OfficeGrip_logo

De Microsoft Teams mogelijkheden

De centrale samenwerkingshub

Microsoft Teams is een van de applicaties die onderdeel uitmaakt van de Microsoft 365 omgeving. Het Microsoft Teams platform biedt verschillende mogelijkheden aan om optimaal samen te werken. De applicatie doet dit door verschillende mogelijkheden te combineren in één centrale applicatie. Daarom wordt Microsoft Teams ook wel de centrale samenwerkingshub genoemd binnen organisaties. Wij gaan hier kijken naar de mogelijkheden van Microsoft Teams.

Inhoudsopgave

Welke mogelijkheden biedt Microsoft Teams

De Microsoft Teams omgeving biedt een aantal mogelijkheden om samen te werken. Het Microsoft Teams platform beschikt daarom over verschillende functionaliteiten die dat allemaal mogelijk maken. In de basis bestaat Microsoft Teams uit de volgende mogelijkheden:

 • Bellen met collega’s
 • Chatten en korte berichten sturen
 • Samenwerken met elkaar
 • Vergaderen vanaf elke locatie


Deze mogelijkheden binnen Microsoft Teams zijn essentieel binnen een moderne werkplek. Het stelt werknemers in staat om optimaal met elkaar in contact te blijven. Daarom biedt Microsoft Teams deze mogelijkheden aan in één centrale applicatie.

Microsoft Teams productiviteit

Waarom zijn deze Microsoft Teams mogelijkheden zo belangrijk

De werkplek is steeds meer aan het veranderen. We werken steeds vaker vanaf verschillende locaties, waardoor het lastig kan zijn om in contact te blijven met collega’s. Microsoft Teams lost dat met verschillende mogelijkheden op. Het complete platform focust zich op het in contact blijven met alle collega’s. Dit wordt gedaan door de 4 hoofdfunctionaliteiten beschikbaar te maken voor alle collega’s.

Microsoft Teams is een platform binnen de Microsoft 365 omgeving. Dit betekent dat organisaties de mogelijkheden in Microsoft Teams op een veilige manier kunnen gebruiken. De verschillende beveiligingsinstellingen worden direct toegepast door de gehele Microsoft Teams omgeving. Dit zorgt ervoor dat er binnen de organisatie met een veilige applicatie wordt gewerkt.

De mogelijkheden van Microsoft Teams uitgelicht

De Microsoft Teams omgeving bestaat uit 4 functionaliteiten. Deze functionaliteiten maken het voor collega’s mogelijk om optimaal met elkaar gegevens te delen en samen te werken. Het geeft collega’s de mogelijkheid om snel met elkaar in contact te komen.  

Microsoft Teams mogelijkheden

Bellen met Microsoft Teams

Microsoft Teams biedt de mogelijkheid aan om collega’s te bellen. Dit kan vanaf elk apparaat waarop Microsoft Teams staat. De belfunctionaliteiten zijn handig op het moment dat je snel een collega moet bereiken. Een collega ziet direct dat jij belt en kan snel en gemakkelijk jouw oproep beantwoorden. Dit voorkomt ook dat je continu met privé nummers naar elkaar aan het bellen bent.

Het voordeel van bellen met Microsoft Teams is dat het mogelijk is om te videobellen met elkaar. Dit maakt gesprekken persoonlijker en helpt om beter in verbinding te staan met elkaar. Verder kunnen beeldschermen worden gedeeld, waardoor een collega direct met jou kan meekijken op jouw beeldscherm. Dit maakt het veel makkelijker om elkaar snel te raadplegen en gegevens met elkaar te delen.

Chatten met Microsoft Teams

We kennen het allemaal wel, de e-mail kettingen door het constant beantwoorden van e-mails. Microsoft Teams lost dit gedeeltelijk op door alle interne communicatie via Microsoft Teams te laten verlopen. In één centraal chatoverzicht wordt direct alle communicatie zichtbaar. Documenten worden makkelijker vindbaar, gegevens staan in één centrale omgeving en er is een geavanceerde zoekfunctie.

Chatten met Microsoft Teams maakt het daarom een stuk makkelijker om gegevens met elkaar uit te wisselen. Het houdt daarmee ook de mailbox beschikbaar voor externe communicatie, waardoor deze sneller wordt beantwoord. De chat mogelijkheden die Microsoft Teams biedt maken samenwerken op afstand stukken makkelijker.

Samenwerken met elkaar

De mogelijkheden van Microsoft Teams zijn allemaal in de basis gericht op het samenwerken met elkaar. Een Microsoft Teams omgeving maakt het samenwerken makkelijker door direct aanpassingen zichtbaar te maken. Collega’s kunnen een aanpassing maken in een document, waarna de gehele organisatie direct deze aanpassing kan zien. Dit voorkomt dubbele gegevens en houdt iedereen up-to-date binnen de organisatie.

Verder biedt Microsoft Teams de mogelijkheid om voor elk team apart de gegevens op te slaan. Dit geeft een afdeling op één centrale plek toegang tot alle data, waardoor samenwerken veel makkelijker wordt. Deze data is voor een heel team direct toegankelijk en voorkomt het heen en weer mailen van data naar elkaar. Dit is veel efficiënter en bovendien een stuk veiliger.

Vanaf elke locatie vergaderen

Een vergadering kan handig zijn om iedereen op een lijn te krijgen. Nu we steeds vaker vanaf verschillende locaties werken, kan het lastig zijn om deze te plannen. Microsoft Teams biedt verschillende mogelijkheden om vergaderingen efficiënt in te plannen. Werknemers kunnen vanaf elke locatie deelnemen aan de vergadering en hebben toegang tot alle benodigdheden. Een Microsoft Teams vergadering heeft onder andere de volgende voordelen:

 • Werknemers kunnen vanaf elke locatie deelnemen
 • Het delen van schermen is makkelijk
 • Presentaties kunnen makkelijk worden gegevens
 • Vergaderingen kunnen worden opgenomen om later terug te kijken

Met de vergadermogelijkheden in Microsoft Teams wordt het een stuk makkelijker om samen met elkaar belangrijke onderwerpen te bespreken.

Waarom Microsoft Teams een belangrijke applicatie is

Met Microsoft Teams wordt één centrale omgeving gecreëerd om in samen te werken. Het is daarom ook onderdeel van de moderne werkplek, omdat de mogelijkheden van Microsoft Teams communicatie makkelijker maken. Het Microsoft Teams platform is een eenvoudig platform om te gebruiken. Werknemers kunnen snel aan de slag en maken direct gebruik van de efficiënte mogelijkheden die Microsoft Teams heeft.

De Microsoft Teams omgeving maakt ook onderdeel uit van Microsoft 365. Vanuit Microsoft 365 worden alle beveiligingsmaatregelen toegepast, waardoor Microsoft Teams op een veilige manier toegang geeft tot gegevens. Het is daarom een veiliger platform om gegevens in te delen. Organisaties kunnen verschillende beleidsinstellingen toepassen, waardoor het platform optimaal gegevens beschermd.

Conclusie

Het Microsoft Teams platform biedt verschillende mogelijkheden aan om efficiënter te werken. Het combineert 4 hoofdfunctionaliteiten in één centrale applicatie, waardoor werknemers optimaal met elkaar in contact kunnen blijven. Nu we steeds vaker vanaf verschillende locaties werken is Microsoft Teams eigenlijk onmisbaar geworden. Het maakt daarom ook onderdeel uit van de moderne werkplek. Meer informatie over de moderne werkplek kun je hieronder vinden:

De voordelen van een moderne werkplek cover

Meer informatie over de moderne werkplek?

Download dan gratis ons eBook voor meer informatie.

Download het gratis eBook:

De voordelen van een moderne werkplek

De voordelen van een moderne werkplek cover

  Ja, ik ga akkoord met het ontvangen van aan mij gerichte berichten over producten, evenementen en acties van OfficeGrip. OfficeGrip mag contact met mij opnemen via de kanalen die ik kies, zoals e-mail, telefoon of post.

  Om spam te voorkomen vragen we u de
  onderstaande code over te typen.

  Meer lezen

  multi-tenant-kopstuk
  Achtergrond

  De voordelen van een multitenant-organisatie in Microsoft 365

  In de wereld van cloud computing is het concept van een multitenant-organisatie een belangrijk aspect dat bedrijven in staat stelt om (kosten)efficiënter te werken. Microsoft heeft dit concept omarmd en geïmplementeerd in Entra ID en Microsoft 365. In deze blog gaan we dieper in op wat een multitenant-organisatie is, hoe het werkt en wat het kan opleveren.

  Lees meer...

  Inschrijven voor de nieuwsbrief

  Het laatste Microsoft 365 nieuws in jouw mailbox? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief!