OfficeGrip_logo

Wat is Microsoft Viva Glint

Meet en verbeter je werknemerservaring in de moderne werkplek

Wat is Microsoft Viva Glint

De moderne werkplek vraagt om een nieuwe manier van werken, waarbij werknemers zich verbonden, betrokken en productief voelen, ongeacht waar ze zich bevinden. Maar hoe meet en verbeter je de werknemerservaring in een tijd van snelle veranderingen en uitdagingen? 

Dat is waar Microsoft Viva Glint om de hoek komt kijken. Microsoft Viva Glint is een cloud-gebaseerde oplossing die werknemersfeedback verzamelt en analyseert, en actiegerichte inzichten biedt om de betrokkenheid, prestaties en welzijn van werknemers te verhogen. 

In dit artikel leggen we uit wat Microsoft Viva Glint is, hoe het werkt en wat de voordelen zijn voor je organisatie.

Inhoudsopgave

Hoe werkt Microsoft Viva Glint

Microsoft Viva Glint werkt op basis van vier stappen: verzamelen, analyseren, visualiseren en activeren. In deze alinea gaan we dieper in op elke stap en leggen we uit hoe Microsoft Viva Glint je organisatie kan ondersteunen.

Verzamelen

wat-is-microsoft-viva-glint-5

De eerste stap van Microsoft Viva Glint is het verzamelen van feedback van werknemers over verschillende aspecten van de werknemerservaring, zoals betrokkenheid, cultuur, diversiteit, inclusie, ontwikkeling, leiderschap en teamwerk. Deze aspecten zijn cruciaal voor het creëren van een welvarende cultuur waarin werknemers zich verbonden, betrokken en productief voelen.

Microsoft Viva Glint maakt gebruik van geautomatiseerde en aanpasbare enquêtes om feedback te verzamelen. De enquêtes zijn gebaseerd op wetenschappelijk onderbouwde vragenlijsten die regelmatig worden bijgewerkt om de nieuwste trends en best practices te weerspiegelen. De enquêtes worden via e-mail of Teams naar de werknemers gestuurd en kunnen op elk apparaat worden ingevuld. De enquêtes zijn anoniem en vertrouwelijk om eerlijke en authentieke feedback te garanderen.

Het verzamelen van feedback is een continu proces dat zich aanpast aan de veranderende behoeften en doelen van je organisatie. Je kunt zelf bepalen hoe vaak je feedback wilt verzamelen, welke vragen je wilt stellen en aan wie je ze wilt stellen. Je kunt ook verschillende soorten enquêtes gebruiken, zoals puls-, thema- of ad-hoc-enquêtes, om verschillende aspecten van de werknemerservaring te meten.

Analyseren

wat-is-microsoft-viva-glint-6

De tweede stap van Microsoft Viva Glint is het analyseren van de feedback van werknemers om trends, patronen, sterktes en verbeterpunten te identificeren. Deze analyse helpt je om inzicht te krijgen in hoe je werknemers zich voelen, wat ze nodig hebben en wat ze verwachten.

Microsoft Viva Glint gebruikt kunstmatige intelligentie en natuurlijke taalverwerking om de feedback van werknemers te analyseren. De analyse omvat zowel kwantitatieve als kwalitatieve gegevens, zoals scores, percentages, open antwoorden en sentiment. De analyse houdt ook rekening met demografische en organisatorische factoren, zoals leeftijd, geslacht, functie, locatie en afdeling. De analyse wordt continu bijgewerkt naarmate er meer feedback binnenkomt.

Het analyseren van feedback is een complex proces dat veel expertise en tijd vereist. Microsoft Viva Glint maakt dit proces eenvoudiger en sneller door gebruik te maken van geavanceerde algoritmen en modellen die gebaseerd zijn op jarenlange onderzoek en ervaring. Microsoft Viva Glint geeft je niet alleen de resultaten van de analyse, maar ook de uitleg en interpretatie ervan.

Visualiseren

wat-is-microsoft-viva-glint-3

De derde stap van Microsoft Viva Glint is het visualiseren van de resultaten van de analyse om ze gemakkelijk te begrijpen en te delen. Deze visualisatie helpt je om de belangrijkste inzichten uit de feedback te halen en te vergelijken met interne en externe benchmarks.

Microsoft Viva Glint gebruikt interactieve dashboards en rapporten om de resultaten van de analyse te visualiseren. De dashboards en rapporten zijn ontworpen om eenvoudig te navigeren, te filteren en te delen. Ze tonen de belangrijkste statistieken, grafieken, tabellen en opmerkingen die relevant zijn voor elke doelgroep, zoals managers, teams of HR. Ze geven ook aan hoe je organisatie presteert ten opzichte van andere organisaties in je sector of regio.

Het visualiseren van resultaten is een essentiële stap om actie te kunnen ondernemen op basis van de feedback. Microsoft Viva Glint maakt deze stap aantrekkelijker en overtuigender door gebruik te maken van aansprekende en intuïtieve ontwerpen en kleuren. Microsoft Viva Glint zorgt er ook voor dat de visualisatie aangepast kan worden aan je eigen voorkeuren en behoeften.

Activeren

wat-is-microsoft-viva-glint-4

De vierde en laatste stap van Microsoft Viva Glint is het activeren van managers en teams om de feedback om te zetten in concrete verbeteringen. Deze activering helpt je om de werknemerservaring te verbeteren en de resultaten te monitoren.

Microsoft Viva Glint gebruikt voorspellende analyses om risico’s te signaleren, zoals verloop, burn-out of verminderde productiviteit. Het geeft ook aanbevolen acties en leerinhoud om managers en teams te helpen de feedback om te zetten in concrete verbeteringen. De aanbevolen acties en leerinhoud zijn gebaseerd op bewezen methoden en best practices die aansluiten bij de behoeften en doelen van je organisatie. Ze zijn ook geïntegreerd met Microsoft 365-apps, zoals Teams, Outlook of SharePoint, zodat je ze gemakkelijk kunt implementeren en volgen.

Het activeren van managers en teams is een cruciale stap om de impact van de feedback te vergroten en te verduurzamen. Microsoft Viva Glint maakt deze stap eenvoudiger en effectiever door gebruik te maken van gepersonaliseerde en praktische suggesties en hulpmiddelen. Microsoft Viva Glint stimuleert ook de dialoog en samenwerking tussen managers en teams om de feedback te bespreken en actie te ondernemen.

Wat zijn de voordelen van Microsoft Viva Glint

Microsoft Viva Glint is niet alleen een oplossing om de werknemerservaring te meten, maar ook om deze te verbeteren. Microsoft Viva Glint biedt een aantal voordelen voor je organisatie, die we in deze alinea zullen bespreken.

Het creëren van een cultuur van feedback en actie

wat-is-microsoft-viva-glint-6

Een van de belangrijkste voordelen van Microsoft Viva Glint is dat het je helpt om een cultuur van feedback en actie te creëren, waarbij werknemers zich gehoord, gewaardeerd en ondersteund voelen. Door regelmatig feedback te verzamelen en te delen, laat je zien dat je om de mening en ervaring van je werknemers geeft, en dat je bereid bent om te luisteren en te leren. Door feedback om te zetten in acties, laat je zien dat je de feedback serieus neemt, en dat je streeft naar continue verbetering. Door feedback en acties te volgen en te monitoren, laat je zien dat je de impact en resultaten van je inspanningen meet, en dat je bereid bent om bij te sturen indien nodig. Door deze stappen te herhalen, creëer je een cyclus van feedback en actie, die de betrokkenheid, loyaliteit en motivatie van je werknemers verhoogt.

Het verbeteren van de betrokkenheid, prestaties en welzijn van werknemers

Een ander belangrijk voordeel van Microsoft Viva Glint is dat het je helpt om de betrokkenheid, prestaties en welzijn van je werknemers te verbeteren, wat leidt tot een hogere klanttevredenheid, innovatie en groei. Door feedback te analyseren en visualiseren, krijg je inzicht in hoe je werknemers zich voelen, wat ze nodig hebben en wat ze verwachten. Door feedback om te zetten in acties en leerinhoud, help je je werknemers om hun potentieel te benutten, hun vaardigheden te ontwikkelen en hun doelen te bereiken. Door feedback en acties te volgen en te monitoren, kun je de impact en resultaten van je inspanningen meten, en eventuele risico’s of problemen op tijd signaleren en aanpakken. Door deze stappen te herhalen, verbeter je de betrokkenheid, prestaties en welzijn van je werknemers, wat leidt tot een hogere klanttevredenheid, innovatie en groei.

Het versterken van het leiderschap en de teamwerk

wat-is-microsoft-viva-glint-7

Een derde belangrijk voordeel van Microsoft Viva Glint is dat het je helpt om het leiderschap en de teamwerk in je organisatie te versterken. Door feedback te analyseren en visualiseren, krijg je inzicht in hoe je managers en teams presteren, wat hun sterktes en verbeterpunten zijn, en hoe ze samenwerken. Door feedback om te zetten in acties en leerinhoud, help je je managers om hun eigen stijl en impact te verbeteren, hun teams effectiever aan te sturen en te ondersteunen, en hun doelen af te stemmen op die van de organisatie. Door feedback om te zetten in acties en leerinhoud, help je ook je teams om hun samenwerking, communicatie en cohesie te verbeteren, hun conflicten op te lossen en hun resultaten te behalen. Door feedback en acties te volgen en te monitoren, kun je de vooruitgang en successen van je managers en teams erkennen, vieren en belonen.

Hoe kan ik Microsoft Viva Glint kopen?

Microsoft Viva Glint is beschikbaar als een add-on licentie voor Microsoft 365-abonnementen die Teams bevatten, zoals Microsoft 365 Business Basic, Business Standard, E3, E5, A3 of A5. Je kunt Microsoft Viva Glint kopen voor de gebruikers in je organisatie die gebruik willen maken van de extra functionaliteiten die Microsoft Viva Glint biedt. Je kunt ook kiezen uit verschillende prijsplannen afhankelijk van je behoeften en budget.

Hoe kan ik Microsoft Viva Glint gebruiken?

Om Microsoft Viva Glint te gebruiken, moet je eerst een account aanmaken en inloggen op het platform. Daarna kun je beginnen met het ontwerpen en uitvoeren van enquêtes om feedback te verzamelen van je werknemers. Je kunt kiezen uit verschillende soorten enquêtes, zoals puls-, thema- of ad-hoc-enquêtes, om verschillende aspecten van de werknemerservaring te meten. Je kunt ook gebruik maken van vooraf gemaakte enquêtesjablonen die gebaseerd zijn op wetenschappelijk onderzoek en best practices. Je kunt de enquêtes via e-mail of Teams naar je werknemers sturen en de resultaten in real-time bekijken.

Conclusie

In dit artikel hebben we je uitgelegd wat Microsoft Viva Glint is, hoe het werkt en wat de voordelen zijn voor je organisatie. Microsoft Viva Glint is een cloud-gebaseerde oplossing die je helpt om de werknemerservaring te meten en te verbeteren in de moderne werkplek. Met Microsoft Viva Glint kun je waardevolle feedback verzamelen en analyseren, inzichten omzetten in acties, en een welvarende cultuur creëren waarin werknemers zich verbonden, betrokken en productief voelen. Microsoft Viva Glint biedt je ook een aantal extra functionaliteiten, zoals:

 • Het gebruik van geautomatiseerde en aanpasbare enquêtes om feedback te verzamelen over verschillende aspecten van de werknemerservaring, zoals betrokkenheid, cultuur, diversiteit, inclusie, ontwikkeling, leiderschap en teamwerk.
 • Het gebruik van kunstmatige intelligentie en natuurlijke taalverwerking om feedback te analyseren en trends, patronen, sterktes en verbeterpunten te identificeren.
 • Het gebruik van interactieve dashboards en rapporten om de resultaten te visualiseren en te vergelijken met interne en externe benchmarks.
 • Het gebruik van voorspellende analyses om risico’s te signaleren, zoals verloop, burn-out of verminderde productiviteit.
 • Het gebruik van aanbevolen acties en leerinhoud om managers en teams te helpen de feedback om te zetten in concrete verbeteringen.
 • Het integreren met Microsoft 365, waardoor je toegang hebt tot Microsoft Viva Glint binnen de apps die je dagelijks gebruikt, zoals Teams, Outlook of SharePoint.
 

We hopen dat dit artikel nuttig voor je is geweest. Als je meer wilt weten over Microsoft Viva Glint of het zelf wilt uitproberen, neem dan contact met ons op of bezoek onze website . We helpen je graag verder.

Microsoft Viva - Kennis, communicatie, onderwijs, resources en inzichten

Meer informatie over Microsoft Viva?

Download dan gratis ons eBook met meer informatie

Download het gratis eBook:

Microsoft Viva eBook

Microsoft Viva - Kennis, communicatie, onderwijs, resources en inzichten

  Ja, ik ga akkoord met het ontvangen van aan mij gerichte berichten over producten, evenementen en acties van OfficeGrip. OfficeGrip mag contact met mij opnemen via de kanalen die ik kies, zoals e-mail, telefoon of post.

  Meer lezen

  multi-tenant-kopstuk
  Achtergrond

  De voordelen van een multitenant-organisatie in Microsoft 365

  In de wereld van cloud computing is het concept van een multitenant-organisatie een belangrijk aspect dat bedrijven in staat stelt om (kosten)efficiënter te werken. Microsoft heeft dit concept omarmd en geïmplementeerd in Entra ID en Microsoft 365. In deze blog gaan we dieper in op wat een multitenant-organisatie is, hoe het werkt en wat het kan opleveren.

  Lees meer...

  Inschrijven voor de nieuwsbrief

  Het laatste Microsoft 365 nieuws in jouw mailbox? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief!