen en eraan deelnemen, vanaf elke locatie, op elk apparaat en op verschillende geografische locaties. Gebruikmaken van de kracht van de juiste samenwerkings-hulpmiddelen geeft elk bedrijf een voorsprong op de concurrentie. Samenwerkings-hulpmiddelen stimuleren niet alleen betere kennisuitwisseling; ze verbeteren de snelheid en effectiviteit van de inspanningen van mensen en maken het gemakkelijker om ideeën uit te voeren.

Met de juiste tools zoals Teams, Yammer en Skype, kan uw bedrijf zorgen voor online vergaderingen, teamchats, groeps brainstormen, taak delen en meer. Samenwerkingstechnologieën helpen vorm te geven aan het werk op verschillende afdelingen en zorgen voor teamwerk dat leidt tot betere resultaten, meer innovatie en uiteindelijk een hogere productiviteit.

Samenwerking vermindert de barrières voor productiviteit en bedrijfsgroei

Het succes van uw bedrijf hangt af van hoe snel mensen zich kunnen openstellen en met elkaar kunnen werken. Taken en projecten die nu maanden duren, kunnen worden teruggebracht tot enkele weken om op te lossen of te voltooien. Het belangrijkste is dat teamleden verschillende, unieke standpunten en expertise inbrengen om dingen voor elkaar te krijgen. Meerdere ideeën en oplossingen maken het gemakkelijker om betere antwoorden te vinden op zakelijke problemen en met cloud-oplossingen zoals SharePoint en OneDrive kunnen werknemers in realtime op afstand bijdragen aan projecten.

Bedrijven die toegang hebben tot samenwerkingstools en -systemen hebben sneller toegang tot informatie, documenten en bedrijfsgegevens. Uw beslissingsproces kan worden verkort wanneer de juiste communicatiestructuren worden gebruikt.

Goede communicatie elimineert onnodige en lange bedrijfsprocessen, maakt een gezamenlijke discussie mogelijk en helpt ideeën, documenten en algemene informatie sneller over uw bedrijf te verspreiden.

Het moedigt een cultuur van voortdurend leren aan

Bedrijven die ruimte maken voor samenwerking openen nieuwe kansen voor groei onder collega’s. Ze stellen hun werknemers in staat om hun capaciteit om buiten hun comfortzones te groeien te vergroten en het bedrijf naar nieuwe hoogten te brengen.

Wanneer mensen zich openstellen en werken zonder angst, zijn ze in staat om hun kennis, ervaring en vaardigheden vrijelijk met teamleden te delen. Samenwerking op de werkplek daagt mensen uit om na te denken, te communiceren en duidelijkheid te krijgen over waar ze goed in zijn en hoe ze hun vaardigheden het beste kunnen gebruiken voor de groei van het bedrijf.

Individuen binnen teams kunnen met elkaar delen – nieuwe ideeën verkennen, testen en verfijnen. Effectieve samenwerking bouwt vertrouwen op bij medewerkers en leert hen op elkaar te vertrouwen – waardoor ze kunnen functioneren als een meer samenhangende eenheid.

Samenwerking stimuleert creatief en origineel denken

Veel slimme werknemers zijn uitgeschakeld vanwege slechte communicatie of interne samenwerkingssystemen. U kunt uw werknemers helpen een deel van de toekomst van het bedrijf te worden door betere communicatiekanalen te openen waarmee zij kunnen bijdragen aan lopende projecten. Samenwerking, wanneer goed uitgevoerd, brengt verschillende stemmen, specialiteiten, teams en meningen uit verschillende locaties bij elkaar om zakelijke problemen op te lossen. Met de juiste tools kunnen werknemers brainstormen en creatieve ideeën bedenken.

Promoot en bevorder creativiteit door te investeren in de juiste samenwerkingsbronnen.

Microsoft Teams, gewoon onderdeel van Office 365, biedt uw team een ongelooflijke kans om te communiceren en ideeën met elkaar te delen. Al uw inhoud, hulpmiddelen, mensen en gesprekken zijn beschikbaar in de teamwerkruimte om creatief denken te stimuleren en een moderne conversatiebeleving voor uw werknemers te bieden.

De waarde van het creëren van een omgeving waarin werknemers worden gestimuleerd om creatief te denken en hun ideeën naar voren te brengen, mag niet worden onderschat. Promoot en bevorder creativiteit door te investeren in de juiste samenwerkingsbronnen.

Het beweegt elk bedrijf effectiever naar zijn doelen

Samenwerking en betere communicatie hebben verreikende voordelen voor uw bedrijf. Echte samenwerking verbetert het concurrentievermogen door betere communicatie en betere workflow tussen werknemers, partners en klanten mogelijk te maken.

Als de uitkomst van het omarmen van cloud-samenwerkingsprogramma’s goed wordt uitgevoerd, overtreffen deze vaak de verwachtingen. Verwacht dat medewerkers beter werken, stimuleer nieuw denken en stimuleer innovatie, breng uw bedrijf naar nieuwe hoogten.

Als uw bedrijf nog geen volledig voordeel heeft van samenwerkingshulpmiddelen, investeer dan vandaag tijd en middelen in de juiste apps en systemen voor uw bedrijf. Moedig medewerkers aan om de juiste tools te gebruiken in plaats van zwaar te leunen op alleen e-mail. Betere samenwerking kan het levensbloed zijn dat nieuwe ideeën in uw bedrijf laat gedijen.

Deel dit artikel

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Inschrijven voor de nieuwsbrief

Het laatste Microsoft 365 nieuws in jouw mailbox? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief!