OfficeGrip_logo

Gmail importeren in Office 365

Als u overschakelt naar email van Office 365 van een andere service, zoals Gmail, Yahoo! of AOL, kunt u uw bestaande e-mail meenemen. Uw bestaande Gmail-berichten migreren naar uw Office 365-postvak is ideaal als u van plan bent om uw Gmail-account op te heffen. Op deze manier hebt u al uw e-mails, van vroeger en van nu, op één plaats.U kunt uw Gmail-contactpersonen en -agenda ook migreren, maar dat moet afzonderlijk gebeuren. Zie Uw Google Gmail-contactpersonen importeren in Office 365 en Google-agenda bekijken in Outlook

Als u Outlook voor Mac 2011 gebruikt, zijn er andere instructies voor het exporteren en importeren.

Voordat u uw e-mail importeert, controleert u of uw Office 365-postvak in Outlook is ingesteld

Dit betekent dat u de aanmeldingsgegevens hebt voor uw nieuwe Office 365-account, Outlook 2013 op uw computer is geïnstalleerd, en het Office 365-postvak aan Outlook hebt toegevoegd.
 
[typo_alert style=”typo_groen”]Stap 1: Uw Gmail-account aan Outlook toevoegen[/typo_alert]

Wanneer u klaar met deze stap bent, ziet u uw Gmail-berichten in Outlook. Nadat u de gegevens naar Office 365 hebt gekopieerd, kunt u uw Gmail-account blijven gebruiken via de webinterface van Gmail.

 1. Meld u aan bij uw Gmail-account.
 2. Ga naar de aanmeldingspagina van Google, kies Inschakelen en sluit het venster. Het is geen probleem om Outlook toegang te verlenen. Als u klaar bent met het importeren van uw Gmail-berichten, kunt u deze instelling wijzigen als u wilt.
 3. Kies in Outlook 2013Bestand > Account toevoegen.Opdracht Agenda in submenu Nieuw van Bestand; dialoogvenster Nieuwe map maken
 4. Geef op de pagina Automatische accountconfiguratie uw naam, Gmail-adres en wachtwoord op en kiesVolgende.Schermafbeelding van het toevoegen van een vermelding (@) aan een bericht in de SharePoint Newsfeed-app
 5. Klik op Voltooien. Outlook synchroniseert met uw Gmail-account. De e-mail in uw Gmail-account wordt weergegeven in Outlook, recht onder uw Office 365-postvak.After you add your gmail account, you will see two accounts in Outlook

  Als in plaats van uw Gmail-berichten in Outlook, een foutbericht wordt weergegeven met iets wat lijkt op ‘uw IMAP-server wil u attent maken op het volgende…’ gaat u naar uw Gmail-account en controleert u dat minder veilige instellingen is ingesteld op Inschakelen, en voert u de stappen opnieuw uit om uw Gmail-account aan Outlook toe te voegen.

 
[typo_alert style=”typo_groen”]Stap 2: Uw Gmail-berichten kopiëren naar uw computer[/typo_alert]

Wanneer u klaar bent met deze stap, wordt een kopie van uw Gmail-berichten opgeslagen in een bestand dat wordt gemaakt op uw computer. Het bestand heet een Outlook-gegevensbestand (.pst). Als u meer e-mailberichten ontvangt bij uw Gmail-account nadat u deze momentopname hebt genomen, worden die extra berichten niet gekopieerd naar het PST-bestand, maar u kunt altijd deze stappen herhalen om deze te kopiëren.

 1. Kies in Outlook 2013Bestand > Openen en exporteren > Importeren/exporteren.
 2. Kies Exporteren naar een bestand en vervolgens Volgende.
 3. Kies Outlook-gegevensbestand (.pst) en kies Volgende.
 4. Selecteer het account dat u wilt exporteren door de naam of het e-mailadres van uw Gmail-account te kiezen en te controleren dat het vakje Submappen opnemen is aangevinkt (dit zorgt ervoor dat alle e-mail wordt gekopieerd) en kies vervolgens Volgende.
 5. Kies Bladeren om te selecteren waar u Outlook-gegevensbestand (.pst) opslaat en om een bestandsnaam in te voeren. Standaard is de naam ‘back-up’ dus kies een andere naam die u gemakkelijk onthoudt, zoals gmail. Als u naar een bestaand Outlook-gegevensbestand (.pst) exporteert, geeft u onder Opties aan wat er moet gebeuren met de export van items die al in het bestand aanwezig zijn. Kies Voltooien om door te gaan.
 6. Voeg een wachtwoord toe in het dialoogvenster Een optioneel wachtwoord toevoegen als u wilt. Kies Okom het gegevensbestand op te slaan zelfs als u de wachtwoordvakken leeg laat. Zonder verdere kennisgeving begint het exporteren van de gegevens door Outlook onmiddellijk. Er verschijnt ook geen bericht wanneer het klaar is.
  Een query met alle tabelvelden.
 7. Ga naar de locatie waar u het PST-bestand hebt opgeslagen om te bevestigen dat het er is opgeslagen.

 
[typo_alert style=”typo_groen”]Stap 3: Uw Gmail kopiëren naar uw Office 365-postvak[/typo_alert]

Wanneer u klaar bent met deze stap, is de e-mail in het PST-bestand beschikbaar in uw Office 365-postvak.

 1. In Outlook 2013 kiest u Bestand > Openen en exporteren > Importeren/exporteren om de wizard Importeren en exporteren te starten.
 2. Kies Gegevens uit een ander programma of bestand importeren > Volgende.
 3. Kies Outlook-gegevensbestand (.pst) > Volgende.
 4. Blader naar het PST-bestand dat u hebt gemaakt in Stap 2 (in het voorbeeld heeft het bestand de naam gmail.pst). Geef onder Opties aan hoe u dubbele contactpersonen wilt verwerken. Kies Volgende.
 5. Als u een wachtwoord hebt toegewezen aan Outlook-gegevensbestand (.pst), voert u het wachtwoord in >OK.
 6. Kies ervoor de e-mail naar uw Office 365-postvak te importeren (in het voorbeeld is het Office 365-postvak genaamd joep@onmicrosoft.com). Kies Voltooien.
 7. Het kopiëren van de gegevens uit het PST-bestand naar uw Office 365-postvak wordt gestart. Als u veel gegevens hebt, kan dit uren duren. Als u Outlook afsluit of de verbinding met internet verbreekt voordat het importeren is voltooid, gaat het importeren verder bij de volgende keer dat u verbinding maakt.Wanneer Outlook is voltooid, ziet u de momentopname van Gmail, nu opgeslagen in uw Office 365-postvak. Gefeliciteerd! Uw oude Gmail-berichten bevinden zich nu in uw Office 365-postvak.

  After you import the email to your Office 365 mailbox, it will appear in two places.

  Omdat uw oude Gmail is opgeslagen uw Office 365-postvak, kunt u de Outlook Web App gebruiken voor toegang tot de e-mailberichten vanaf elk apparaat.

  Snel starten

 
[typo_alert style=”typo_groen”](optioneel) Stap 4: Uw Gmail-account uit Outlook verwijderen[/typo_alert]

Wanneer u klaar bent met deze stap, is uw Gmail-account nog steeds aanwezig, maar wordt deze niet weergegeven in Outlook. Als u nog e-mails ontvangt in dat Gmail-account, moet u de stappen in dit artikel herhalen als u ze in uw Office 365-postvak wilt.

 1. Kies in OutlookBestand > Accountinstellingen > Accountinstellingen.Als u op Profiel weergeven klikt, worden details van zakelijke gegevens weergegeven.
 2. Selecteer in het vak Accountinstellingen uw Gmail-account en vervolgens Verwijderen.
 3. Kies in het dialoogvenster over het verwijderen van de offline cache Ja.When you remove your gmail account from Outlook, click Yes at the warning about your offline cache being deleted.

  De Gmail-berichten die u importeerde naar uw Office 365-postvak zijn er nog steeds, maar uw Gmail-account verschijnt niet meer in Outlook.

Deel dit artikel

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Inschrijven voor de nieuwsbrief

Het laatste Microsoft 365 nieuws in jouw mailbox? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief!