OfficeGrip_logo

Wat zijn de voordelen van een moderne werkplek

Een moderne werkplek

Een moderne werkplek heeft verschillende voordelen voor organisaties. Je kiest een moderne werkplek in eerste instantie om veiliger en productiever te werken. Een moderne werkplek beschikt over verschillende applicaties om dit te realiseren. Deze applicaties werken nauw met elkaar samen en zorgen ervoor dat collega’s snel en gemakkelijk gegevens kunnen delen. Dit gebeurt op een veilige manier door gebruik te maken van Microsoft 365. We gaan hier kijken wat een moderne werkplek is en wat de voordelen van een moderne werkplek zijn.

Inhoudsopgave

Wat is een moderne werkplek

Om de voordelen van een moderne werkplek te kunnen beschrijven, is het als eerst belangrijk om te weten wat een moderne werkplek is. Een moderne werkplek wordt gemaakt met Microsoft 365, een platform waarin verschillende applicaties zitten. Deze applicaties bevinden zich in de cloud en zijn vanaf elke locatie beschikbaar. Dit maakt het voor werknemers mogelijk om vanaf elke locatie productief te kunnen werken.

Door gebruik te maken van de cloud kunnen gegevens snel en gemakkelijk worden gedeeld met collega’s. Een organisatie kan deze omgeving compleet naar wens inrichten, waardoor de juiste beveiligingsmaatregelen kunnen worden genomen. Op deze manier kan data zich op een veilige manier verplaatsen. Deze beveiligingsmaatregelen worden vanuit de cloud toegepast en zijn direct op alle apparaten beschikbaar. Een moderne werkplek verhoogt zo de veiligheid van gegevens binnen jouw organisatie. Meer informatie over wat een moderne werkplek precies is kun je hier vinden.

Voordelen van moderne werkplek

Welke voordelen biedt een moderne werkplek

Het grootste voordeel van een moderne werkplek is dat je als organisatie veiliger en efficiënter werkt. Dit zijn de 2 belangrijke voordelen die een moderne werkplek biedt. Je wilt als organisatie een veilige en robuuste omgeving creëren, waarin bedrijfsgegevens kunnen worden gedeeld. Met uitgebreide beveiligingsmogelijkheden worden alle gegevens binnen jouw organisatie beschermd. Microsoft 365 biedt verschillende mogelijkheden aan om gegevens te beveiligen. De inrichting hiervan is essentieel, omdat elke organisatie op een andere manier werkt. De uitgebreide uitleg over de beveiliging kun je hier lezen.

Samenwerken is makkelijker met een moderne werkplek

Een moderne werkplek maakt het makkelijker om samen te werken met collega’s. Het voordeel van een moderne werkplek zijn de verschillende samenwerkingsapplicaties. In Microsoft 365 wordt er gebruik gemaakt van SharePoint en Microsoft Teams. Dit zijn de 2 centrale applicaties waarin werknemers gegevens met elkaar delen. Door de beveiligingsmaatregelen van Microsoft 365 worden deze applicaties optimaal beschermd. Dit betekent dat data veilig opgeslagen wordt in de cloud, maar wel makkelijk toegankelijk is voor werknemers.

SharePoint is een groot voordeel van een moderne werkplek

Een van de belangrijkste applicaties in de moderne werkplek is SharePoint. Met SharePoint creëert jouw organisatie één centrale plek om gegevens in op te slaan. Dit maakt het voor werknemers makkelijker om toegang te hebben tot alle gegevens binnen de organisatie. Werknemers kunnen documenten direct inzien en samen bewerken.

SharePoint werkt volledig vanuit de cloud, waardoor vanaf elke locatie gegevens kunnen worden geraadpleegd. Nu we steeds vaker hybride zijn gaan werken, is dit eigenlijk onmisbaar geworden. Werknemers hebben namelijk toegang nodig tot bedrijfsgegevens om succesvol te kunnen werken. Door gebruik te maken van SharePoint krijgen werknemers toegang tot deze gegevens op een veilige manier.

Voordelen moderne werkplek

Microsoft Teams verbetert de samenwerking in jouw organisatie

Werknemers bevinden zich steeds vaker op verschillende locaties. Het stellen van vragen kan daardoor lastig zijn, omdat jouw collega wellicht niet op kantoor aanwezig is. Om dit op te lossen heb je als organisatie één centraal samenwerkingsplatform binnen jouw organisatie nodig. Het voordeel van een moderne werkplek, is dat er gebruik wordt gemaakt van Microsoft Teams.

Met Microsoft Teams wordt de samenwerking in jouw organisatie verbeterd. Dit gebeurt door 4 hoofdfunctionaliteiten met elkaar te combineren in één omgeving. Met Microsoft Teams wordt het mogelijk om te bellen, chatten, samenwerken en vergaderen met elkaar. Deze functionaliteiten zijn essentieel voor organisaties die hybride werken mogelijk maken, omdat het helpt in contact te blijven met elkaar.

Een moderne werkplek verhoogt de productiviteit

Het voordeel van een moderne werkplek is dat de productiviteit wordt verhoogd. Waar organisaties voorheen gegevens heen en weer mailde, is dat met een moderne werkplek verleden tijd. Met een moderne werkplek wordt het mogelijk om gegevens op een veilige en efficiënte manier te delen met elkaar.

Om een makkelijk voorbeeld te geven kijken we naar Microsoft Teams. In Microsoft Teams heeft elke afdeling zijn eigen kanaal, waarmee het mogelijk wordt om gegevens snel en gemakkelijk te delen. Door gegevens op deze plek op te slaan wordt het mogelijk om snel de juiste documenten te raadplegen. Dit zorgt ervoor dat werknemers snel de juiste gegevens gevonden hebben, waardoor je op termijn enorm veel tijd kan besparen. Het voordeel van een moderne werkplek is dat gegevens op een veilige en efficiënte manier kunnen worden gedeeld met elkaar.

Conclusie

De moderne werkplek heeft dus veel verschillende voordelen. Het wordt makkelijker om samen te werken, gegevens worden sneller gevonden, hybride werken wordt mogelijk en ga zo maar door. De veiligheid van data staat centraal in een moderne werkplek en wordt met verschillende beveiligingsmogelijkheden gewaarborgd. Meer informatie over de moderne werkplek kun je terugvinden in ons eBook hieronder:

De voordelen van een moderne werkplek cover

Meer informatie over de moderne werkplek?

Download dan gratis ons eBook voor meer informatie.

Download het gratis eBook:

De voordelen van een moderne werkplek

De voordelen van een moderne werkplek cover

  Ja, ik ga akkoord met het ontvangen van aan mij gerichte berichten over producten, evenementen en acties van OfficeGrip. OfficeGrip mag contact met mij opnemen via de kanalen die ik kies, zoals e-mail, telefoon of post.

  Om spam te voorkomen vragen we u de
  onderstaande code over te typen.

  Meer lezen

  multi-tenant-kopstuk
  Achtergrond

  De voordelen van een multitenant-organisatie in Microsoft 365

  In de wereld van cloud computing is het concept van een multitenant-organisatie een belangrijk aspect dat bedrijven in staat stelt om (kosten)efficiënter te werken. Microsoft heeft dit concept omarmd en geïmplementeerd in Entra ID en Microsoft 365. In deze blog gaan we dieper in op wat een multitenant-organisatie is, hoe het werkt en wat het kan opleveren.

  Lees meer...

  Inschrijven voor de nieuwsbrief

  Het laatste Microsoft 365 nieuws in jouw mailbox? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief!