OfficeGrip_logo

Wat is Microsoft Viva

Kennis, communicatie, onderwijs, resources en inzichten op één plek.

Vandaag de dag werken we steeds meer vanuit verschillende werkplekken. Dit zorgt ervoor dat het steeds lastiger wordt om met de werkvloer verbonden te blijven. Daar komt Microsoft Viva voor om de hoek kijken. Microsoft Viva is de ingang voor alle communicatie, kennis, leermiddelen en inzichten van een bedrijf. Dit zorgt ervoor dat werknemers een centrale plek hebben waar hun kennis en inzichten gedeeld kunnen worden. Je kan Microsoft Viva dus zien als een portal naar jullie digitale werkplaats.

Introductie van Microsoft Viva

Microsoft Viva bestaat momenteel uit 4 modules. Deze modules zijn Viva Connections, Viva Insights, Viva Learning en Viva Topics. In de loop van de tijd zal er aan Viva meerdere modules worden toegevoegd.

Viva Connections

Het werken op afstand heeft als nadelig effect dat werknemers zich minder verbonden voelen met hun collega’s. Voor nieuwe werknemers is dit een enorme uitdaging, omdat het face-to-face contact hierdoor verdwijnt. Met Viva Connections is er een interne omgeving beschikbaar, waar de interne communicatie zichtbaar is en werknemers gebonden kunnen worden met de organisatie. Dit is dus de ingang voor de digitale werkplek van de toekomst.

Viva Connections maakt gebruik van Microsoft 365 en SharePoint, om zo een gestroomlijnde omgeving te creëren voor de gebruikers. Leidinggevende kunnen in contact komen met werknemers en werknemers hebben toegang tot het bedrijfsnieuws, het beleid of groepen waaraan ze via Yammer kunnen deelnemen. Binnen Viva Connections is er een dashboard en een feed, waarin je alle informatie over jouw digitale werkplek kan vinden. Deze content kan aangepast worden specifiek voor jouw rol binnen het bedrijf. Zo krijgt iedereen een gepersonaliseerde feed met betrekking tot hun werkzaamheden.

Viva Insights

Personeel
Het voorkomen van burn-outs is enorm belangrijk voor je personeel. Viva Insights geeft individuen, managers en leiders gepersonaliseerde actiemogelijkheden om het welzijn te verbeteren van werknemers. Voor individuelen helpt Viva Insights om verbonden te zijn met het hun collega’s en zorgt deze tijdig voor het inplannen van pauzes.

Managers
Voor managers geeft Viva Insights data gedreven en privacy beschermde aanbevelingen om het welzijn van het team in de gaten te houden. Zo helpt Viva Insights bij het tijdig signaleren van een mogelijke burn-out en geeft het advies om bijvoorbeeld notificaties uit te zetten, vrije tijd in de agenda in te plannen en prioriteit te geven aan de verschillende taken.

Bedrijfsleiders
Bedrijfsleiders kunnen de data van Viva Insights gebruiken om inzicht te krijgen in werkpatronen en trends binnen het bedrijf. Het geeft tips die het welzijn van het personeel kunnen verbeteren en geeft inzicht in de verbondenheid en cohesie tussen de verschillende teams.

Microsoft Viva Insights

Viva Learning

Leermogelijkheden binnen een organisatie zijn enorm belangrijk. Uit recent onderzoekt blijkt dat 94 procent van het personeel langer bij een organisatie zou blijven, als het bedrijf investeerde in leermogelijkheden. Met Viva Learning kunnen werknemers gemakkelijk trainingen ontdekken en delen. Managers krijgen de tools die zij nodig hebben om trainingen toe te wijzen en kunnen deze bijhouden. Viva Learning maakt een centraal hub aan in Teams, die met het gebruik van kunstmatige intelligentie een voorstel geeft voor specifieke trainingen. De trainingen kunnen vanuit LinkedIn learning, Microsoft Learn of intern toegevoegd worden.

Microsoft Viva Learning

Viva Topics

Viva Topics maakt het makkelijker om informatie te vinden binnen het bedrijf. Een nieuwe werknemer kan bijvoorbeeld lang op zoek zijn naar de juiste gegevens. Viva Topics zorgt er door middel van kunstmatige intelligentie voor dat informatie binnen een organisatie wordt gegroepeerd in de relevante categorieën. Zo krijgt een werknemer alle relevante informatie over dat specifieke onderwerp. Dit zorgt ervoor dat er minder tijd besteed wordt aan het zoeken naar informatie. In de onderstaande afbeelding zie je een illustratie hoe Viva Topics werkt.
Microsoft Viva Topics

Integratie met bestaande systemen

Microsoft Viva is gemakkelijk te integreren met bestaande systemen binnen een organisatie. Integraties met Microsoft 365, Microsoft Power Platform en Microsoft Dynamics 365 zorgt voor een complete ervaring. Door deze integratie kunnen werknemers en bedrijven efficiënt te werk gaan en hebben ze altijd toegang tot de meest recente informatie binnen een organisatie. Bekijk hieronder een overzicht van de functies die binnen Microsoft Viva aanwezig zijn.

Tot slot

Microsoft Viva biedt dus verschillende manieren van samenwerken en helpt werkgevers en werknemers om tijdig actie te ondernemen. De kunstmatige intelligentie geeft advies en helpt een potentiële burn-out te voorkomen. Nieuwe medewerkers kunnen ook sneller aan de slag, doordat er gemakkelijker informatie te vinden is.

Download het gratis eBook:

Microsoft viva: Kennis, communicatie, onderwijs, resurces en inzichten op één plek

Microsoft Viva - Kennis, communicatie, onderwijs, resources en inzichten

  Ja, ik ga akkoord met het ontvangen van aan mij gerichte berichten over producten, evenementen en acties van OfficeGrip. OfficeGrip mag contact met mij opnemen via de kanalen die ik kies, zoals e-mail, telefoon of post.

  Meer lezen

  copilot-prompting
  Copilot

  Microsoft 365 Copilot – de kunst en wetenschap van prompting

  Prompting is hoe je Microsoft 365 Copilot vraagt om iets voor je te doen – zoals creëren, samenvatten, bewerken of transformeren. Denk bij prompting aan een gesprek voeren, waarbij je eenvoudige maar duidelijke taal gebruikt en context biedt, zoals je dat ook zou doen met een assistent. Er zijn veel soorten prompts die je kunt gebruiken, afhankelijk van de taak die je gedaan wilt hebben.

  Lees meer...
  copilot-studio
  Copilot

  Microsoft Copilot Studio

  Microsoft Copilot Studio is een end-to-end AI-platform voor gesprekken waarmee u copilots kunt maken en aanpassen met behulp van natuurlijke taal of een grafische interface. Met Copilot Studio kunt u eenvoudig copilots ontwerpen, testen en publiceren die aansluiten op uw specifieke behoeften voor interne of externe scenario’s in uw branche, afdeling of rol.

  Lees meer...
  microsoft-archive
  Eindgebruiker

  Beheer uw verouderde gegevens met Microsoft 365 Archive

  Vaak is het voor organisaties belangrijk om inactieve of verouderde gegevens gedurende langere tijd te bewaren voor toekomstig gebruik. Met Microsoft 365 Archive kunnen deze inactieve gegevens worden verplaatst naar een “koude opslaglaag” (archief) binnen SharePoint.

  Lees meer...
  Logo-OfficeGrip

  OfficeGrip

  Officegrip zet uw bedrijf in de cloud. Daarbij passen wij de nieuwste technologie toe van Microsoft. Wij voorzien uw bedrijf van het complete Office365 pakket aangevuld met Sharepoint, Dynamics en de beste trainingen zodat u optimaal gebruik kunt maken van uw nieuwe IT-omgeving.

  Inschrijven voor de nieuwsbrief

  Het laatste Microsoft 365 nieuws in jouw mailbox? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief!