OfficeGrip_logo

Hoe veilig is Microsoft Teams

Bescherm gegevens binnen de organisatie

Microsoft Teams is het platform voor bedrijven om optimaal samen te werken. Het creëert namelijk één centrale plek om alle gegevens in te kunnen delen. Met de komst van het hybride werken is Microsoft Teams eigenlijk onmisbaar geworden binnen een organisatie. Maar hoe veilig is Microsoft Teams nu daadwerkelijk?

Microsoft Teams is een veilige oplossing

Laten we gelijk met de deur in huis vallen, Microsoft Teams is een veilige oplossing om te gebruiken binnen een organisatie. Microsoft Teams is juist ontwikkeld om op een veilige, efficiënte en snelle manier gegevens met collega’s te delen. Het platform is namelijk onderdeel van Microsoft 365, waardoor er verschillende beveiligingsmogelijkheden kunnen worden ingesteld. Deze beveiligingsinstellingen zorgen ervoor dat gegevens op een veilige manier binnen de Teams omgeving worden gedeeld.

Hoe veilig Microsoft Teams precies is hangt af van de instellingen. Je kunt namelijk verschillende beveiligingsonderdelen instellen binnen het Teams platform. Per organisatie kan het gegevensbeleid verschillen, waardoor een Microsoft Teams omgeving op verschillende manieren kan worden ingericht. Een bank heeft bijvoorbeeld andere behoeftes dan het onderwijs, wat ervoor zorgt dat Microsoft Teams op een andere manier moet worden ingericht.

Microsoft Teams biedt dus in de basis een veilige oplossing, die met verschillende instellingen nog veiliger kan worden gemaakt. Denk dan aan toegang op basis van rechten, multi-factor authenticatie, apparaat beheer en nog veel meer. Op deze manier kunnen kwaadwillende buiten de deur worden gehouden.

Microsoft Teams veilig

Microsoft Teams is onderdeel van Microsoft 365

Microsoft Teams is een veilige oplossing, omdat het gebruik maakt van de beveiligingsmogelijkheden in Microsoft 365. Het werken vanuit de cloud brengt namelijk uitdagingen met zich mee op het gebied van gegevensbeveiliging. Je wilt werknemers op een veilige manier toegang kunnen geven tot bedrijfsgegevens, zonder het voor kwaadwillende makkelijker te maken.

Dit is waar Microsoft 365 bij komt kijken. Het Microsoft 365 platform maakt het namelijk mogelijk om op verschillende manieren toegang te verlenen tot gegevens. In het geval van Microsoft Teams kun je bijvoorbeeld denken aan het delen van gegevens met externe personen. Het wordt mogelijk om externe leveranciers toegang te geven tot bepaalde documenten. De toegang tot deze documenten kan automatisch worden ontzegd na een bepaalde tijd, waardoor de leverancier opnieuw toegang moet vragen tot deze gegevens. Dit maakt het veiliger en makkelijker om gegevens met externe leveranciers te delen.

Is Microsoft Teams dus veilig om te gebruiken?

Ja, Microsoft Teams is een veilige oplossing. Het platform is eigenlijk onmisbaar binnen een moderne werkplek. De werkomgeving is steeds meer aan het veranderen en moderner aan het worden. We werken namelijk steeds vaker vanuit een hybride werkplek. Dit maakt het voor bedrijven belangrijk om data en gegevens op een veilige manier met elkaar te delen. Microsoft Teams houdt hier dus rekening mee. Toegang tot gegevens kunnen op basis van verschillende gebruikersgroepen worden verleend, wat ervoor zorgt dat een selecte groep mensen toegang hebben tot deze gegevens.

Verder is het mogelijk om vanuit een veilige omgeving te vergaderen en chatten met elkaar. Microsoft Teams beschermt namelijk tegen verschillende dreigingen van buitenaf. Kwaadwillende proberen op verschillende manieren toegang te krijgen tot de IT-omgeving binnen organisaties. Microsoft Teams & Microsoft 365 beschermen gebruikers tegen deze dreigingen met geavanceerde beveiliging. Een IT-manager krijgt ook een melding als er een dreiging van buitenaf plaats vindt, waardoor er direct actie ondernomen kan worden. Op deze manier worden alle gegevens binnen een organisatie optimaal beschermd. Voor een technische uitleg van de beveiliging in Microsoft Teams kun je hier de documentatie van Microsoft raadplegen.

Is Microsoft Teams veilig

Microsoft Teams beveiligingsinstellingen werken organisatie breed

Een Microsoft Teams omgeving beveiligen gebeurt dus vanuit Microsoft 365. Je kunt Microsoft 365 zien als een overkoepelend systeem, waarin Microsoft Teams zich bevindt. Dit maakt het mogelijk om de instellingen direct toe te passen voor de gehele organisatie. Met deze instellingen behoudt je grip op data en bescherm je gebruikers optimaal. De verschillende beveiligingsmogelijkheden in Microsoft 365 maken het dus mogelijk om organisatie breed alles te regelen. Dit maakt het overzichtelijk en verlaagd dus de complexiteit van de huidige IT-omgeving.

Tot slot

Microsoft Teams kun je dus zien als een uiterst veilige omgeving. Met verschillende instellingsmogelijkheden wordt het mogelijk om deze omgeving te beschermen en beheren. Het platform kan eigenlijk niet meer ontbreken binnen een organisatie, omdat het ervoor zorgt dat werknemers vanaf elke locatie veilig kunnen werken. Ben je nu benieuwd wat Microsoft Teams allemaal voor jouw organisatie kan beteken? Download dan gratis ons eBook over Microsoft Teams hieronder:

Download het gratis eBook:

Ultieme Microsoft Teams gids

De ultieme Microsoft Teams gids

Meer lezen

neomounts
Eindgebruiker

Optimaliseer uw werkplek: ontdek de ideale monitorarm, laptopstand en trolley voor uw organisatie

In de dynamische wereld van moderne werkplekken is ergonomie cruciaal voor een productieve en comfortabele werkomgeving. Daarom presenteren wij met trots onze aanbevolen producten, variërend van NEXT-series monitorarmen tot handige laptopstands en veelzijdige trolleys. In deze blog nemen we een kijkje in de unieke eigenschappen van elk product in onze selectie.

Lees meer...
Stream-Microsoft
Eindgebruiker

Microsoft Stream: de toekomst van video in Microsoft 365

De toekomst van video op het werk ziet er rooskleurig uit met Microsoft Stream, het videoplatform binnen Microsoft 365 voor bedrijven. Dit platform integreert video’s in de dagelijkse gang van zaken op het werk. Met nieuwe tools en functies zoals Copilot, snelle trim, vertalingen, video-afspelen en opnemen in Outlook, en meer, kunt u uw video’s boeiender en toegankelijker maken voor mensen op uw werk.

Lees meer...
excellente-klantbeleving
Achtergrond

Vernieuwde klantbeleving: de kracht van ons nieuwe ticketsysteem

Bij OfficeGrip is ons voornaamste doel om langdurige en waardevolle relaties met onze klanten op te bouwen. Om hierin te kunnen excelleren is recentelijk de Customer Experience-afdeling opgericht, die een cruciale rol gaat spelen als verbindende schakel tussen onze organisatie en klanten. In dit blogartikel licht ik graag uit hoe dit team niet alleen problemen oplost, maar ook een waardevolle toevoeging biedt aan onze klanten.

Lees meer...

Inschrijven voor de nieuwsbrief

Het laatste Microsoft 365 nieuws in jouw mailbox? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief!