OfficeGrip_logo

5 vragen die managers moeten stellen bij een moderne werkplek

Werken vanaf elke locatie

Als manager of leidinggevende wil je jouw personeel alle middelen geven om succesvol te kunnen werken. Een moderne werkplek kan daarbij enorm veel helpen. Met een moderne werkplek zorg je er namelijk voor dat werknemers altijd met elkaar verbonden kunnen zijn. Het delen van gegevens wordt makkelijker en de veiligheid neemt ook enorm toe. Bekijk daarom hier de 5 vragen die jij moet stellen bij het creëren van een moderne werkplek.

Inhoudsopgave

1. Hoe betrek je werknemers die vanaf verschillende locaties werken?

De afgelopen jaren is de werkomgeving enorm veel veranderen. We zijn steeds vaker hybride gaan werken en dit kan voor uitdagingen zorgen. Een snelle vergadering op kantoor is namelijk een stuk lastiger geworden. Door slim gebruik te maken van de nieuwste technologie maak je het toch mogelijk om efficiënter samen te werken.

Werknemers kunnen door middel van Microsoft Teams met elkaar in contact blijven en vergaderingen inplannen. Dit zorgt ervoor dat werknemers die vanuit huis werken ook optimaal in contact kunnen blijven met de organisatie. Het is uiteraard ook mogelijk om iedereen naar kantoor te laten komen voor een vergadering. Maak dan wel duidelijk waarom het van belang is dat iedereen naar kantoor komt. De voorbereiding is enorm belangrijk, omdat anders werknemers zich afvragen waarom deze vergadering niet vanuit huis kon plaatsvinden. Veel vergaderingen kunnen namelijk prima vanuit Microsoft Teams plaatsvinden.

2. Hoe houd je werknemers betrokken bij de organisatie?

Bij het werken vanuit verschillende locaties is het extra belangrijk om de werknemers betrokken te houden. Het is belangrijk om werknemers op de hoogte te houden van het nieuws binnen de organisatie. Werknemers willen namelijk weten wat er speelt en welke ontwikkelingen er binnen de organisatie spelen. Met Microsoft Yammer creëer je eigenlijk een platform, waarmee het mogelijk wordt om bedrijfsontwikkelingen te delen. Zie het eigenlijk als een soort Facebook voor intern gebruik. Yammer creëert namelijk een plek waarin gebruikers nieuws met elkaar kunnen delen, waardoor werknemers meer betrokken raken met de organisatie.

3. Hoe geef je werknemers toegang tot gegevens binnen de organisatie?

Werknemers werken steeds vaker vanaf verschillende locaties. Dit brengt uitdagingen met zich mee op het gebied van gegevensbeveiliging. Hoe zorg je er nu voor dat werknemers op een veilige manier toegang hebben tot gegevens? De meest praktische oplossing is gebruik maken van de cloud. Werknemers zijn al gewend aan de digitale wereld, waardoor de cloud eigenlijk de logische vervolgstap is.

Door vanuit de cloud te werken kan iedereen direct toegang krijgen tot de nieuwste gegevens. Dit voorkomt het heen en weer mailen van alle gegevens, wat voor onveilige situaties kan zorgen. Je wilt er namelijk voor zorgen dat er op een veilige manier toegang is tot deze gegevens. Microsoft 365 is zo’n applicatie die het mogelijk maakt om een veilige opslagplek voor gegevens te creëren. De flexibiliteit maakt het namelijk geschikt voor allerlei type organisaties. Werknemers kunnen zo met verschillende applicaties optimaal gegevens delen met elkaar. Deze omgeving wordt extra beveiligd door verschillende toegangsrechten en onderdelen zoals Conditional Access.

Hybride werken faciliteren

4. Hoe zorg je ervoor dat werknemers veiliger werken?

Op een veilige manier werken is enorm belangrijk. Op het moment dat werknemers vanaf verschillende locaties gaan werken, kan het lastiger zijn om grip op data te blijven behouden. Je wilt namelijk niet iedereen zomaar toegang geven tot alle gegevens in een organisatie. Met een moderne werkplek richt je op basis van verschillende toegangsrechten een veilige werkplek in.

Cybercriminaliteit is ook in omvang aan het toenemen. Omdat alles steeds digitaler wordt, is de IT-omgeving een belangrijk doelwit voor kwaadwillende. Met een moderne werkplek zijn er verschillende soorten mogelijkheden om de gegevens te beveiligen. Microsoft Defender for Business is een van de mogelijkheden die de complete IT-omgeving bewaakt. Met Microsoft Defender for Business worden allerlei verschillende activiteiten gemonitord. Gebeurt er iets vreemds binnen de IT-omgeving? Dan kan Microsoft Defender for Business direct actie ondernemen en IT-beheerders waarschuwen. Microsoft 365 heeft veel uitgebreide beveiligingsmogelijkheden, waarover je hier meer kan lezen.

5. Hoe help je werknemers sneller op weg in een moderne werkplek?

Het kennisniveau op het gebied van IT kan binnen een organisatie enorm verschillen. De een is nu eenmaal wat vaardiger dan de ander op het gebied van IT. Het is daarom belangrijk om werknemers de juiste ondersteuning te geven bij het implementeren van een moderne werkplek. De menselijke kant is minstens zo belangrijk als de technische kant.

Een verandering in het werkpatroon kan namelijk voor weerstand zorgen binnen een organisatie. Mensen zijn gewend om op een specifieke manier te werken en kunnen verandering daardoor lastig vinden. Een adoptie & change traject kan de drempel voor verandering een stuk lager maken. Werknemers krijgen specifieke instructies & trainingen om succesvol met de nieuwe systemen om te gaan. Dit helpt om sneller en succesvoller aan de slag te gaan met een moderne werkplek.

Conclusie

Een moderne werkplek helpt werknemers om verbonden te blijven met elkaar. Nu we steeds vaker hybride zijn gaan werken, is een moderne werkplek iets wat eigenlijk niet meer kan ontbreken. Werknemers kunnen met elkaar in contact blijven, gegevens delen en het helpt om veiliger te werken. Benieuwd naar alle voordelen van de moderne werkplek? Download dan gratis ons eBook met meer informatie:

Download het gratis eBook:

De voordelen van een moderne werkplek

De voordelen van een moderne werkplek cover

  Ja, ik ga akkoord met het ontvangen van aan mij gerichte berichten over producten, evenementen en acties van OfficeGrip. OfficeGrip mag contact met mij opnemen via de kanalen die ik kies, zoals e-mail, telefoon of post.

  Om spam te voorkomen vragen we u de
  onderstaande code over te typen.

  Meer lezen

  neomounts
  Eindgebruiker

  Optimaliseer uw werkplek: ontdek de ideale monitorarm, laptopstand en trolley voor uw organisatie

  In de dynamische wereld van moderne werkplekken is ergonomie cruciaal voor een productieve en comfortabele werkomgeving. Daarom presenteren wij met trots onze aanbevolen producten, variërend van NEXT-series monitorarmen tot handige laptopstands en veelzijdige trolleys. In deze blog nemen we een kijkje in de unieke eigenschappen van elk product in onze selectie.

  Lees meer...
  Stream-Microsoft
  Eindgebruiker

  Microsoft Stream: de toekomst van video in Microsoft 365

  De toekomst van video op het werk ziet er rooskleurig uit met Microsoft Stream, het videoplatform binnen Microsoft 365 voor bedrijven. Dit platform integreert video’s in de dagelijkse gang van zaken op het werk. Met nieuwe tools en functies zoals Copilot, snelle trim, vertalingen, video-afspelen en opnemen in Outlook, en meer, kunt u uw video’s boeiender en toegankelijker maken voor mensen op uw werk.

  Lees meer...
  excellente-klantbeleving
  Achtergrond

  Vernieuwde klantbeleving: de kracht van ons nieuwe ticketsysteem

  Bij OfficeGrip is ons voornaamste doel om langdurige en waardevolle relaties met onze klanten op te bouwen. Om hierin te kunnen excelleren is recentelijk de Customer Experience-afdeling opgericht, die een cruciale rol gaat spelen als verbindende schakel tussen onze organisatie en klanten. In dit blogartikel licht ik graag uit hoe dit team niet alleen problemen oplost, maar ook een waardevolle toevoeging biedt aan onze klanten.

  Lees meer...

  Inschrijven voor de nieuwsbrief

  Het laatste Microsoft 365 nieuws in jouw mailbox? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief!