OfficeGrip_logo

Succesvol migreren naar de cloud

Het nieuwe werken

Een cloud migratie kan verschillende voordelen hebben voor een organisatie. Nu het werken vanuit huis in populariteit is toegenomen, is migreren naar de cloud een logische vervolgstap. Zo wordt het met de cloud bijvoorbeeld makkelijker om vanaf verschillende plekken te werken. Met applicaties zoals Microsoft Teams & SharePoint wordt het bovendien makkelijker om samen te werken met collega’s. Hoe je succesvol kan migreren naar de cloud leggen wij hier verder uit.

Inhoudsopgave

Waarom migreren naar de cloud

Het migreren naar de cloud heeft verschillende voordelen ten opzichte van een traditionele oplossing. Een traditionele fileserver is bijvoorbeeld onderhoudsintensief en vereist de benodigde aandacht, omdat er anders gegevensverlies kan plaatsvinden. Ook moeten applicaties handmatig worden geüpdatet om een veilige werkomgeving te garanderen. Met een cloud migratie los je een aantal problemen die een traditionele oplossing heeft op.

Migreren naar de cloud verbetert de samenwerking

Met een cloud migratie wordt het voor werknemers makkelijker om samen te werken met elkaar. Nu we steeds meer vanuit een hybride werkplek zijn gaan werken, maakt de cloud het mogelijk om snel en gemakkelijk contact te behouden met collega’s. Het delen van gegevens is een belangrijk onderdeel bij het werken vanuit de cloud.

Microsoft Teams is zo’n applicatie die profiteert van het werken vanuit de cloud. Met het Teams platform wordt het mogelijk om snel en gemakkelijk gegevens te delen met elkaar. Dit gebeurt aan de hand van de 4 hoofdfunctionaliteiten binnen Microsoft Teams, namelijk bellen, chatten, samenwerken en vergaderen. Lees hier alles wat jij moet weten over Microsoft Teams.

Makkelijker op- en afschalen met de cloud

Het grote voordeel van het migreren naar de cloud is het makkelijk kunnen op- en afschalen. Dit betekent dat je eigenlijk alleen maar betaald voor wat je gebruikt. De kosten worden hierdoor een stuk transparanter en duidelijker. Op het moment dat jouw organisatie aan het groeien is, dan groeit de cloud direct mee. De schaalbaarheid maakt het dus makkelijker om te groeien met de organisatie, omdat de IT-omgeving direct meegroeit.

Migreren naar de cloud

Migreren naar de cloud zorgt automatisch voor een up-to-date omgeving

Een omgeving up-to-date houden kan binnen een organisatie een behoorlijke klus zijn. Het installeren van updates, upgraden van applicaties en beheren van de omgeving is tijdrovend. Binnen de cloud maakt iedereen direct gebruik van de nieuwste oplossingen. Dit betekent dat iedereen automatisch een veilige omgeving heeft om in te werken. De IT-beheerder hoeft namelijk niet handmatig alle applicaties te updaten. De cloud wordt automatisch up-to-date gehouden, waardoor een organisatie direct profiteert van de nieuwste mogelijkheden.

De beveiliging wordt verbeterd met een cloud migratie

De beveiliging van gegevens binnen een organisatie is enorm belangrijk. Je wilt uiteraard niet dat bedrijfsgegevens op straat belanden. Met een cloud migratie wordt het mogelijk om de gegevens extra te beveiligen en beleidsinstellingen toe te passen. Microsoft 365 is een van de cloud aanbieders die erg veel focus legt op de beveiliging van hun cloud omgeving. Informatie over de beveiliging van Microsoft 365 kun je hier vinden.

Migreren naar de cloud met Microsoft 365

Microsoft 365 is een cloudoplossing die helpt om een moderne werkplek te creëren. De manier waarop wij werken is steeds meer aan het veranderen, waardoor er een aantal uitdagingen op het gebied van ICT zijn. Migreren naar de cloud met Microsoft 365 heeft een aantal voordelen. De office apps zijn voor gebruikers vaak bekend terrein, waardoor het makkelijker in gebruik is. Ook legt Microsoft 365 de focus op samenwerken en veiligheid, wat bij een moderne werkplek enorm belangrijk is. Lees hier meer over een moderne werkplek met Microsoft 365.

Tot slot

Succesvol migreren naar de cloud is dus enorm belangrijk. Een werkomgeving in de cloud kan de productiviteit enorm verbeteren, omdat het makkelijker is om gegevens te delen en vinden. Werken vanuit de cloud maakt het mogelijk om optimaal samen te werken, vanaf welke locatie werknemers zich ook bevinden. Ben je benieuwd wat een moderne werkplek met Microsoft 365 voor jouw kan betekenen? Download dan GRATIS ons eBook over de moderne werkplek hieronder:  

Download het gratis eBook:

De voordelen van een moderne werkplek

De voordelen van een moderne werkplek cover

  Ja, ik ga akkoord met het ontvangen van aan mij gerichte berichten over producten, evenementen en acties van OfficeGrip. OfficeGrip mag contact met mij opnemen via de kanalen die ik kies, zoals e-mail, telefoon of post.

  Om spam te voorkomen vragen we u de
  onderstaande code over te typen.

  Meer lezen

  storing
  Achtergrond

  Wereldwijde storing in antivirussoftware zorgt voor problemen bij organisaties

  Een recente storing in de antivirussoftware van Crowdstrike heeft wereldwijd computers getroffen, waardoor websites van bedrijven platliggen en er problemen zijn op luchthavens. Deze storing heeft een chaos veroorzaakt op luchthaven Schiphol, met lange rijen voor de balies van luchtvaartmaatschappijen en een platliggende website van Transavia. Ook op andere luchthavens, zoals Eindhoven Airport en in andere landen, zijn er problemen.

  Lees meer...

  Inschrijven voor de nieuwsbrief

  Het laatste Microsoft 365 nieuws in jouw mailbox? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief!