OfficeGrip_logo

Waarom Microsoft 365 gebruiken

Eén centrale omgeving

Microsoft 365 is een omgeving waarmee een moderne werkplek wordt gecreëerd. Dit maakt het voor organisaties mogelijk om gegevens veilig op te slaan in een cloud omgeving. Nu we steeds vaker vanaf verschillende locaties zijn gaan werken, is het werken vanuit de cloud essentieel geworden. Microsoft 365 maakt het mogelijk om dure servers en ingewikkelde VPN-verbindingen de deur uit te doen. Dit versimpelt de ICT-omgeving en maakt het mogelijk om een veiligere werkomgeving te creëren. Waarom jouw organisatie Microsoft 365 moet gebruiken lees je hier.

Inhoudsopgave

Wat is Microsoft 365 precies

Met Microsoft 365 kunnen bedrijven een complete werkplek vanuit de cloud inrichten. Organisaties zijn steeds vaker hybride gaan werken, waardoor gegevens makkelijker toegankelijk moeten zijn. Het opslaan van gegevens op één fysieke server is niet meer veilig genoeg. Als organisatie ben je constant bezig met het onderhouden of upgraden van deze server. Voor het werken op afstand is een fysieke server helemaal niet praktisch, omdat je werknemers op een lastige manier toegang moet geven tot gegevens.

Nu werknemers steeds mobieler worden, moet de ICT-omgeving meebewegen. Door Microsoft 365 krijgen organisaties een flexibele omgeving om hun werkplek in te richten. Deze werkplek wordt vanuit de cloud ingericht en helpt bij het hybride werken. Met verschillende applicaties kunnen werknemers optimaal met elkaar in contact blijven, waardoor productiever wordt gewerkt binnen de organisatie. Een van de redenen waarom je Microsoft 365 zou moeten gebruiken is dus dat werknemers productiever kunnen werken.    

Microsoft 365 gebruik je om de beveiliging te verhogen

Cybersecurity wordt steeds belangrijker voor organisaties. Waarom je Microsoft 365 gebruikt, is om veiliger en productiever te werken. Nu we steeds vaker vanaf verschillende locaties zijn gaan werken, verplaatst data zich meer dan voorheen. Dit brengt risico’s met zich mee die je als organisatie goed moet afdekken. Door Microsoft 365 te gebruiken heb je verschillende beveiligingsmogelijkheden die je kunt toepassen.

Met fysieke servers moet je zelf continu beveiligingsmaatregelen toepassen om gegevens te beveiligen. Het voordeel van Microsoft 365, is dat beveiligingsmaatregelen automatisch vanuit de cloud worden toegepast. Dit maakt het mogelijk om gegevens optimaal te beschermen tegen kwaadwillende. Waarom je Microsoft 365 gebruikt, is dus om gegevens veilig op te slaan in een cloud omgeving. Het wordt dus mogelijk om optimaal samen te werken en beter gegevens te bewaren. Uitgebreide uitleg over de Microsoft 365 beveiliging kun je hier vinden.

Waarom kiezen voor Microsoft 365

Waarom Microsoft 365 de samenwerking verbetert

Microsoft 365 gebruik je om de samenwerking binnen de organisatie te verbeteren. We werken steeds vaker vanaf verschillende locaties, waardoor het lastig kan zijn om in contact te komen met collega’s. Waarom je Microsoft 365 gebruikt, is om beter en efficiënter samen te werken met collega’s. In de basis creëert Microsoft 365 een moderne werkplek, waardoor verschillende samenwerkingsapplicaties samenkomen in één centrale omgeving.

Een moderne werkplek is erop gericht om werknemers zo efficiënt mogelijk toegang te geven tot gegevens. In organisaties zijn werknemers regelmatig op zoek naar de gegevens die zij nodig hebben. Met een moderne werkplek zorg je ervoor dat gegevens op een duidelijke en overzichtelijke plek staan. Dit maakt het voor werknemers makkelijker om gegevens via Microsoft Teams te delen, het centrale samenwerkingsplatform in Microsoft 365.

Waarom Microsoft 365 samenwerken makkelijker maakt

Samenwerken is essentieel binnen een organisatie. Waarom Microsoft 365 samenwerken makkelijker maakt, is omdat het gebruik maakt van Microsoft Teams. Microsoft Teams is één centrale samenwerkingshub voor jouw gehele organisatie. Het combineert 4 hoofdfunctionaliteiten in één centrale omgeving. Met Microsoft Teams wordt het mogelijk om te bellen, chatten, samenwerken en vergaderen met elkaar. Waarom Microsoft 365 gebruiken zo belangrijk is, is omdat werknemers makkelijker met elkaar in contact kunnen blijven.

Waarom Microsoft 365 gebruiken Microsoft Teams

Microsoft Teams voorkomt het heen en weer mailen van gegevens

We zien organisaties nog regelmatig heen en weer mailen naar elkaar. Dit is niet de meest efficiënte manier om samen te werken, omdat gegevens verdwijnen of op verschillende locaties worden opgeslagen. Je wilt één centrale plek hebben om al jouw gegevens op te kunnen slaan. Microsoft Teams maakt het juist mogelijk om gegevens gestructureerd op te slaan en te delen met elkaar. Dit helpt om veiliger en efficiënter te werken met elkaar. Zo verloopt alle interne communicatie via Microsoft Teams en alle externe communicatie via e-mail.   

Microsoft 365 slaat gegevens op in de cloud

Gegevens worden met Microsoft 365 compleet in de cloud opgeslagen. Dit maakt het mogelijk om gegevens snel en gemakkelijk te delen met elkaar. Een van de belangrijkste applicaties in Microsoft 365 is SharePoint. Met SharePoint wordt één centrale opslaglocatie gecreëerd, waarin werknemers gegevens met elkaar kunnen delen. In een Microsoft 365 omgeving zijn er verschillende manieren hoe werknemers gegevens kunnen delen. Welke manier je gebruikt hangt af van het doel. Zo gebruik je een SharePoint omgeving om met de gehele organisatie gegevens te delen. Microsoft Teams gebruik je juist om samen te werken met een selecte groep. Elke applicatie heeft dus een ander doel waarvoor het wordt gebruikt.

Waarom SharePoint gebruiken in Microsoft 365

SharePoint en Microsoft Teams zijn in de basis de belangrijkste applicaties in Microsoft 365 waarmee werknemers te maken krijgen. Deze applicaties helpen om optimaal samen te kunnen werken vanaf elke locatie. SharePoint is een applicatie die gericht is op het delen van gegevens met de gehele organisatie. Gegevens in SharePoint hebben regelmatig al een “definitieve” vorm aangenomen, zoals bijvoorbeeld een getekende offerte. Aan deze data gaat weinig tot niets meer veranderen, waardoor ze definitief worden opgeslagen in een documentenbibliotheek.

SharePoint onderscheidt zich juist door op een gestructureerde manier gegevens op te slaan. De manier hoe SharePoint gegevens opslaat zorgt ervoor dat werknemers altijd de juiste data terugvinden. Dit gebeurt bijvoorbeeld door metadata te gebruiken in SharePoint. Dit zijn extra gegevens die je aan een document meegeeft, waardoor ze makkelijker worden gevonden. Een SharePoint omgeving is door de kracht van de cloud veilig en vanaf verschillende apparaten bereikbaar.

Waarom Microsoft 365 gegevens veilig kan opslaan in de cloud

Het opslaan van gegevens in de cloud is veiliger dan traditionele servers. Microsoft 365 kan gegevens op een veilige manier opslaan door de verschillende beveiligingsmogelijkheden. Denk dan vooral aan apparaatbeveiliging, beleidsinstellingen, geavanceerde virusbescherming en nog veel meer. De manier waarop Microsoft 365 gegevens en apparaten beschermd is vele malen veiliger dan de traditionele methodes. Waarom veel organisaties Microsoft 365 gebruiken komt dus door de beveiligingsmogelijkheden. Cyberaanvallen worden steeds geavanceerder en vereisen vergaande beveiligingsmaatregelen. Voor een compleet overzicht van de Microsoft 365 beveiligingsmogelijkheden kun je hier kijken.

Conclusie

Waarom je Microsoft 365 zou moeten gebruiken is dus om veiliger en efficiënter te werken. Het zorgt ervoor dat jouw organisatie vanaf elke locatie snel toegang heeft tot de juiste gegevens. Nu we steeds vaker hybride zijn gaan werken, is Microsoft 365 onmisbaar geworden voor organisaties. In ons eBook hieronder geven wij meer informatie over een moderne werkplek met Microsoft 365.

De voordelen van een moderne werkplek cover

Meer informatie over de moderne werkplek?

Download dan gratis ons eBook voor meer informatie.

Download het gratis eBook:

De voordelen van een moderne werkplek

De voordelen van een moderne werkplek cover

  Ja, ik ga akkoord met het ontvangen van aan mij gerichte berichten over producten, evenementen en acties van OfficeGrip. OfficeGrip mag contact met mij opnemen via de kanalen die ik kies, zoals e-mail, telefoon of post.

  Om spam te voorkomen vragen we u de
  onderstaande code over te typen.

  Meer lezen

  nieuwe-vertaal-functies-excel-VERTALEN-DETECTLANGUAGE-2
  Excel

  Nieuwe vertaal functies in Excel: VERTALEN en DETECTLANGUAGE

  Microsoft Excel heeft onlangs twee krachtige nieuwe functies geïntroduceerd: VERTALEN() en DETECTLANGUAGE(). Deze functies zijn ontworpen om gebruikers te helpen bij het vertalen en identificeren van talen direct binnen hun spreadsheets, wat een aanzienlijke verbetering betekent voor iedereen die met meertalige datasets werkt.

  Lees meer...
  crowdstrike-storing
  Achtergrond

  Wereldwijde storing in antivirussoftware zorgt voor problemen bij organisaties

  Een recente storing in de antivirussoftware van Crowdstrike heeft wereldwijd computers getroffen, waardoor websites van bedrijven platliggen en er problemen zijn op luchthavens. Deze storing heeft een chaos veroorzaakt op luchthaven Schiphol, met lange rijen voor de balies van luchtvaartmaatschappijen en een platliggende website van Transavia. Ook op andere luchthavens, zoals Eindhoven Airport en in andere landen, zijn er problemen.

  Lees meer...

  Inschrijven voor de nieuwsbrief

  Het laatste Microsoft 365 nieuws in jouw mailbox? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief!