OfficeGrip_logo

Wat is Office 365

Een moderne werkplek met Office 365

Office 365 is een softwarepakket waarmee organisaties kunnen samenwerken. Microsoft Office 365 werkt volledig vanuit de cloud en helpt organisaties om een moderne werkplek te creëren. Nu we steeds vaker hybride zijn gaan werken, kan Office 365 niet meer ontbreken binnen organisaties. Het zorgt ervoor dat gegevens op één centrale plek worden opgeslagen. Wat Office 365 is leggen wij hier verder uit.

Inhoudsopgave

Wat is Office 365 en wat kun je ermee?

Wat Office 365 precies is, is een samenwerkingsplatform voor organisaties. Werknemers werken steeds vaker vanaf verschillende locaties, waardoor het belangrijk is om op een veilige manier toegang te geven tot gegevens. Dit is precies wat Office 365 doet. Het geeft organisaties flexibele mogelijkheden om een moderne werkplek in te richten. Dit zorgt ervoor dat Office 365 perfect aansluit bij de wensen en behoeftes van organisaties.

In Office 365 zitten verschillende applicaties die helpen om beter samen te werken. Een aantal van deze applicaties zijn SharePoint, Microsoft Teams, Outlook en OneDrive. Deze applicaties maken het mogelijk om op een productieve manier in contact te blijven met collega’s en gegevens te delen. Door gebruik te maken van de cloud is het mogelijk om vanaf elke locatie en elk apparaat toegang te krijgen tot gegevens. Dit kan door de kracht van Office 365 compleet naar wens worden ingericht.

Wat is Office 365 en wat kun je ermee

Wat is het verschil tussen Office 365 en Microsoft 365

Office 365 is de oude benaming voor Microsoft 365. Dit betekent dat alle functionaliteiten van Office 365 nu in Microsoft 365 zitten. Gebruikers hoeven niet over te stappen, omdat het in de basis dezelfde omgeving is. Microsoft heeft de omgeving wel steeds verder uitgebreid, waardoor Microsoft 365 nu meer functionaliteiten bezit dan Office 365. Microsoft heeft dus alleen de naam gewijzigd, waardoor de ontwikkeling van Office 365 verder is gegaan onder de naam Microsoft 365. In dit artikel gebruiken wij nog de naam Office 365, maar in de praktijk is het tegenwoordig Microsoft 365.

Waarom Office 365 gebruiken

Voor organisaties kunnen er verschillende redenen zijn om Office 365 te gebruiken. Met Office 365 wordt het mogelijk om een moderne werkplek te creëren. Dit betekent dat werknemers vanaf elke locatie op een veilige manier toegang kunnen krijgen tot gegevens. In contact blijven met collega’s wordt op deze manier een stuk gemakkelijker. Waar vroeger alles heen en weer werd gemaild, kan tegenwoordig alle interne communicatie plaats vinden in Microsoft Teams. Zo heeft Office 365 nog een aantal applicaties die het samenwerken met collega’s makkelijker maakt.

Microsoft Teams in Office 365

Een van de belangrijkste applicaties in Office 365 is Microsoft Teams. Met Microsoft Teams wordt het mogelijk om vanaf elke locatie in contact te blijven met collega’s. Functionaliteiten zoals bellen, chatten, samenwerken en vergaderen zijn allemaal beschikbaar in Microsoft Teams. Werknemers kunnen op deze manier productief vanuit verschillende locaties werken.

Door de toename van het hybride werken is Microsoft Teams eigenlijk onmisbaar geworden. In Office 365 maakt Microsoft Teams het erg gemakkelijk om in contact te blijven met al jouw collega’s. Het versturen van gegevens kan snel en gemakkelijk via de chatfunctie, vergaderingen kunnen digitaal plaatsvinden en collega’s kunnen direct worden gebeld. Dit verhoogt de samenwerking en zorgt ervoor dat communicatie soepel verloopt.

Office 365 Microsoft Teams

SharePoint in Office 365

SharePoint is een modern intranet voor organisaties, waarin alle gegevens veilig kunnen worden opgeslagen. Een SharePoint omgeving zorgt ervoor dat alle bedrijfsgegevens op één centrale plek komen te staan. Met verschillende toegangsrechten kan er worden bepaald wie er allemaal toegang heeft tot deze gegevens. Dit maakt SharePoint uiterst geschikt voor allerlei type organisaties, omdat het flexibel genoeg is voor zowel kleine als grote organisaties.

Office 365 zorgt ervoor dat alle gegevens vanuit het Office portaal beschikbaar zijn. Dit betekent dat werknemers minder aan het zoeken zijn naar de juiste gegevens. De kracht van Office 365 zit vooral in de integratie tussen de verschillende applicaties. Door deze integratie wordt het mogelijk om snel gegevens te vinden en te delen met collega’s. SharePoint creëert in Office 365 een omgeving om alle gegevens op te slaan die zich binnen een organisatie bevinden.

Office 365 SharePoint

Outlook in Office 365

In organisaties wordt er nog veel heen en weer gemaild. Microsoft Outlook is een mailapplicatie die daar vaak voor wordt gebruikt. Het voordeel van Outlook in Office 365, is dat er verschillende beveiligingsmogelijkheden zijn. E-mails worden gescand op kwaadwillende software, voordat deze de organisatie bereiken. Dit maakt het mogelijk om werknemers beter te beschermen. In Office 365 hebben organisaties toegang tot verschillende beveiligingsmogelijkheden. Door Outlook te gebruiken in Office 365 wordt de organisatie beter beschermd tegen cybercriminaliteit.

Conclusie

Met Office 365 wordt het voor organisaties mogelijk om een veilige moderne werkomgeving te creëren. De verschillende applicaties zorgen ervoor dat samenwerken en gegevens delen erg gemakkelijk wordt. Nu we steeds vaker hybride zijn gaan werken, kan Office 365 eigenlijk niet meer ontbreken. Voor meer informatie over Office 365 (Microsoft 365) kun je hier onze uitgebreide blog lezen over alle beschikbare functionaliteiten.

De voordelen van een moderne werkplek cover

Meer informatie over de moderne werkplek?

Download dan gratis ons eBook met meer informatie

Download het gratis eBook:

De voordelen van een moderne werkplek

De voordelen van een moderne werkplek cover

  Ja, ik ga akkoord met het ontvangen van aan mij gerichte berichten over producten, evenementen en acties van OfficeGrip. OfficeGrip mag contact met mij opnemen via de kanalen die ik kies, zoals e-mail, telefoon of post.

  Om spam te voorkomen vragen we u de
  onderstaande code over te typen.

  captcha

  Meer lezen

  hoe-microsoft-teams-sharepoint-samen-werken-1
  Microsoft Teams

  Hoe Microsoft Teams en SharePoint samenwerken

  Microsoft Teams en SharePoint zijn twee krachtige tools die ontworpen zijn om samen te werken en te versterken. Terwijl Teams een platform biedt voor real-time samenwerking en communicatie, biedt SharePoint een centrale locatie voor het delen en beheren van documenten en inhoud.

  Lees meer...
  wat-is-games-for-work-nieuwe-microsoft-teams-app-1
  Achtergrond

  Wat is Games for Work, een nieuwe Microsoft Teams-app

  Games for Work is een nieuwe app van Microsoft, die bedrijven helpt om productiviteit te verhogen door het gebruik van gamification. De app biedt een scala aan tools waarmee bedrijven hun werknemers kunnen uitdagen en motiveren om meer te presteren door middel van leuke en interactieve spellen.

  Lees meer...
  adobe-acrobat-integratie-microsoft-teams-1
  IT Manager

  Doe meer met de Adobe Acrobat integratie in Microsoft Teams

  De integratie van Adobe Acrobat in Microsoft Teams maakt het werken met PDF-bestanden nog gemakkelijker en efficiënter. Voortaan hoef je niet meer tussen verschillende programma’s heen en weer te schakelen om samen te werken aan documenten, want alles wat je nodig hebt is nu binnen handbereik in Teams.

  Lees meer...

  Inschrijven voor de nieuwsbrief

  Het laatste Microsoft 365 nieuws in jouw mailbox? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief!