OfficeGrip_logo

Microsoft Teams Telefonie compleet uitgelegd

Extern bellen met Microsoft Teams

Met Microsoft Teams haalt een organisatie een modern samenwerkingsplatform in huis. Het is eigenlijk de centrale hub binnen een organisatie om gegevens met elkaar te delen. Met Microsoft Teams Telefonie wordt deze omgeving uitgebreid door een modern VoIP systeem, waarover wij verderop meer vertellen. Dit betekent concreet dat het mogelijk wordt om met externe personen buiten de organisatie te bellen. Lees daarom hier alles wat jij moet weten over Microsoft Teams Telefonie.

Inhoudsopgave

Wat is Microsoft Teams Telefonie

Microsoft Teams Telefonie is een moderne Voice over IP (VoIP) oplossing voor organisaties. Met deze VoIP oplossing wordt het mogelijk om via het internet te bellen of gebeld te worden. Dit betekent dat er een complete telefonie-omgeving beschikbaar komt in de huidige Microsoft Teams applicatie. Om te kunnen bellen naar externe personen is deze Microsoft Teams Telefonie integratie nodig. Het is niet mogelijk om zonder deze integratie te kunnen bellen naar personen buiten de organisatie.

Wat houdt Voice over IP (VoIP) in?

Vroeger was het met een ISDN-verbinding mogelijk om te bellen en gebeld te worden. Deze techniek is echter verouderd en wordt op termijn uitgefaseerd. De opvolger van de ISDN-techniek is Voice over IP (VoIP). Met Voice over IP is het mogelijk om via een internetverbinding direct te bellen. Voor zakelijk gebruik wordt er daarom steeds vaker van een moderne VoIP-oplossing gebruik gemaakt. Dit komt omdat VoIP een goedkopere en kwalitatief betere oplossing is.

Voor organisaties is het namelijk belangrijk om optimaal bereikbaar te zijn. Met een moderne VoIP oplossing maak je het mogelijk om de gehele organisatie snel en eenvoudig bereikbaar te maken. Een van de grote voordelen is dat werknemers vanaf elke locatie bereikbaar kunnen zijn. Nu we steeds meer hybride zijn gaan werken is dit een uitkomst voor organisaties. Microsoft Teams Telefonie is zo’n VoIP oplossing die bedrijven kunnen gebruiken.

Waarom kiezen VoIP

Waarom kiezen voor een moderne VoIP-oplossing

De traditionele ISDN-techniek wordt steeds verder uitgefaseerd. De logische opvolger is daarom ook een VoIP oplossing. Met een VoIP oplossing wordt het namelijk mogelijk om alle werknemers telefonisch bereikbaar te maken. Nu we steeds vaker vanaf verschillende locaties werken, kan een moderne telefonie-oplossing eigenlijk niet meer ontbreken.  

Een moderne VoIP oplossing werkt volledig vanuit de cloud. Dit maakt het mogelijk om werknemers vanaf elke locatie bereikbaar te maken. Werknemers kunnen bijvoorbeeld vanuit huis werken en toch bereikbaar zijn voor klanten. In Microsoft Teams betekent dit dat werknemers ook via een mobiel apparaat bereikbaar kunnen zijn. Dit is compleet naar wens in te richten en sluit daarom goed aan bij allerlei type organisaties.

Microsoft Teams Telefonie als VoIP oplossing

In de basis doen alle VoIP oplossingen hetzelfde, namelijk het bellen via internet mogelijk maken. De manier waarop dit wordt gedaan verschilt wel fundamenteel van elkaar. Een aantal aanbieders creëren hun eigen platform en sommige maken gebruik van bestaande technologieën. Dit betekent dat er veel verschil kan zitten in de kwaliteit van de VoIP oplossing.

Microsoft heeft met het Teams platform één centrale omgeving gecreëerd waarin het mogelijk is om gegevens te delen. Met Microsoft Teams Telefonie voeg je daar een moderne VoIP omgeving aan toe. Dit maakt het voor werknemers mogelijk om vanuit één centrale applicatie te bellen, waardoor werknemers snel aan de slag kunnen met de telefonie-oplossing.

Welke voordelen biedt Microsoft Teams Telefonie

Microsoft Teams Telefonie integreert direct in een bestaande Microsoft Teams omgeving. Dit versimpelt eigenlijk de IT-omgeving, omdat werknemers niet aan een nieuwe omgeving hoeven te wennen. Microsoft maakt het mogelijk om deze VoIP omgeving compleet naar wens in te richten, waardoor het goed aansluit bij verschillende type organisaties. Een aantal voordelen die Microsoft Teams Telefonie biedt zijn:

Wat is het nadeel van een VoIP oplossing

Een VoIP oplossing kent eigenlijk weinig nadelen. Een van de nadelen is wel dat als er geen internetverbinding is, er niet meer gebeld kan worden via de vaste apparaten in de organisatie. Dit komt omdat alle gesprekken via een internetverbinding verlopen. Verder is het vooral belangrijk om voor een goede leverancier te kiezen. Je wilt namelijk wel een oplossing hebben die goed bij jouw organisatie past.

Microsoft is een grote organisatie en werkt dagelijks aan de ontwikkelingen van Microsoft Teams. Daarom ben je als organisatie vrij zeker dat je een robuuste oplossing in huis haalt. Microsoft werkt ook nauw samen met T-Mobile om een VoIP omgeving te creëren binnen Microsoft Teams. Dit zijn organisaties waarop je daadwerkelijk kunt vertrouwen voor een robuuste oplossing.

Microsoft Teams VoIP

Hoe integreert Microsoft Teams Telefonie in mijn organisatie

Microsoft Teams Telefonie integreert naadloos in een bestaande Microsoft 365 omgeving. Organisaties maken met Microsoft 365 al gebruik van een moderne werkplek, maar met Microsoft Teams Telefonie wordt deze omgeving nog verder uitgebreid. Met verschillende instellingsmogelijkheden wordt het mogelijk om een moderne telefonie omgeving te creëren, waardoor organisaties gebruik maken van een robuuste telefonie oplossing. Deze omgeving is compleet naar wens in te richten, waardoor het goed aansluit op verschillende type organisaties. Dit betekent ook dat eindgebruikers niet opnieuw hoeven te wennen aan een applicatie, maar juist de huidige Microsoft Teams applicatie kunnen gebruiken.

Is er een vast-mobiel integratie mogelijk met Microsoft Teams Telefonie

Ja, Microsoft Teams Telefonie maakt het mogelijk om een vast-mobiel integratie te creëren binnen Microsoft Teams. Dit betekent dat inkomende telefonie ook met een mobiel apparaat kunnen worden beantwoord. Organisaties kunnen ervoor kiezen om persoonlijke apparaten te gebruiken, waardoor er niet nieuwe apparatuur hoeft te worden aangeschaft.

Dit betekent dat werknemers vanaf één telefoonnummer bereikbaar zijn op zowel een vast als mobiel apparaat. Op deze manier kunnen werknemers die vaak onderweg zijn toch bereikbaar blijven. Deze abonnementen worden gecombineerd in één zakelijke omgeving, waardoor het op- en afschalen snel en gemakkelijk gaat.

Microsoft Teams combineren met T-Mobile

T-Mobile heeft het best geteste mobiele netwerk in Nederland. Het is daarom mogelijk om Microsoft Teams Telefonie te combineren met T-Mobile. Dit geeft werknemers de mogelijkheid om gebruik te maken van de unlimited bundels, waardoor er geen limieten meer zijn. Met T-Mobile zijn er extra mogelijkheden bij de inrichting van een VoIP omgeving. Dit komt omdat de vast-mobiel integratie altijd via T-Mobile plaats vindt. Zo zijn er verschillende fallback mogelijkheden en kan in het geval van een internetstoring nog altijd mobiel worden gebeld.

Conclusie

Met Microsoft Teams Telefonie maakt een organisatie gebruik van een moderne VoIP oplossing binnen de organisatie. Dit zorgt ervoor dat werknemers vanaf verschillende locaties bereikbaar kunne zijn, waardoor het faciliteren van een hybride werkplek makkelijker wordt. Voor meer informatie over de Microsoft Teams Telefonie integratie kun je gratis ons eBook downloaden:

Microsoft Teams telefonie- de voordelen van een telefonie integratie

Meer informatie over Microsoft Teams Telefonie?

Download dan gratis ons eBook met meer informatie

Download het gratis eBook:

De voordelen van een telefonie integratie

Microsoft Teams telefonie- de voordelen van een telefonie integratie

  Ja, ik ga akkoord met het ontvangen van aan mij gerichte berichten over producten, evenementen en acties van OfficeGrip. OfficeGrip mag contact met mij opnemen via de kanalen die ik kies, zoals e-mail, telefoon of post.

  Meer lezen

  storing
  Achtergrond

  Wereldwijde storing in antivirussoftware zorgt voor problemen bij organisaties

  Een recente storing in de antivirussoftware van Crowdstrike heeft wereldwijd computers getroffen, waardoor websites van bedrijven platliggen en er problemen zijn op luchthavens. Deze storing heeft een chaos veroorzaakt op luchthaven Schiphol, met lange rijen voor de balies van luchtvaartmaatschappijen en een platliggende website van Transavia. Ook op andere luchthavens, zoals Eindhoven Airport en in andere landen, zijn er problemen.

  Lees meer...

  Inschrijven voor de nieuwsbrief

  Het laatste Microsoft 365 nieuws in jouw mailbox? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief!