OfficeGrip_logo

Succesvol hybride werken met Microsoft 365

Een moderne werkplek

Organisaties worden steeds flexibeler en werknemers werken steeds vaker vanaf verschillende locaties. Het hybride werken is daarom steeds populairder aan het worden binnen organisaties. Met Microsoft 365 wordt het mogelijk om op een flexibele manier te werken vanaf elke locatie, zonder compromissen te maken op de beveiliging. Dit komt door de diepgaande beveiligingsmogelijkheden die in Microsoft 365 aanwezig zijn. Succesvol hybride werken doe je als organisatie dus met Microsoft 365. Wij leggen hier uit wat Microsoft 365 is en hoe het hybride werken optimaal mogelijk maakt.

Inhoudsopgave

Waarom is Microsoft 365 noodzakelijk voor het hybride werken

Microsoft 365 maakt het hybride werken een stuk makkelijker voor werknemers. Binnen organisaties zijn verschillende soorten data aanwezig. Deze gegevens worden op verschillende plekken opgeslagen en zijn vaak lastig vanaf afstand toegankelijk. Dit kan een bewuste keuze zijn om data veilig te houden of een beperking van de huidige omgeving. Nu we dus vanaf verschillende locaties zijn gaan werken, is het lastiger voor werknemers om deze data te benaderen.

Het veilig houden van data kan op verschillende manieren. Door te werken vanuit de cloud wordt het mogelijk om data beter te beveiligen. Hybride werken met Microsoft 365 betekent eigenlijk gebruik maken van een cloud omgeving om data in op te slaan. Werknemers hebben op een makkelijke manier toegang nodig tot werkgegevens. Het voordeel van de Microsoft 365 cloud, is dat gegevens vanaf elke locatie bereikbaar zijn. Dit gebeurt op een veilige manier zonder een impact te hebben op de beveiliging.

Hoe Microsoft 365 data veilig bewaard

Werknemers vanaf elke locatie toegang geven tot data klinkt minder veilig dan de traditionele manier. Wij begrijpen de gedachten die daarachter zit, maar tegenwoordig is dit eigenlijk niet meer waar. Door gebruik te maken van de cloud verhoog je juist het beveiligingsniveau van de organisatie. De Microsoft 365 omgeving biedt uitgebreide beveiliging om cybercriminelen zo veel mogelijk te weren uit de omgeving. Je krijgt als organisatie veel beter inzicht in de beveiliging van de gehele ICT omgeving, omdat alles direct via de cloud inzichtelijk is.

Hybride werken kan door een goed ingerichte Microsoft 365 omgeving veiliger zijn dan traditionele methodes. Gegevens worden in een Microsoft 365 omgeving beter beveiligd tegen cybercriminelen en verschillende vormen van ransomware. Door de toename in het aantal cyberbedreigingen is het essentieel om een veilige plek te creëren waarin werknemers kunnen samenwerken en gegevens delen.

Hybride werken moderne werkplek

Waarom hybride werken een moderne werkplek vereist

Een Microsoft 365 omgeving gebruik je in de basis om een moderne werkplek te creëren. Met een moderne werkplek werk je als organisatie veiliger, productiever en kostenefficiënter ten opzichte van de traditionele manier. Het creëert één centrale omgeving waarin gegevens opgeslagen kunnen worden. De moderne werkplek werkt volledig vanuit de cloud en is vanaf verschillende apparaten toegankelijk, afhankelijk van de gekozen beleidsinstellingen.

Hybride werken doe je in de basis met een Microsoft 365 omgeving, omdat dit veiliger en efficiënter is. Sommige organisaties maken nog gebruik van interne servers om remote desktop verbindingen te maken. Dit is een omslachtige manier om toegang te krijgen tot bedrijfsgegevens. Vroeger was dit een praktische oplossing, maar tegenwoordig zijn er veel betere alternatieven beschikbaar.

Een moderne werkplek maakt gebruik van applicaties zoals SharePoint en Microsoft Teams, waarmee werknemers veilig documenten en gegevens met elkaar kunnen delen. Deze applicaties stellen werknemers in staat om vanaf elke locatie contact met elkaar te hebben en gegevens te delen.  

Een moderne werkplek maakt hybride werken mogelijk op een veilige manier

Het creëren van een moderne werkplek is essentieel om op een veilige manier hybride te werken. Microsoft 365 maakt het mogelijk om werknemers vanaf elke locatie te voorzien van de meest recente data. Dit gebeurt op basis van verschillende toegangsrechten, beveiligingsinstellingen en beleidsinstellingen. Bij het inrichten is het belangrijk om goed over deze onderdelen na te denken, omdat het de primaire beveiliging van Microsoft 365 is.

Hybride werken met Microsoft 365 vereist andere beveiligingsmogelijkheden dan de traditionele methode. De data van een organisatie verplaatst zich steeds vaker op apparaten van werknemers, waardoor deze optimaal beschermd moeten worden. De beveiligingsmogelijkheden van Microsoft 365 zorgen ervoor dat werknemers optimaal beschermd zijn tegen cybercriminaliteit. Uitgebreide informatie over de beveiligingsmogelijkheden van Microsoft 365 kun je hier vinden.

Hybride werken met Microsoft 365

Hybride werken maakt het in contact staan met collega’s lastiger

Het hybride werken maakt het lastiger om collega’s te bereiken. Waar het vroeger makkelijk was om langs een bureau te lopen, zal je bij het hybride werken regelmatig een leeg bureau treffen. Door Microsoft 365 in te zetten zorg je ervoor dat werknemers optimaal met elkaar in contact kunnen staan. Microsoft 365 biedt werknemers die hybride werken onder andere de volgende mogelijkheden:

 • Bellen naar collega’s wordt mogelijk
 • Chatten en het versturen van korte berichten gebeurt vanuit één omgeving
 • Samenwerken en bestanden delen wordt makkelijker
 • Vergaderingen kunnen vanaf elke locatie plaatsvinden


Deze samenwerkingsmogelijkheden bevinden zich voornamelijk in Microsoft Teams. Microsoft Teams is in de moderne werkplek de centrale samenwerkingshub van organisaties. Collega’s kunnen makkelijk met elkaar in contact komen en gegevens snel en gemakkelijk met elkaar delen. Daarom is het Microsoft Teams platform onmisbaar geworden voor organisaties.

Microsoft Teams maakt samenwerken makkelijker

Hybride werken doe je dus met een omgeving zoals Microsoft 365, omdat deze omgeving de benodigde applicaties bevat om optimaal samen te werken. Microsoft Teams maakt het mogelijk om vanaf elke locatie met collega’s in contact te staan. Het samenwerken gebeurt vanuit verschillende teams, waardoor een afdeling optimaal kan samenwerken en gegevens kan delen. De omgeving bestaat uit 4 hoofdfunctionaliteiten, namelijk bellen, chatten, samenwerken en vergaderen. Deze functionaliteiten zijn essentieel om succesvol hybride te werken.

SharePoint is de centrale opslaglocatie

Het opslaan van gegevens moet op één centrale locatie gebeuren. Voorheen maakte organisaties gebruik van fysieke servers met een oneindige mappenstructuur. SharePoint brengt daar verandering in en richt dit efficiënter in. Met SharePoint krijgen werknemers één centrale locatie om al hun gegevens in op te slaan. Door een goede structuur toe te passen kunnen gegevens sneller worden teruggevonden en wordt deze data beter opgeslagen. Dit bespaart tijd en helpt werknemers sneller de juiste gegevens te vinden.  

Conclusie

Succesvol hybride werken vereist dus een moderne werkplek. Met Microsoft 365 kun je jouw hele organisatie op een veilige en efficiënte manier laten samenwerken vanaf elke locatie. Nu werknemers zich steeds vaker op verschillende locaties bevinden is een moderne werkplek essentieel. Het verhoogt de veiligheid van gegevens en verbetert de productiviteit binnen de organisatie. Voor meer informatie over de moderne werkplek kun je ons onderstaande eBook downloaden:

De voordelen van een moderne werkplek cover

Meer informatie over de moderne werkplek?

Download dan gratis ons eBook voor meer informatie.

Download het gratis eBook:

De voordelen van een moderne werkplek

De voordelen van een moderne werkplek cover

  Ja, ik ga akkoord met het ontvangen van aan mij gerichte berichten over producten, evenementen en acties van OfficeGrip. OfficeGrip mag contact met mij opnemen via de kanalen die ik kies, zoals e-mail, telefoon of post.

  Om spam te voorkomen vragen we u de
  onderstaande code over te typen.

  Meer lezen

  storing
  Achtergrond

  Wereldwijde storing in antivirussoftware zorgt voor problemen bij organisaties

  Een recente storing in de antivirussoftware van Crowdstrike heeft wereldwijd computers getroffen, waardoor websites van bedrijven platliggen en er problemen zijn op luchthavens. Deze storing heeft een chaos veroorzaakt op luchthaven Schiphol, met lange rijen voor de balies van luchtvaartmaatschappijen en een platliggende website van Transavia. Ook op andere luchthavens, zoals Eindhoven Airport en in andere landen, zijn er problemen.

  Lees meer...

  Inschrijven voor de nieuwsbrief

  Het laatste Microsoft 365 nieuws in jouw mailbox? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief!