Blog

Het laatste nieuws van OfficeGrip

De voordelen van Microsoft 365

Eén complete werkomgeving in de cloud

Met Microsoft 365 creëer je eigenlijk een moderne werkplek. Het grote voordeel van Microsoft 365 is dat deze omgeving compleet naar wens is in te richten. Op deze manier werk je vooral veiliger en efficiënter binnen de organisatie. De moderne werkplek is erop gericht om vanaf elke locatie op een veilige manier toegang te hebben tot werkgegevens. Wij leggen hier de voordelen van werken met Microsoft 365 uit.

1. De Microsoft 365 apps werken efficiënt met elkaar samen

In de Microsoft 365 omgeving zijn er verschillende apps toegankelijk. Denk dan aan Microsoft Teams, SharePoint, Outlook, OneDrive en de bekende Office apps. Deze applicaties zorgen ervoor dat jij efficiënter kan werken vanaf elke locatie. Het grote voordeel van Microsoft 365 is dat deze apps nauw met elkaar samenwerken. Documenten die op een SharePoint omgeving staan, zijn ook toegankelijk via Microsoft Teams. Dit maakt het makkelijker om snel toegang te hebben tot gegevens. Je verhoogt dus de efficiëntie binnen de organisatie met een Microsoft 365 omgeving, omdat je minder tijd besteedt aan het zoeken van de juiste bestanden en documenten.

2. Optimaal samenwerken in Microsoft Teams

Voordelen van Microsoft 365 - Microsoft Teams

Met een Microsoft 365 omgeving is er toegang tot Microsoft Teams. Microsoft Teams is het platform om optimaal samen te werken met een team. Nu we steeds meer vanaf verschillende locaties zijn gaan werken, kan dit programma eigenlijk niet meer ontbreken. Het zorgt er namelijk voor dat collega’s gemakkelijk met elkaar in contact kunnen blijven. Microsoft Teams integreert nauw samen met alle andere apps in de Microsoft 365 omgeving.

De voordelen van een Microsoft 365 omgeving in combinatie met Microsoft Teams zijn oneindig. Het Teams platform maakt samenwerken en documenten delen een stuk gemakkelijker. Waar wij vroeger alles heen en weer moesten mailen, kan dus nu alles vanuit één centrale omgeving worden geregeld. De Microsoft Teams omgeving maakt het mogelijk om te bellen, chatten, samenwerken en vergaderen vanuit één applicatie. Werknemers kunnen op deze manier vanaf elke locatie hun werk uitvoeren en in nauw contact met collega’s blijven.

3. Vanaf elke locatie toegang tot gegevens

Microsoft 365 voordelen - veilig toegang tot gegevens

Het grote voordeel van Microsoft 365 is dat er compleet vanuit de cloud wordt gewerkt. Dit maakt het mogelijk om vanaf elke locatie toegang te hebben tot alle werkdocumenten. Je kunt in de Microsoft 365 omgeving namelijk op verschillende manieren documenten opslaan. Zo kun je gebruik maken van OneDrive, Microsoft Teams en SharePoint. Deze omgevingen worden eigenlijk voor verschillende doeleinden gebruikt.

Gegevens opslaan in een OneDrive omgeving

Microsoft OneDrive is eigenlijk de persoonlijke opslag van een werknemer. In deze omgeving kunnen alle documenten online worden opgeslagen, zodat je vanaf elke computer toegang kunt hebben tot deze documenten. Dit is voornamelijk handig voor documenten waarin alleen jij als werknemer in wilt werken. Het voordeel van de Microsoft 365 omgeving is dat je 1 TB aan cloudopslag krijgt. Dit is ruim voldoende om belangrijke werkdocumenten te kunnen opslaaan.

Gegevens opslaan in de Microsoft Teams omgeving

Met Microsoft Teams wordt het mogelijk om documenten met een specifieke groep te delen. Dit is een handige oplossing, omdat het complete team op deze manier toegang krijgt tot deze documenten. De Microsoft Teams omgeving maakt het op deze manier makkelijker om samen tegelijk aan een document te werken. Dit voorkomt duplicaten en verschillende versies van hetzelfde document. Deze documenten zijn alleen zichtbaar voor het team dat toegang heeft.

Gegevens opslaan in een SharePoint omgeving

SharePoint maakt het mogelijk om gegevens te delen met een complete organisatie. Je kunt SharePoint eigenlijk zien als een archief met alle documenten die belangrijk zijn. De complete organisatie kan toegang hebben tot deze documenten, waardoor gegevens niet meer op een fileserver komen te staan. Door deze omgeving goed in te richten krijgen gebruikers alleen documenten te zien waartoe zij rechten hebben. Zo bescherm je gevoelige gegevens binnen de organisatie.

4. Bescherm gegevens optimaal in Microsoft 365

Voordelen van Microsoft 365 - Veiligheid

Het beschermen van gegevens is enorm belangrijk. Je wilt niet de hele organisatie ongelimiteerd toegang geven tot gegevens. In Microsoft 365 is het mogelijk om gegevens af te schermen voor bepaalde groepen. Dit gebeurt in Microsoft 365 door middel van verschillende gebruikersrechten. Het voordeel van gebruikersrechten in Microsoft 365 is dat je per groep de toegang kan instellen tot documenten.

Kwaadwillende hebben geen kans in Microsoft 365

De Microsoft 365 omgeving kan optimaal worden beveiligd, waardoor kwaadwillende geen toegang hebben. Met multifactor-authenticatie weet je zeker dat bedrijfsinformatie nooit bij de verkeerde personen terecht komt. Verder maakt Microsoft Azure het tegenhouden van bedreigingen en malware een stuk gemakkelijker. Hoe je de Microsoft 365 omgeving succesvol beschermt kun je hier lezen.

5. Maak altijd gebruik van de nieuwste versie

De bovenstaande voordelen van Microsoft 365 zijn erg belangrijk, maar een van het belangrijkste onderdeel is toch dat je altijd met de nieuwste applicaties werkt. De ontwikkelingen op het gebied van IT staan nooit stil. Met Microsoft 365 maak je automatisch gebruik van de meest recente versies van applicaties. Op deze manier krijg je toegang tot de nieuwste functionaliteiten en hoef je niet continu de IT-omgeving te vernieuwen. Werknemers hoeven op deze manier zich geen zorgen te maken over hun omgeving en kunnen zich focussen op belangrijkere taken.

6. De Microsoft 365 omgeving is compleet naar wens in te richten

Elke organisatie werkt anders en heeft andere behoeftes bij het inrichten van een moderne werkplek. Met Microsoft 365 haal je een schaalbaar en flexibel platform in huis, waardoor je deze compleet naar wens kan inrichten. Het is belangrijk om goed over deze omgeving na te denken. Het moet namelijk voor eindgebruikers duidelijk en bruikbaar zijn. Betrek daarom een aantal werknemers bij dit proces, om zo de omgeving succesvol mogelijk in te richten.

Tot slot

Alle voordelen van Microsoft 365 zorgen ervoor dat het platform uiterst bruikbaar is voor jouw organisatie. Het zorgt ervoor dat de complete IT-omgeving vanuit de cloud werkt en optimaal beveiligd is. Werknemers kunnen met Microsoft 365 makkelijker samenwerken en gegevens met elkaar delen. Dit gebeurt allemaal vanuit één veilige werkomgeving, waardoor je als organisatie grip behoudt op alle gegevens.

De voordelen van een moderne werkplek

Benieuwd naar alle voordelen van Microsoft 365? Download dan ons eBook waarin wij alle voordelen van een moderne werkplek bespreken:

De voordelen van een moderne werkplek cover

  Ja, ik ga akkoord met het ontvangen van aan mij gerichte berichten over producten, evenementen en acties van OfficeGrip. OfficeGrip mag contact met mij opnemen via de kanalen die ik kies, zoals e-mail, telefoon of post.

  Meer lezen

  Microsoft wordt klimaatpositief 2030
  Nieuws

  Microsoft wordt klimaatpositief in 2030

  Microsoft heeft ambitieuze klimaatdoelstellingen om in 2030 een positieve impact te maken op het klimaat. Samen met de hele wereld wordt er hard gewerkt aan het verminderen van de uitstoot van schadelijke broeikasgassen. Met het klimaatplan van Microsoft wordt de organisatie in 2030 klimaatpositief, wat betekent dat er meer broeikasgassen worden opgenomen dan uitgestoten.

  Lees meer...
  Hoe werkt Windows 365
  Achtergrond

  Windows 365 – Windows in de Cloud

  Microsoft heeft Windows 365 aangekondigd! Het wordt met Windows 365 mogelijk om Windows 10 & 11 compleet vanuit de Cloud te draaien. Dit betekent dat het mogelijk wordt om vanuit een webbrowser een Windows omgeving te benaderen. Windows 365 kan worden gestreamd naar elk apparaat met internettoegang en een internetbrowser! We bespreken hier de mogelijkheden van Windows 365.

  Lees meer...
  Hybride werken nieuwe normaal
  Achtergrond

  Hybride werken wordt het nieuwe normaal

  We zien eigenlijk een toenemende trend van mensen die werken vanaf een hybride werkplek. Hybride werken betekent namelijk dat er vanuit kantoor als vanuit huis wordt gewerkt. Dit verschilt uiteraard per functie in hoeverre dit mogelijk is, maar een ding is zeker, hybride werken blijft.

  Lees meer...
  Logo-OfficeGrip

  OfficeGrip

  Officegrip zet uw bedrijf in de cloud. Daarbij passen wij de nieuwste technologie toe van Microsoft. Wij voorzien uw bedrijf van het complete Office365 pakket aangevuld met Sharepoint, Dynamics en de beste trainingen zodat u optimaal gebruik kunt maken van uw nieuwe IT-omgeving.