OfficeGrip_logo

5 voordelen van een moderne werkplek

Werken vanaf elke locatie

Een moderne werkplek maakt het mogelijk om vanaf elke locatie op een veilige en productieve manier te werken. Nu we steeds vaker hybride werken is een moderne werkplek essentieel geworden. Het geeft werknemers de mogelijkheid om optimaal met elkaar in contact te blijven en gegevens te delen. Een moderne werkplek maakt het mogelijk om vanaf elke locatie op een veilige en productieve manier te werken. Nu we steeds vaker hybride werken is een moderne werkplek essentieel geworden. Wij bekijken hier de 5 beste voordelen die een moderne werkplek biedt.

Inhoudsopgave

1. Een moderne werkplek is veiliger

Een moderne werkplek creëert een veiligere plek om te werken. Het beveiligen van data is enorm belangrijk voor organisaties, omdat datalekken enorme impact kunnen hebben. Nu we steeds vaker vanaf verschillende locaties werken is het beveiligen van data enorm belangrijk geworden. Dit komt omdat data zich steeds vaker verplaatst en op verschillende soorten apparaten bevindt. Een moderne werkplek maakt het mogelijk om op een veilige manier toegang te behouden tot gegevens.

Wat maakt een moderne werkplek zo veilig

Een moderne werkplek wordt gecreëerd met Microsoft 365. Dit betekent dat een organisatie direct gebruik maakt van alle beveiligingsmogelijkheden die Microsoft 365 biedt. De traditionele beveiligingsmethodes zijn namelijk niet meer veilig genoeg. Apparaten worden in een moderne werkplek beheerd en gecontroleerd op bedreigingen. Als organisatie ben je in staat om de complete IT omgeving te beheren, waardoor je de nieuwste beveiligingsmogelijkheden kunt toepassen. Voor een compleet overzicht kun je hier meer lezen.

Moderne werkplek Microsoft Teams

2. Een moderne werkplek maakt samenwerken makkelijk

Het wordt met een moderne werkplek een stuk makkelijker om samen te werken. Met verschillende applicaties kunnen werknemers optimaal met elkaar in contact blijven. Microsoft Teams is een van de belangrijkste applicaties om samen te werken. Het stelt werknemers in staat om te bellen, chatten, samenwerken en vergaderen met elkaar. Werknemers hoeven dus niet meer gegevens heen en weer te mailen, maar kunnen vanuit één centrale omgeving alle gegevens delen.

Microsoft Teams is essentieel voor organisaties

Of je nu vanuit huis of op kantoor aan het werken bent, Microsoft Teams kan niet meer ontbreken. Het geeft werknemers namelijk één centrale samenwerkingshub om alle gegevens in op te slaan en te delen met elkaar. Dit voorkomt dat gegevens op verschillende locaties komen te staan en niet beheert kunnen worden. Je wilt gegevens op één centrale plek opslaan, omdat het beheer daardoor een stuk makkelijker wordt. Werknemers krijgen ook één centrale omgeving waarin zij kunnen samenwerken, waardoor goedgekeurde applicaties worden gebruikt binnen het bedrijf.

Moderne werkplek hybride werken

3. Een moderne werkplek maakt hybride werken mogelijk

We zien dat steeds meer organisaties kiezen om een hybride werkstructuur toe te passen. Dit betekent dat werknemers vanuit zowel huis als kantoor werken. Voor werknemers is dit enorm prettig, omdat het de werk-privé balans enorm kan verbeteren. Een moderne werkplek maakt het mogelijk om hybride te werken en houdt collega’s in contact met elkaar. Hiervoor is wel een goede IT omgeving essentieel, omdat contact tussen collega’s anders erg lastig wordt. Een moderne werkplek zorgt ervoor dat werknemers met elkaar in contact kunnen blijven en optimaal kunnen werken.

4. De productiviteit wordt verhoogd

Een moderne werkplek draait vooral om veiliger en productiever werken. Het op een efficiënte manier toegang hebben tot gegevens is enorm belangrijk, omdat dit veel tijd kan besparen op een werkdag. Werknemers zijn namelijk veel tijd kwijt aan het delen van documenten en vinden ervan. Met SharePoint worden alle gegevens op een veilige plek opgeslagen, waardoor werknemers niet door verschillende omgevingen hoeven te zoeken. Dit bespaart tijd en verhoogt de samenwerking binnen de organisatie.   

Moderne werkplek productiviteit

5. Het beheren van apparaten wordt makkelijker

In een organisatie zijn veel verschillende apparaten aanwezig. Het kan enorm lastig zijn om deze succesvol te beheren, omdat werknemers zich steeds vaker op verschillende locaties bevinden. Met een moderne werkplek kan je de gezondheid van een apparaat optimaal in de gaten houden. Microsoft Endpoint Manager maakt het mogelijk om beleidsinstellingen toe te passen waaraan apparaten moeten voldoen. Op deze manier weet je als organisatie welke apparaten er op een veilige manier toegang hebben tot gegevens.

Conclusie

Een moderne werkplek heeft veel verschillende voordelen. Het belangrijkste is dat er op een veilige en productieve manier wordt gewerkt. De IT omgeving begint een steeds belangrijkere rol te spelen, waardoor een moderne werkplek eigenlijk niet meer kan ontbreken. Met een moderne werkplek creëer je één centrale omgeving om samen te werken met elkaar. Voor meer informatie kun je ons eBook hieronder bekijken:

De voordelen van een moderne werkplek cover

Meer informatie over de moderne werkplek?

Download dan gratis ons eBook voor meer informatie.

Download het gratis eBook:

De voordelen van een moderne werkplek

De voordelen van een moderne werkplek cover

  Ja, ik ga akkoord met het ontvangen van aan mij gerichte berichten over producten, evenementen en acties van OfficeGrip. OfficeGrip mag contact met mij opnemen via de kanalen die ik kies, zoals e-mail, telefoon of post.

  Om spam te voorkomen vragen we u de
  onderstaande code over te typen.

  Meer lezen

  storing
  Achtergrond

  Wereldwijde storing in antivirussoftware zorgt voor problemen bij organisaties

  Een recente storing in de antivirussoftware van Crowdstrike heeft wereldwijd computers getroffen, waardoor websites van bedrijven platliggen en er problemen zijn op luchthavens. Deze storing heeft een chaos veroorzaakt op luchthaven Schiphol, met lange rijen voor de balies van luchtvaartmaatschappijen en een platliggende website van Transavia. Ook op andere luchthavens, zoals Eindhoven Airport en in andere landen, zijn er problemen.

  Lees meer...

  Inschrijven voor de nieuwsbrief

  Het laatste Microsoft 365 nieuws in jouw mailbox? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief!