OfficeGrip_logo

Hoe Microsoft Teams jouw organisatie helpt samenwerken

Eén centrale samenwerkingshub

Binnen een organisatie is samenwerken enorm belangrijk. Nu we steeds vaker vanaf verschillende locaties zijn gaan werken, kan het nog wel eens lastig zijn om in contact te blijven met collega’s. Met Microsoft Teams heeft jouw organisatie één centraal platform waarin alle collega’s kunnen samenwerken. Voor organisaties die vanaf verschillende locaties werken kan Microsoft Teams eigenlijk niet meer ontbreken. Wij bespreken hier waarom Microsoft Teams jouw organisatie helpt om samen te werken.

Inhoudsopgave

Microsoft Teams zorgt ervoor dat werknemers verbonden blijven

Microsoft Teams heeft verschillende functionaliteiten die werknemers verbonden met elkaar kunnen houden. Het platform biedt de mogelijkheid om te bellen, chatten, samenwerken en vergaderen. Dit betekent dat je altijd snel en gemakkelijk contact op kan nemen met al jouw collega’s. Het heen en weer mailen van gegevens is hierdoor verleden tijd. Dit voorkomt dat collega’s vanuit verschillende documenten gaan werken, waardoor onnodige duplicaten ontstaan.

Microsoft Teams heeft speciale teams om samen te werken

Voor elke afdeling in Microsoft Teams wordt gebruik gemaakt van een apart kanaal. Dit maakt het voor collega’s mogelijk om direct samen te werken vanuit dezelfde omgeving. Door gebruik te maken van de cloud worden documenten in real-time bijgewerkt. Elke collega heeft op deze manier altijd toegang tot de meest recente versie van een document.

Collega’s hoeven documenten dus niet meer naar elkaar toe te sturen. Vanuit Microsoft Teams kunnen de laatste documenten worden teruggevonden en werk je altijd met de meest recente versie. Via de chat functie is het wel mogelijk om individuele bestanden naar elkaar toe te sturen. Deze gegevens blijven in Microsoft Teams beschikbaar, waardoor ze makkelijk zijn terug te vinden binnen de chatfunctie.

Microsoft 365 Teams

Microsoft Teams maakt vergaderen mogelijk vanaf elke locatie

Werknemers bevinden zich steeds vaker op verschillende locaties. Dit kan het lastig maken om vergaderingen te organiseren. Met Microsoft Teams wordt het mogelijk om vanaf elke locatie een vergadering te creëren. Dit maakt het voor werknemers makkelijker om vanuit huis te werken. We zien dat steeds meer organisaties hybride zijn gaan werken. Met Microsoft Teams ondersteun je werknemers om vanaf elke locatie productief te kunnen zijn.

Productief en efficiënt werken wordt ook steeds belangrijker voor organisaties. Nu we regelmatig op verschillende plekken werken, is het belangrijk om in contact te kunnen blijven met werknemers. Een vergadering helpt om allemaal de juiste doelen te bereiken. Met Microsoft Teams krijgen werknemers dus de mogelijkheid om effectief te vergaderen en gegevens met elkaar te delen.

Microsoft Teams maakt bellen met collega’s makkelijk

Het kan wel eens voorkomen dat je even snel een collega wilt spreken. Dit kan bij het hybride werken een stuk lastiger zijn. Waar je voorheen langs een bureau liep, moet je nu op een andere manier contact opnemen met elkaar. Daarom is het binnen Microsoft Teams mogelijk om kort met elkaar te bellen. Dit kan bijvoorbeeld handig zijn op het moment dat je even snel antwoord nodig hebt. In plaats van een mail te sturen kun je direct een collega raadplegen. Door jouw beschikbaarheid in Microsoft Teams in te stellen weten collega’s direct of ze jouw kunnen bereiken.

Microsoft Teams status

Microsoft Teams telefonie maakt extern bellen mogelijk

Voor organisaties is het essentieel om telefonisch bereikbaar te zijn. Een moderne telefonie omgeving kan daarom ook niet ontbreken. Met Microsoft Teams Telefonie is het mogelijk om een moderne cloud telefonie omgeving te koppelen aan Microsoft Teams. Dit betekent dat jouw organisatie telefonisch bereikbaar kan zijn via één centrale omgeving, waardoor werknemers snel en gemakkelijk de binnenkomende telefonie kunnen opnemen.

Hoe werkt de Microsoft Teams telefonie omgeving?

Microsoft Teams telefonie wordt gekoppeld aan een Microsoft Teams omgeving. Deze koppeling maakt het mogelijk om externe telefonie te ontvangen via het Microsoft Teams platform. Zonder deze koppeling is dit in de basis niet mogelijk. Je hebt een VoIP-leverancier nodig om de telefonie te regelen in Microsoft Teams. Met verschillende mogelijkheden wordt deze telefonie omgeving compleet naar wens ingericht. Wij geven in dit artikel een uitgebreide uitleg over Microsoft Teams telefonie.

Conclusie

Microsoft Teams is een samenwerkingsplatform voor jouw organisatie. Het geeft collega’s de mogelijkheid om met elkaar in contact te blijven, vanaf welke locatie zij zich ook bevinden. Door het hybride werken is het Microsoft Teams platform eigenlijk onmisbaar geworden voor organisaties. Het hybride werken maakt het in contact komen met collega’s lastiger, waardoor een platform als Microsoft Teams eigenlijk niet kan ontbreken.

De ultieme Microsoft Teams gids

Meer informatie over Microsoft Teams?

Download dan gratis ons eBook met meer informatie

Download het gratis eBook:

Ultieme Microsoft Teams gids

De ultieme Microsoft Teams gids

Meer lezen

storing
Achtergrond

Wereldwijde storing in antivirussoftware zorgt voor problemen bij organisaties

Een recente storing in de antivirussoftware van Crowdstrike heeft wereldwijd computers getroffen, waardoor websites van bedrijven platliggen en er problemen zijn op luchthavens. Deze storing heeft een chaos veroorzaakt op luchthaven Schiphol, met lange rijen voor de balies van luchtvaartmaatschappijen en een platliggende website van Transavia. Ook op andere luchthavens, zoals Eindhoven Airport en in andere landen, zijn er problemen.

Lees meer...

Inschrijven voor de nieuwsbrief

Het laatste Microsoft 365 nieuws in jouw mailbox? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief!