OfficeGrip_logo

De voordelen van Microsoft 365

De moderne werkplek

De manier waarop wij werken is steeds meer aan het veranderen. Organisaties maken het steeds vaker mogelijk om hybride te werken. Dit stelt nieuwe eisen aan de IT-omgeving van organisaties, omdat werknemers een veilige manier nodig hebben om samen te werken. Met Microsoft 365 wordt een moderne werkplek gecreëerd, waarmee werknemers veilig en productief kunnen blijven werken. Het grote voordeel van Microsoft 365 is dat deze omgeving compleet naar wens is in te richten. De moderne werkplek maakt het mogelijk om vanaf elke locatie op een veilige manier toegang te hebben tot werkgegevens. Wij leggen hier de voordelen van werken met Microsoft 365 uit.

Inhoudsopgave

Microsoft 365 creëert een moderne werkplek

Het voordeel van Microsoft 365 is dat organisaties veiliger en productiever gaan werken. In de Microsoft 365 omgeving zijn verschillende applicaties toegankelijk. Applicaties zoals SharePoint, Microsoft Teams, Outlook, OneDrive en de Office applicaties maken het samenwerken een stuk makkelijker. Deze applicaties zorgen ervoor dat jij efficiënter kan werken vanaf elke locatie.

Het voordeel van Microsoft 365 is dat deze applicaties nauw met elkaar samenwerken. Documenten die op een SharePoint omgeving staan, zijn ook toegankelijk via Microsoft Teams. Dit voorkomt dat je aan het zoeken bent naar data in verschillende omgevingen. Je verhoogt de efficiëntie binnen de organisatie met Microsoft 365, omdat je minder tijd besteedt aan het zoeken naar de juiste bestanden en documenten.

Het voordeel van een Microsoft 365 moderne werkplek

Microsoft 365 maakt het mogelijk om een veilige en productieve werkomgeving te creëren. Dit wordt gedaan door geavanceerde beveiligingstechnieken toe te passen op de complete omgeving. Het voordeel van Microsoft 365, is dat organisaties optimaal beschermd zijn tegen cyberbedreigingen. Door de integratie met de cloud krijgt jouw organisatie inzichten in de gezondheid van de complete IT-omgeving. Dit biedt de mogelijkheden om de beveiliging op een efficiënte manier te verbeteren.

Een ander voordeel van Microsoft 365 is de productiviteitsverhoging die je als organisatie krijgt. Microsoft 365 bestaat uit verschillende applicaties die de samenwerking verbeteren. Deze applicaties hebben een diepgaande integratie, waardoor gegevens makkelijker kunnen worden gevonden en gedeeld. Over deze applicaties vertellen wij verderop meer.

Voordelen van Microsoft 365

Microsoft 365 slaat gegevens veilig op

Het voordeel van een Microsoft 365 omgeving, is dat deze volledig vanuit de cloud werkt. Dit betekent dat je geen interne server meer nodig hebt, wat scheelt in de onderhoudskosten. Een aantal belangrijke voordelen van een Microsoft 365 omgeving zijn:

 • Altijd een up-to-date omgeving
 • Gegevens op één centrale locatie
 • Makkelijker gegevens delen met collega’s
 • Efficiënter samenwerken met elkaar
 • Vanaf elke locatie toegang tot gegevens
 • Geavanceerde beveiliging tegen cybercriminaliteit


Microsoft 365 maakt het in de basis mogelijk om veilig en efficiënt te werken. Een van de belangrijkste voordelen van Microsoft 365, is de mogelijkheid om vanaf elke locatie te kunnen werken. Steeds meer organisaties bieden de mogelijkheid aan om hybride te werken. De uitdaging die organisaties daarbij hebben worden opgelost door Microsoft 365.

Waarom werken vanuit de cloud

Met Microsoft 365 werkt jouw complete organisatie volledig vanuit de cloud. Dit maakt het makkelijker om samen te werken met collega’s, omdat iedereen direct beschikt over de laatste gegevens. Op deze manier worden ook duplicaten van gegevens voorkomen. De cloud maakt het makkelijker om toegang te krijgen tot data en biedt optimale bescherming tegen cyberbedreigingen.

Microsoft 365 voordelen

De voordelen van de Microsoft 365 applicaties

De Microsoft 365 omgeving bestaat uit verschillende applicaties die het samenwerken makkelijker maken. Deze applicaties maken het mogelijk om gegevens op te slaan in de cloud. Het voordeel van Microsoft 365, is dat gegevens in verschillende omgevingen kunnen worden opgeslagen. Elke omgeving heeft een ander doel, waardoor binnen de organisatie gestructureerd wordt gewerkt.

Gegevens opslaan in een SharePoint omgeving

Een SharePoint omgeving maakt het mogelijk om gegevens veilig voor de gehele organisatie op te slaan. Je kunt SharePoint zien als een archief met alle documenten die belangrijk zijn. De gehele organisatie heeft in de basis toegang tot deze gegevens, met uitzondering van uitgesloten data. Door een SharePoint omgeving goed in te richten krijgen werknemers één centraal intranet waarin alle data komt te staan. Dit maakt het makkelijker om de juiste data te vinden binnen de organisatie.

Samenwerken in Microsoft Teams

Microsoft Teams is het samenwerkingsplatform van Microsoft 365. Microsoft 365 biedt verschillende voordelen, waaronder het samenwerken met elkaar in Microsoft Teams. Het Microsoft Teams platform geeft afdelingen één centrale plek om gegevens in op te slaan. De gegevens die in Microsoft Teams staan zijn nog volop in bewerking. Dit is anders dan bij een SharePoint omgeving, omdat daar vooral documenten staan die al definitief zijn.

Microsoft Teams creëert daardoor één centraal samenwerkingsplatform binnen de organisatie. Het Microsoft Teams platform biedt de volgende voordelen:

 • Makkelijk bellen naar collega’s vanuit één omgeving
 • Korte berichten versturen via de chat
 • Samenwerken vanuit de verschillende teams kanalen
 • Online vergaderen vanaf elke locatie

Het Microsoft Teams platform maakt het met deze functionaliteiten makkelijker om vanaf elke locatie in contact te blijven met collega’s.  

Een persoonlijke opslag met OneDrive

Werknemers hebben met OneDrive een persoonlijke opslaglocatie voor zakelijke gegevens. Deze omgeving is privé en alleen voor de betreffende werknemer zichtbaar. Het voordeel van een OneDrive omgeving, is dat gegevens in de cloud worden bewaard. In het geval van verlies of diefstal van een laptop kunnen deze gegevens makkelijk worden hersteld. Een gebruiker krijgt minimaal 1 TB aan cloudopslag, waardoor werknemers voldoende ruimte hebben om belangrijke werkdocumenten op te slaan.

Voordelen Microsoft 365

De Microsoft 365 omgeving is altijd up-to-date

Het updaten van apparaten en software is enorm belangrijk. De nieuwste beveiligingsupdates worden op deze manier direct toegepast, wat zorgt voor een veiligere werkomgeving. Het voordeel van Microsoft 365 is dat dit automatisch gebeurt. De cloud zorgt ervoor dat de omgeving altijd up-to-date is, waardoor organisaties ongestoord verder kunnen werken. Dit minimaliseert downtime en houdt alle data optimaal beschikbaar binnen de organisatie.

Voor organisaties betekent dit concreet 2 dingen. Je hoeft niet na te denken over het updatebeleid en de omgeving wordt veel veiliger. Met fysieke servers moet je regelmatig wachten met het doorvoeren van updates. Collega’s zijn nog druk bezig met de server of het komt niet helemaal lekker uit. Bij een Microsoft 365 omgeving is dit niet meer het geval, omdat deze omgeving altijd up-to-date is.

De Microsoft 365 omgeving is compleet naar wens in te richten

Organisaties werken allemaal op een andere manier. Dit betekent daarom ook dat geen enkele Microsoft 365 omgeving hetzelfde is. Het voordeel van een Microsoft 365 omgeving, is dat deze compleet naar wens is in te richten. Een Microsoft 365 omgeving bestaat uit verschillende componenten die je als organisatie zelf kan inrichten.

Dit betekent wel dat je goed moet nadenken over een Microsoft 365 omgeving. Elke implementatie is anders en heeft daardoor een andere impact op de organisatie. Het gaat vaak niet alleen om een systeemverandering, maar ook om een gedragsverandering. Een adoptie & change management traject kan hierbij helpen om werknemers sneller op weg te helpen binnen een Microsoft 365 omgeving.

Conclusie

Een Microsoft 365 omgeving heeft verschillende voordelen. Het maakt het voor jouw organisatie mogelijk om veilig en productief te werken. Nu we steeds vaker hybride werken is de Microsoft 365 omgeving essentieel geworden, omdat het op een veilige manier toegang geeft tot data. Daarom creëren veel organisaties met Microsoft 365 een moderne werkplek. Voor meer informatie over de moderne werkplek kun je ons eBook hieronder downloaden:

De voordelen van een moderne werkplek cover

Meer informatie over de moderne werkplek?

Download dan gratis ons eBook voor meer informatie.

Download het gratis eBook:

De voordelen van een moderne werkplek

De voordelen van een moderne werkplek cover

  Ja, ik ga akkoord met het ontvangen van aan mij gerichte berichten over producten, evenementen en acties van OfficeGrip. OfficeGrip mag contact met mij opnemen via de kanalen die ik kies, zoals e-mail, telefoon of post.

  Om spam te voorkomen vragen we u de
  onderstaande code over te typen.

  Meer lezen

  storing
  Achtergrond

  Wereldwijde storing in antivirussoftware zorgt voor problemen bij organisaties

  Een recente storing in de antivirussoftware van Crowdstrike heeft wereldwijd computers getroffen, waardoor websites van bedrijven platliggen en er problemen zijn op luchthavens. Deze storing heeft een chaos veroorzaakt op luchthaven Schiphol, met lange rijen voor de balies van luchtvaartmaatschappijen en een platliggende website van Transavia. Ook op andere luchthavens, zoals Eindhoven Airport en in andere landen, zijn er problemen.

  Lees meer...

  Inschrijven voor de nieuwsbrief

  Het laatste Microsoft 365 nieuws in jouw mailbox? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief!